شاید شما هم مثل دیگر پدر و مادرها علاقه دارید دست‌نوشته‌ها یا نقاشی‌های ابتدایی فرزند خود را برای یادگاری نگه دارید، این نوشته‌ها در آینده بسیار خاطره‌انگیز می‌شوند چون پر از اشتباه و جزئیات کودکانه هستند. به طور ویژه، نوشتن بخشی از فعالیت روزمره یک کودک نیست و فقط تکالیف مدرسه هستند که آنها را مجبور به نوشتن می‌کند. اما می‌دانید که مهارت نوشتن به تنهایی یک مهارت مهم در بزرگسالی است و اگر کودک شما از همان ابتدا برای پیشرفت در آن تشویق شود، مطمئن باشید در آینده از ثمرات آن بهره‌مند خواهد شد.

مقاله مرتبط: یک کودک باهوش از چه سنی حرف می زند؟

با این که در مدارس بخش بزرگی از آموزش مربوط به خواندن و نوشتن است اما کودکان فقط با انجام تکالیف نمی‌توانند به یک نویسنده ماهر تبدیل شوند تا نیازهای خودشان را در آینده رفع کنند. چگونه می‌توان کودک را ترغیب کرد به جز صرفا انجام تکالیف مدرسه، برای ماهر شدن در نوشتن تلاش کند؟ آنچه در ادامه می‌خوانید ۴ نکته برای کمک به پیشرفت کودک در مهارت نوشتن است.

نوشتن را زودتر شروع کنید

نوشتن را زودتر شروع کنید

مقاله مرتبط: ۷ تکنیک برای تربیت کودک با مهارت

در سیستم آموزشی مدارس، مهارت نوشتن و خواندن به صورت درهم آمیخته با دیگر آموزش‌ها ارائه می‌شود. این آموزش‌ها از چگونگی حرکات فیزیکی برای تمرین نوشتن شروع می‌شود و بعد دامنه لغات گسترده می‌شود تا مهارت خواندن و نوشتن همزمان ارتقا یابند. والدین می‌توانند در دوران قبل از مدرسه هم فرزند خود را برای نوشتن تشویق کنند. نیازی نیست کودک از دستورالعمل‌ها و قواعد زبان پیروی کند، همین که او را به نوشتن علاقه‌مند کنید. برای شروع می‌توانید آوانگاری را به کودک آموزش دهید. همین که کودک قبل از مدرسه رابطه بین حروف و آواها را درک کند کمک بزرگی در یادگیری مهارت نوشتن برای او است.

روی پایه‌های یادگیری مهارت نوشتن کار کنید

هرچه محیط کودک از نظر کلمات و لغات غنی‌تر باشد، مهارت نوشتن هم به همان نسبت پیشرفت خواهد کرد. راحت‌ترین راهکار استفاده از بازی‌های مرتبط با کلمات است. خانواده‌ها در کنار هم می‌توانند از بازی‌هایی مثل «اسم و فامیل» یا «پانتومیم» لذت ببرند و همزمان به دامنه لغات کودک اضافه کنند. از بازی‌های آنلاین یا موبایل هم که با هدف آشنایی کودکان با کلمات جدید طراحی شده‌اند هم می‌توانید استفاده کنید.

مقاله مرتبط: کودک باهوش باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

بهتر است به جای کمک به نوشتن تکالیف مدرسه، به کودک آموزش دهید اول چرک نویسی کند بعد شما آن را چک کنید و ایرادات را علامت‌گذاری کنید تا در مرحله بعد کودک خودش ایرادها را اصلاح و نسخه نهایی را بنویسد.

ابزارها و فرصتی برای نوشتن فراهم کنید

ابزارها و فرصتی برای نوشتن فراهم کنید

مداد‌های زیبا، ماژیک و کاغذ به اندازه کافی را در اختیار کودک قرار دهید تا کودک به طور پیوسته و در قالب‌های مختلف به نوشتن عللقه‌مند شود. کارت‌های کوچک فانتزی را در اختیار کودک قرار دهید تا حروف را روی آن بنویسد یا از کودک کمک بخواهید تا لیست خریدهای شما را بنویسد. اگر کودک شما در مرحله‌ای است که می‌تواند متن‌های طولانی بنویسد از او بخواهید خاطراتش از سفرها را بنویسد. جایزه دادن در هر مرحله پیشرفت کودک او را بیشتر به این کار تشویق می‌کند.

از استراتژی‌های آسان تقویت مهارت نوشتن استفاده کنید

برنامه تقویتی در خانه را هماهنگ با استراتژی آموزشی ندرسه هماهنگ کنید. برای این کار توصیه می‌شود در ابتدا به کودک بیاموزید به صورت شفاهی آنچه می‌خواهد بنویسد را بیان کند. در مرحله بعد با او دیکته کار کنید. با دیکته کردن شفاهی یا از روی کتابی دیگر، کودک ساختار جملات و متن را می‌آموزد.

مقاله مرتبط: کودک ۱۸ ماهه شما چه کارهایی می‌تواند انجام بدهد؟

با در نظر گرفتن این ۴ نکته می‌توانید یک برنامه روزمره برای کودک خود ترتیب دهید و مهمترین نکته آموزش و تمرین پیوسته است. اگر این برنامه را به طور پیوسته دنبال کنید فرزند شما سریع‌تر از همسالان خود در نوشتن ماهر خواهد شد و نتایج آن در دیگر دروس مدرسه و سال‌های آینده برای شما آشکار خواهد شد.

پاسخ شما:

دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید
نام خود را اینجا وارد کنید