اگر قصد تربیت کودک با مهارت دارید، به کودکان خود عشق، خوشبختی و دل‌گرمی هدیه دهید تا اعتماد به ‌نفس بالایی برای رسیدن به اهداف خود داشته باشند. یکی از راه‌های تربیت کودک با مهارت این است که یک سیستم پشتیبانی قابل اطمینان در خانه ایجاد کنید تا او خرسند از موفقیت‌ها و آرزوهایش رشد کند. هدف والدین این است که به کودک خود کمک کنند تا احساس لیاقت، شایستگی و اعتماد به‌نفس داشته باشد و در او حس شور، اشتیاق، عزم و اراده ایجاد شود.

آموزش کودکان قبل از رفتن آن‌ها به مدرسه آغاز می‌شود، پس بسیار مهم است تا از کودکی یادگیری را آغاز کنید. اگر می‌خواهید کودک با مهارتی پرورش دهید تا در نهایت به موفقیت دست یابد، باید ثبات، فداکاری و صبر داشته باشید. اگر می‌خواهید کودکی را تربیت کنید که از موفقیت‌هایش راضی، خوشحال و شاد است، به این ۷ تکنیک برای تربیت یک کودک با مهارت توجه کنید.

مهارت های خاص را در او پرورش دهید

تربیت کودک با مهارت

هر کودکی استعدادهای منحصر به فردی دارد که به صورت خدادای در او به وجود آمده‌اند. این مهارت‌های خاص در کودک، ممکن است در محیط آموزشی یک مدرسه سنتی آشکار و کشف شوند. اما کودکان زیادی هم هستند که برایشان این اتفاق نمی‌افتد و برای نشان دادن مهارت هایشان باید تا زنگ آخر و خروج آن‌ها از مدرسه منتظر بمانیم. جالب است بدانید که فعالیت‌هایی مانند کلاس‌های موسیقی مادر و کودک یا کاراته می‌تواند ذهن کودکان را شکوفا کند. البته مواظب باشید، برای تربیت کودک با مهارت ، اصلا نیاز نیست که برای این کلاس‌ها هزینه مالی زیادی کنید. یک متخصص در این زمینه می‌گوید:

قدرت بازی بدون ساختار و نظم را دست کم نگیرید. با آن‌ها در حیاط توپ بازی کنید، در اتاق نشیمن برقصید و کرم‌های شب تاب را دنبال کنید. اینگونه فعالیت‌ها، فرصت رشد ذهنی، فیزیکی و شخصی کودک را فراهم می‌کنند.

همچنین می‌توانید چند سرگرمی برای خودتان پیدا کنید. به فرزندتان اجازه دهید تا ببیند که چیز جدیدی را امتحان می‌کنید. این کار شما ممکن است الهام‌بخش او برای انجام همان کار در آینده شود.

مقاله مرتبط: کودک ۱۸ ماهه شما چه کارهایی می‌تواند انجام بدهد؟

تلاش کودک خود را تحسین کنید

تربیت کودک

تحقیق انجام شده توسط کارول وک، استاد روانشناسی دانشگاه استنفورد و یک پژوهشگر برجسته در زمینه موفقیت و کامیابی نشان داده است که ذهنیت فرد می‌تواند بر رفتارش تاثیرگذار باشد. هنگامی که صحبت در مورد والدین می‌شود، او پیشنهاد می‌کند تا به جای گفتن کلماتی مانند باهوش یا بااستعداد، سخت کوشی فرزندتان را مورد تحسین قرار دهید. افرادی که دارای ذهنیت ثابتی هستند، معمولا تمایلی به انجام چالش ندارند. این دسته افراد معتقدند موفقیت‌های آن‌ها به خاطر توانایی‌های ذاتی و غریزی است.

افرادی که دارای ذهنیت قابل رشدی هستند، به طور معمول بیشتر مایل به مواجهه با چالش‌های سخت هستند چون آن‌ها همیشه در حال یادگیری مهارت‌های جدید هستند. مهم‌تر از همه، به یاد داشته باشید نمره چیزی نیست که موجب انگیزه یک دانش آموز زرنگ برای موفقیت باشدو تنها یک مشتق درونی برای کسب موفقیت و یادگیری بیشتر است.

مقاله مرتبط: تشویق کودکان نوپا به انجام کارهای روزانه چقدر اهمیت دارد؟

برای تربیت کودک با مهارت به سبک‌های مختلف یادگیری احترام بگذارید

تربیت کودک با مهارت

فقط به این دلیل که شما به سکوت کامل برای نوشتن یک ایمیل یا برنامه‌ریزی برای انجام کارهای خود نیاز دارید، به این معنا نیست که کودک شما هم به یک محیط بی‌سر و صدا برای انجام تکالیفش احتیاج دارد. هاوارد گاردنر، محقق دانشگاه هاروارد، ۸ نوع ادراک یا بهترین روش‌های یادگیری برای بچه‌ها را کشف کرده که از موسیقی، منطق ریاضی، زبان و ویژگی‌های میان فردی تشکیل شده‌اند.

ترفند این است که ببینید فرزندتان به کدام صورت بهتر یاد می‌گیرد تا بتوانید سبک یادگیری او را شناسایی کنید. به عنوان مثال، اگر کودک شما هنوز نمی‌تواند بخواند، از فلش کارت برای آموزش جدول ضرب استفاده کنید. اگر فرزند شما در دسته هوش میان فردی قرار بگیرد (به این معنا که او باهوش است)، به او کمک می‌کند تا دامنه لغات خود را از طریق اتصال با کلمات توصیفی با افرادی مانند دوستان، خویشاوندان و شخصیت‌های تاریخی بهبود ببخشد. چگونگی یادگیری یکی از مهمترین مراحل در تربیت کودک با مهارت است.

خواندن، خواندن، خواندن

کتابخوانی برای کودک

وقتی بحث کتابخوانی برای کودک به میان می‌آید، هیچوقت برای شروع کردن زود نیست. هرچه سریع‌تر این کار را شروع کنید. کتابخوانی برای کودکان پیش دبستانی و نگه‌داشتن کتاب‌ها در خانه، او را به یادگیری زبان، مهارت‌های خواندن و موفقیت‌های آینده در مدرسه ترغیب می‌کند. حتی اگر فرزند شما برای درک چیزهایی که برایش تعریف می‌کنید خیلی کم سن و سال است، یاد خواهد گرفت تا به ریتم کلمات توجه کند. این کار به او کمک می‌کند تا یک واژگان آوایی بسازد. در حقیقت، اثبات شده که کتابخوانی برای کودک از لحاظ احساسی به او کمک می‌کند.

مقاله مرتبط: کتاب خواندن برای کودکان چه تاثیری بر موفقیت تحصیلی آن ها در آینده دارد؟

یک مطالعه انجام شده با سرمایه‌گذاری آموزش و پرورش دولت بریتانیا، نشان می‌دهد کودکان ۵ ساله‌ای که به طور روزانه والدین برای آن‌ها کتاب می‌خواندند کم‌تر دچار مشکلات رفتاری در مدرسه می‌شوند.

شام را با هم بخورید

اگر مهارت آشپزی شما خوب نیست، نگران نباشید. فرزند شما مهارت‌های آموزشی و احساسی را از گفتگو کردن بدست می‌آورد نه از غذایی که برای شام آماده کرده‌اید. با بحث‌ در مورد موضوعات غیررسمی مثل «امروز چطور بود؟» «تو مدرسه چه خبر بود؟» یا «برنامه‌ات برای امتحانات چیست؟»، اجازه بدهید تا فرزندتان بداند که خانواده‌اش برای یادگیری ارزش قائل است. یک مطالعه انجام شده توسط دانشگاه کلمبیا، یافته است بچه‌هایی که حداقل پنج وعده در هفته با خانواده‌هایشان غذا می‌خورند، احتمالا نمره‌های بالاتری در مدرسه کسب می‌کنند و کم‌تر دچار اختلال در خوردن می‌شوند. اگر هر فردی در خانواده شما برنامه متفاوتی برای خودش دارد و از خوردن شام در یک زمان یکسان لذت نمی‌برند، یک وعده غذایی دیگری پیدا کنید (مانند صبحانه یا میان وعده در عصر)، زمانی که اعضای خانواده‌تان می‌توانند با هم بنشیند و رویدادهای روز را با یکدیگر مرور کنند.

تربیت کودک با مهارت

برای تربیت کودک با مهارت زمان خواب تعیین کنید

تعیین زمان خواب و رعایت هر شب آن می‌تواند در تربیت کودک با مهارت بسیار موثر باشد، حداقل ۳۰ دقیقه قبل از زمان خواب تلویزیون و کامپیوتر را خاموش کنید، اگر کودک شما تلفن همراه دارد، قبل از خواب تلفن همراه را از او بگیرید، چون ۶۲ دصد از بچه‌ها اعتراف کرده‌اند که بعد از خاموش شدن چراغ‌ها از تلفن همراه استفاده می‌کنند و والدین آن‌ها از این موضوع اطلاعی ندارند. در سال ۲۰۰۵ یک تحقیق دانشگاهی نشان داد که یک ساعت خواب کم‌تر می‌تواند برای کاهش توانایی‌های شناختی کودک برای دو سال آینده کافی باشد. دانش آموز سال ششمی که شب قبل از یک امتحان مهم ساعت کم‌تری می‌خوابد، احتمالا نمی‌تواند نمره خوبی کسب کند.

مقاله مرتبط: کودکان از چه سنی می توانند کار با ابزار و تجهیزات را شروع کنند؟

بی‌نهایت او را در آغوش بگیرید

تربیت کودک با مهارت

در آغوش گرفتن زیاد کودک در طول روز، کمک خواهد کرد تا او با هر گونه تنشی که ممکن است احساس کند به راحتی برخورد کند. در کودک انسان، هیچ ارتباطی مانند به آغوش گرفتن برایش احساس امنیت ایجاد نمی‌کند. مطالعات روی کودکانی که مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌اند، نشان داده است بچه‌هایی که کم‌تر مهربانی و محبت دریافت کرده‌اند از استرس مزمن رنج می‌برند که می‌تواند بخش‌هایی از مغز را که در تمرکز، یادگیری و حافظه دخالت دارند مختل کند. مطالعه‌ای در مجله سلامت عمومی آمریکا در سال ۲۰۰۵ منتشر شده است که گزارش می‌دهد لمس فرد دیگر به آرامی توانایی کاهش علائم (احساسی، رفتاری و فیزیکی) مرتبط به استرس را دارد. در آغوش گرفتن کودک تنها توانایی تمرکز او را افزایش نمی‌دهد بلکه برای شما هم مزایایی به همراه دارد.

تمام موارد گفته شده می‌توانند در تربیت کودک با مهارت یا حتی تربیت یک کودک سالم بسیار موثر باشند. به عنوان والدین باید مواظب فرزندانمان باشیم و مسئولیتی که به عنوان پدر و مادر به عهده ما گذاشته شده را با دقت انجام بدهیم.

پاسخ شما:

دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید
نام خود را اینجا وارد کنید