سفر هوایی با کودک یکی از تجربه‌های جالب و جدیدی است که می‌تواند برای شما خاطره‌انگیز یا پر از چالش باشد. اما چه زمانی برای اولین سفر هوایی با کودک مناسب است؟ اگر کودک شما حداقل دو روز سن دارد اغلب خطوط هواپیمایی مشکلی با حضور فرزند شما در هواپیما ندارند. اگرچه برخی از شرکت‌ها تاکید می‌کنند که سن کودک حداقل باید دو هفته باشد. پس اگر برای سفر با کودک خود برنامه‌ریزی کرده‌اید، ادامه این مقاله را بخوانید.

سفر هوایی با کودک

سفر هوایی با کودک از چه سنی ممکن است؟

استاندارد قانونی مشخصی برای شروع سفر هوایی با کودک وجود ندارد اما شاید بهتر باشد پیش از خرید بلیت با شرکت هواپیمایی مورد نظر خود ارتباط برقرار کنید. بعضی از شرکت‌ها هم ممکن است از شما بخواهند که یک گواهی از پزشک کودک مبنی بر بلامانع بودن سفر هوایی کودک زیر دو هفته ارائه کنید. اگر کودک شما زودتر از موعد هم متولد شده است، نامه را باید برای تاریخی که کودک قرار بود متولد شود بگیرید نه تاریخی که متولد شده است. اگر فرزند خود را از طریق سزارین به دنیا آورده‌اید احتمالا بایستی تا ۶ هفته پس از وضع حمل از سفر هوایی خودداری کنید. حتی پس از آن هم بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و سپس سوار هواپیما شوید.

بیشتر بخوانید: نکاتی که باید برای مسافرت با نوزاد حتما رعایت کنیم

در مجموع همواره بهتر است که چند هفته پس از وضع حمل صبر کنید و سپس سوار هواپیما شوید تا هم شما و هم کودکتان به شرایط پس از وضع حمل عادت کنید. به علاوه فرزند شما در ماه اول زندگی خود بیش از هر زمانی نسبت به آلودگی‌های محیط آسیب پذیر است. بنابراین شاید بهتر باشد در همان هفته‌های نخستین زندگی کودک، او را در محیط بسته هواپیما با چند ده نفر غریبه همسفر نکنید.

سفر هوایی نوزاد

برای سفر هوایی با کودک باید چه نکاتی را در نظر بگیریم؟

اگر کودک شما سرما خورده باشد یا این‌که دچار عفونت گوش یا حق شده باشد به احتمال زیاد در طول پرواز درد بیشتری به دلیل تغییرات فشار هوا احساس خواهد کرد. شیر دادن به کودک یا مکیدن پستانک در زمان بلند شدن و نشستن هواپیما، به کاهش درد در گوش کودک کمک خواهد کرد. در طول پرواز با فاصله‌های مشخص به کودک خود آب بدهید زیرا بدن بچه‌های خردسال بیش از دیگران در معرض کمبود آب است. اگر هر گونه نگرانی نسبت به سلامت فرزند خود نیز دارید بهتر است قبل از هر گونه سفر هوایی با پزشک کودک مشورت کنید.

برای پروازهای داخلی در ایران، به کودکان زیر دوسال صندلی تعلق نمی‌گیرد و هزینه‌ای که بابت بلیت نوزاد از شما گرفته می‌شود، برای بیمه و سایر موارد امنیتی پرواز است. برای کودکان بالای دو سال، حتما باید بلیت برای صندلی جداگانه خریداری کرده باشید. حتی اگر می‌دانید که در مدت پرواز فرزندتان روی پا شما خواهد نشست، خطوط هوایی داخلی اجازه سوار شدن کودک بدون بلیت را به شما نمی‌دهند. هزینه بلیت کودکان معمولا بین سی تا پنجاه درصد بلیت بزرگسالان خواهد بود.

کمربند ایمنی نوزاد

نکات ایمنی و ملزومات سفر هوایی با کودک چیست؟

بسته بودن کمربند ایمنی کودک خود در زمان بلند شدن و نشستن هواپیما را جدی بگیرید. اگر کودک روی پای شما نشسته است، از مهماندار بخواهید تا به شما کمربند ویژه نوزاد بدهد. این کمربند کوچک، به کمربند والدین متصل می‌شود و بسته بودن آن به اندازه بسته بودن کمربند ایمنی بقیه مسافران هواپیما اهمیت دارد. بدون بسته بودن این کمربند، ممکن است در تکان‌های احتمالی که به خاطر فرود هواپیما به وجود می‌آید، خدای نکرده، کودکت با مشکل مواجه شود.

بیشتر بخوانید: چند نکته در مورد استفاده از صندلی ماشین برای کودک

اگر به خارج از کشور هم سفر می‌کنید فرزند شما نیاز به پاسپورت و در صورت لزوم، روادید خواهد داشت. بهتر است کودک خردسال خود را به کشورهایی نبرید که برای سفر کردن به آنجا به دلیل شیوع یک بیماری خاص، باید به صورت اجباری واکسیناسیون انجام شود. برای مثال اگر کودک شما کم‌تر از دو ماه سن دارد نمی‌تواند داروی ضد مالاریا استفاده کند یا اگر سن او کمتر از ۶ ماه است، نمی‌تواتد در برابر تب زرد واکسینه شود. بهتر است قبل از آماده شدن برای چنین سفرهایی، با پزشک کودک خود مشورت کنید.

سفر هوایی با بچه

آیا شما تا به حال تجربه سفر هوایی با کودک خردسال یا نوزاد داشته‌اید؟ در مدت پرواز، فرزند خود را چگونه مشغول کردید؟ آیا از این که بی‌قراری‌ها یا صدای بازی کودکتان باعث آزرده خاطر شدن بقیه مسافرهای هواپیما شود، مضطرب شدید؟ به نظر شما والدینی که با نوزاد یا کودک خود سفر هوایی را تجربه می‌کنند چه مواردی را باید از پیش در نظر بگیرند؟

4 دیدگاه‌ها

  1. سلام مژده جان عزیز 😊
    مقاله خوبی بود. پسر من ۱۶ ماهه هست و به خاطر کار شوهرم ۲۰ روزش بود سوار هواپیما شد و تا یکسالگی تقریبا هر ماه ۲ پرواز داشتیم. می خواستم تجربیاتم را با بقیه شریک شوم. اول اینکه لباس بسیار راحت و سبک به بچه ها بپوشونیم چون صندلی های هواپیما برای مادر و نوزاد با هم تنگ هست. حتما یه پارچه کوچک همراه داشته باشیم برای روانداز بچه ها چون اکثر مواقع داخل هواپیما خنکه و ممکنه نوزادان سردشون بشه. سعی کنیم خیلی زود به فرودگاه نرسیم که زمان انتظار در فرودگاه کوتاه بشه … من چون تنها بودم از کانترمن درخواست می کردم سیت کنار پنجره بهم بدن که راحتتر باشم. بچه ها یه مقدار گرسنه باشند ( نه خیلی که بیقرار بشن) که خوب شیر بمکند و گوش درد نگیرند … حالت نیمه نشسته بهشون شیر بدیم … یه وسیله جذاب و جدید همراه داشته باشیم که در طول پرواز کودک باهاش سرگرم باشه … به فواصل کوتاه به کودک آب بدهیم .
    خیلی طولانی شد ولی نکته آخر اینکه هواپیما برای نوزادان زیر شش ماه یه محیط بسته و غریبه و احتمال گریه از درد گوش یا اعتراض به بودن توی اون محیط زیاده ، در اینصورت خونسردی و آرامش پدر و مادر برای آرامش کودک بسیار مهمه ☺️
    مژده جان دلتنگ صبح بخیر های پر انرژی ات هستیم 🌹🌹

  2. هم اصل مقاله و هم کامنت بالا خیلی مفید بودن.
    من هم یادمه یه دفعه سیدعلی خیلی کوچولو بود بردمش سفر. دقیقا همون موقع بلند شدن هواپیما همکاری نکرد و شیر نخورد از بس محیط براش جذاب و جدید بود! ولی خداروشکر گوش درد هم نگرفت.

پاسخ شما:

دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید
نام خود را اینجا وارد کنید