شاید زمانی که باردار هستید، تصور کنید که با به دنیا آمدن کودک، خیالتان آسوده خواهد شد. اما به نظر میرسد که مادر شدن یک وظیفهی پایانناپذیر است. با به دنیا آمدن کودک، وظایف شما چند برابر خواهد شد. از آنجایی که نوزادان کاملا به وابسته به مادرشان هستند، نیاز به حمایت و نگهداری بیشتری دارند. نوزادان بعد از هر اجابت مزاج نیاز به عوض کردن پوشک دارند. بنابراین تعویض پوشک کودک نقش مهمی در حفظ و تامین بهداشت او دارد.
تعویض پوشک کودک معمولا یک کار ناخوشایند برای والدین است. مهمتر از آن، ممکن است کودک موقع تعویض پوشک، بیقراری کند. شاید هم از این کار لذت ببرد. در ادامه قرار است نکات مهمی را در این مورد با شما در میان بگذاریم.
هنگام تعویض پوشک کودک ، هرگز اتاق را ترک نکنید
مقاله مرتبط: بهترین زمان برای از پوشک گرفتن کودک چند ماهگی است؟
مواردی پیش آمده که مادر، کودک را روی میز تعویض پوشک رها کرده و با عجله از اتاق خارج شده و سراغ کار دیگری رفته است. توصیهی ما این است که هرگز هنگام تعویض پوشک، کودک را در اتاق تنها نگذارید. خطرات زیادی وجود دارد. ممکن است کودک از روی میز تعویض پوشک سقوط کند و به او آسیبی برسد. همچنین ممکن است وسیلهای در دهانش بگذارد و خفه شود.
مکان تعویض پوشک
یکی از موارد مهم برای تعویض پوشک کودک، مکان آن است. لزوما برای تعویض پوشک نیاز به یک مکان مخصوص با ابزار و تجهیزات ویژه نیست. یک مکان مسطح، صاف و ایمن، جای خوبی برای تعویض پوشک کودک است. روی مکانی که ارتفاعی با زمین ندارد، نگران چرخیدن و حرکت کردن کودک و پرت شدن او از روی میز نیستید. روی سطح صاف، تعویض کردن پوشک به مراتب راحتتر است. یادتان باشد همیشه بعد از تعویض پوشک، روی میز را با یک مادهی آنتی باکتریال تمیز کنید.
درمان حساسیتهای پوستی
کودکان ممکن است به علت تعویض پوشک دچار حساسیتهای پوستی شوند. سایش پوشک به پای نوزاد و اطراف باسن او (ناحیهی قرار گرفتن پوشک) منجر به خراشیدن پوست او خواهد شد. خوشبختانه این حساسیتهای پوستی به راحتی قابل درمان است. استفاده از کرمهای ضد حساسیت پوستی و وازلین میتواند به بهبود این حساسیتها کمک کند. در صورت عدم استفاده از کرمها ممکن است کودک با درد و سوزش زیادی مواجه شود.
تعویض زود به زود پوشک
گاهی ممکن است پدر و مادر به دلیل مشغلهی زیاد یادشان رود که باید پوشک کودک را تعویض کنند. معمولا اغلب کودکان با آلوده شدن پوشکشان شروع به گریه میکنند. اگر متوجه شدهاید که گریهی کودک به دلیل تمیز نبودن پوشک است، به سرعت آن را تعویض کنید؛ چون در غیر اینصورت باید منتظر جیغ و فریادهای بلند کودک باشید. با توجه به پیشرفت تکنولوژی، ممکن است کودک تا چند ساعت متوالی برای تعویض پوشک بیقراری نکند؛ بنابراین بهتر است بعد از چند ساعت و بدون در نظر گرفتن وضعیت و واکنش کودک، پوشک او را تعویض کنید.
استفاده از دستمال خشککن
هنگام تعویض پوشک نوزاد پسر، بهتر است وقتی چسبهای پوشک را باز کردید، تا چند ثانیه پوشک را روی آلت او بگیرید؛ چون در غیر این صورت ممکن است ادرار او همه جا بریزد. میتوانید یک دستمال خشککن کوچک را حین تعویض پوشک کودک روی آلت او قرار دهید تا از نشت ادرار به اطراف جلوگیری شود.
پاک کردن کودک
شاید این سوال برای شما مطرح شده باشد که بهترین روش برای پاک کردن هنگام تعویض پوشک کودک چیست؟ بهترین راه تمیز کردن ناحیهی تناسلی کودک، پاک کردن او از جلو به عقب است. هرگز از سمت عقب به جلو کودک را تمیز نکنید. زیرا منطقهی مقعد حاوی باکتریهای زیادی است که میتواند ابتلا به عفونت را در کودکان افزایش دهد. در صورت پاک کردن از عقب به جلو، ممکن است باکتریها وارد ناحیهی واژن نوزاد دختر یا کیسهی بیضهی نوزاد پسر شود.
با رعایت این نکات میتوانید سلامت عمومی کودک را تضمین کنید و با خیال آسودهتری به بهداشت کودکت رسیدگی کنی.