ممکن است برای شما هم این پرسش مطرح باشد که آیا مصرف قهوه در دوران بارداری بیخطر است؟ اگر شما هم یکی از کسانی هستید که به دنبال جواب این سوال هستید که آیا مجازید در دوران بارداری قهوه بنوشید و به فرزند داخل شکمتان آسیبی نرسد یا خیر؟ با ادامه این مقاله در کودکت همراه شوید.
قهوه در دوران بارداری
نوشیدن یک فنجان قهوه در طول روز در دوران بارداری مجاز است. نکته مهم این است که به دوز مصرفی خود توجه کنید. دوز مصرفی کافئین در طول روز نباید از ۲۰۰ میلیگرم که معادل ۲ فنجان قهوه فوری یا یک فنجان قهوه دمکرده است، تجاوز کند.
اگر به طور منظم روزانه بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین مصرف کنید احتمال به دنیا آوردن فرزندی با وزن خیلی کم در شما افزایش مییابد. نوزادانی که هنگام تولد وزن پایینی دارند با افزایش سن خطر ابتلا به بیماریهای مختلف در آنها افزایش مییابد. همچنین شواهد نشان میدهد در زنان بارداری که به طور منظم کافئین زیادی مصرف میکنند، ریسک سقط جنین نیز افزایش مییابد. توجه داشته باشید این ۲۰۰ میلی گرم کافئین تنها محدود به قهوه نیست و تمام منابع غذایی کافئیندار مانند قهوه، چای خصوصا چای سبز، نوشابه، نوشیدنیهای انرژیزا و شکلات را شامل میشود.
مقاله مرتبط: خانم های باردار، این اسموتی های مقوی را حتما امتحان کنند
در این بین اگر به کافیشاپ سر میزنید و سفارش قهوه میدهید، توجه کنید که که میزان کافئین موجود در اسپرسو و قهوههای مانند اسپرسو (کاپوچینو و لاته) بسته به نحوه تهیه و درست کردن آن میتواند متفاوت باشد. برای مثال یک تحقیق نشان داد که سطح کافئین در یک اسپرسو در کافیشاپهای مختلف میتواند از ۵۰ میلی گرم تا ۳۰۰ میلی گرم متفاوت باشد.
اگر متوجه شدید میزان کافئینی که مصرف میکنید زیاد است و نیاز به کاهش آن دارید میتوانید از قهوههای فوری به جای دم کرده استفاده کنید، زیرا قهوه های فوری کافئین کمتری دارند. همچنین میتوانید قهوه دم کرده را رقیقتر میل کنید، برای مثال از نصف قاشق چایخوری قهوه به ازای هر فنجان استفاده کنید.
قهوههای بدون کافئین هم میتواند گزینه مناسبی باشد و مزه آن هم تقریبا مشابه مزه طبیعی قهوه است. به این صورت میتوانید خودتان را گول بزنید که دارید کافئین دریافت میکنید.
در هر صورت اگر نگران میزان مصرف کافئین خود هستید میتوانید با پزشک خود مشورت کنید و با مطالعه در مورد میزان کافئین غذاهایی که روزانه مصرف میکنید، دریابید که آیا میزان کافئین دریافتی شما بالا است و باید آن را کاهش دهید یا مناسب است و میتوانید به رژیم غذایی خود ادامه دهید بدون آنکه به سلامتی جنین آسیبی واردشود..
آیا شما هم تجربه نوشیدن قهوه در دوران بارداری داشتهاید؟ آیا شما هم روزانه عادت به خوردن چای و قهوه دارید؟ اگر در دوران بارداری رژیم غذایی خاصی را رعایت کردید یا تجربه خاصی در زمینه تغذیه در بارداری دارید میتوانید از طریق وبسایت کودکت با ما و والدین دیگر به اشتراک بگذارید.
شما میتوانید فایل صوتی این مقاله را از اینجا بشنوید.