حتما شما هم در اطراف خود شاهد اختلاف بچه‌های یک خانواده بوده‌اید. شاید وقتی این دعواها اوج می گیرند افسوس زندگی خانواده هایی با کودکان تک فرزند را بخورید. رقابت‌ها و کشمکش‌های خواهر و برادرها در خانواده اغلب به خشونت کلامی و فیزیکی منجر می‌شود. اگر والدین نتوانند این مشاجره‌های کوچک را حل و فصل کنند، ممکن است اوضاع بدتر شود. والدین اغلب درگیری کودکان خود مانند کشیدن مو، لگد زدن و هل دادن را می‌بینند، اما فکر می‌کنند این بخشی از بازی آن‌هاست و مداخله نمی‌کنند. آن‌ها این حقیقت را نمی‌دانند که قلدری و زورگویی برادر یا خواهر می‌تواند تاثیر عمیقی بر روان و جسم کودک بگذارد. در این مقاله از کودکت بیشتر درباره دعواهای خواهر برادری بحث می‌شود.

پدیده قلدری در خانواده

دعوای خواهر برادری

در پژوهشی که درباره دعواهای خواهر برادری در دانشگاه نیوهمشایر انجام شد، از بیش از ۳۵۰۰ نوجوان درباره تجربه آن‌ها از زورگویی و قلدری خواهر یا برادرشان پرسیده شد. طبق نتیجه این مطالعه، کودکانی که برادر یا خواهرشان در خانواده به آن‌ها زور گفته‌اند از نظر سلامت روان دچار مشکل بودند، دقیقا مانند کودکانی که بیرون از خانواده مورد قلدری و زورگویی قرار گرفته‌اند. بنابراین، والدین باید از خود بپرسند چرا زورگویی‌های درون خانواده را تحمل می‌کنند، در حالی که خارج از محیط خانواده، در برخورد با این رفتارها بسیار جدی عمل می‌کنند.

مقاله مرتبط:  رابطه خواهر برادری و ۷ راه برای بهبود روابط بین خواهر و برادر

چیزی که والدین باید در مورد دعواهای خواهر برادری بدانند

برای بسیاری از والدین در بسیاری از خانواده‌ها، دعواهای فیزیکی و کلامی خواهر برادری نگرانی بزرگی است، چرا که این خشونت و دعوا می‌تواند بر مغز و شخصیت کودک تاثیر منفی بگذارد. بنابراین، این وظیفه والدین است که به کودک نحوه مدیریت اختلافات و حل تعارضات را بدون خشونت آموزش دهند.

رابطه کودکان در خانواده

کودکان با دوستانشان متفاوت رفتار می کنند

تعجب نکنید وقتی می‌بینید فرزندتان با دوستش اوقات خوشی را سپری می‌کند، در حالی که چند لحظه قبل با برادر یا خواهرش مشغول دعوا بوده است. هر رابطه پویایی و شرایط خاص خودش را دارد و این در روابط خواهر و برادری کمی شدیدتر است. هرگونه هیجانی که در یک رابطه وجود دارد در رابطه خواهر و برادر ده برابر قوی‌تر است. می‌توانید از این موضوع برای تقویت رابطه مثبت فرزندانتان استفاده کنید.

مقاله مرتبط:  دعوای دوقلوها را چطور مدیریت کنیم؟

رفتار فرزندتان در اختلافات را درک کنید

رفتار کودکان هنگام رقابت و کشمکش با برادر و خواهر انعکاسی از رفتار آن‌ها هنگام درگیری با هم است. تشویق به برقراری تعامل با یکدیگر بهترین راه تقویت مهارت‌های هیجانی و اجتماعی کودکان است. والدین می‌توانند از دعوای کودکان برای آموزش حل تعارضات و مشکلات آن‌ها استفاده کنند.

مراقبت و نظارت بسیار مهم است

دعواهای خواهر برادری

با نظارت بر رابطه خواهر و برادر، می‌توان از دعوا و کشمکش بین آن‌ها جلوگیری کرد. در صورتی که مشاهده کردید فرزندتان خشمگین است، مداخله کنید و از برخورد فیزیکی بچه‌ها با هم جلوگیری کنید. در این میان می‌توانید راهبردهای آرام‌سازی را هم به کودکان آموزش دهید.

اگر فرزندتان نسبت به خواهر یا برادرش بسیار پرخاشگر است و این حالت تداوم دارد، نیاز است به همراه فرزندتان، برای ارزیابی و درمان احتمالی، به یک روانشناس کودک مراجعه کنید.

رابطه شما در کودکی با خواهر یا برادرتان چگونه بود؟ آیا شما هم تجربه این خشونت‌ها را در خانواده داشتید؟ آیا به فرزندان خود آموزش داده‌اید با برادر یا خواهرشان چگونه رفتار کنند؟ در مورد مصادیق کودک آزاری در خانواده آشنایی دارید؟
فراموش نکنید، می‌توانید نظر یا تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

پاسخ شما:

دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید
نام خود را اینجا وارد کنید