غر زدن کودکان امری طبیعی است. کودکان گاهی اوقات شروع به نق زدن و غر زدن خواهند کرد. گاهی اوقات کودک شما مشغول به انجام کاری است و از انجام آن عاجز است. او نمیتواند راهحلی پیدا کند و شروع به غر زدن خواهد کرد. اما چگونه باید به او کمک کرد و چگونه باید جلوی غر زدن او را گرفت؟
با کودکت همراه باشید تا با این مسئله بیشتر آشنا شویم.
چه چیزی باعث غر زدن کودکان ما میشود؟
دلایل مختلفی برای غر زدن کودکان وجود دارد. اما ما به صورت کلی به مواردی میپردازیم که کودک شما توانایی انجام کارهای خود را ندارد. مثلا تمیز کردن اتاق، لباس پوشیدن، بستن کمربند یا نوشتن مشق است همگی از این موارد هستند. شما دو راه پیش روی خود دارید. میتوانید کارهای او را انجام دهید، یا اینکه او را در مسیر درست هدایت کنید.
مطمئنا وقتی با غر زدن کودکان در این زمینه مواجه میشوید، سریع پیش خود میگویید که بهتر است کار او را انجام دهم. این کار باعث میشود که او دست از نق زدن بردارد. مطمئنا حل کردن یک مسئله و انجام کار کودک خیلی راحتتر از راهنمایی دادن به او خواهد بود.
بیشتر بخوانید: آنچه والدین باید درباره نحوه رفتار با کودک لجباز بدانند
اگر سیاست اول را پیش بگیرید و کارهای او را انجام دهید، به یک نتیجه کوتاهمدت و بلندمدت خواهید رسید. در کوتاهمدت مشکلات کودک و شما حل خواهد شد. کودک دست از نق زدن برمیدارد و دیگر روی اعصاب شما رژه نمیرود. اما در دراز مدت در تربیت کودک تاثیرگذار خواهد بود. کودک وظایف خود را به درستی انجام نخواهد داد و برای هر مشکل کوچکی کمک میخواهد و شروع به غر زدن میکند. در حقیقت این سیاست غر زدن کودکان را تشدید خواهد کرد.
چگونه جلوی غر زدن کودکان را بگیریم؟
انتقال انرژی مثبت به تنهایی کارکردی در توقف غر زدن کودکان ندارد. نمیتوانید تنها با گفتن جملاتی مانند: «تو توانایی این کار را داری» یا «بیشتر تلاش کن» جلوی مشکل را بگیرید. اما اگر این جملات کارکرد ندارد ناامید نشوید. باید یک سری بهبود در رفتار خود ایجاد کنید. یک روش این است که هر بار مشکلی را میبینید تلاش کنید که کل ماجرا را برای کودک تشریح کنید و کامل توضیح دهید.
هر مشکلی که کودک شما دارد بهتر است که آن را کامل توضیح دهید. ابتدا توضیح دهید که چرا نمیتوانید کار خود را انجام دهد. سپس به او توضیح دهید که چگونه این عدم توانایی باعث میشود که او حس ناامیدی دارد. او را تشویق کنید که به شیوه درست کار خود را تکرار کند تا به نتیجه درست برسد. اگر کودک شما موفق شد که کار خود را انجام دهید، این حس را منتقل کنید که او تمام کار را انجام داده است. این قضیه یک حس غرور را به او اضافه خواهد کرد.
توضیح به جای انجام
بهتر است که به صورت مداوم این رفتار را تکرار کنید. چنین برخوردی به کودک شما کمک میکند که درک بهتری نسبت به وقایع اطراف خود داشته باشد. ممکن است یک بار اینکار جواب دهد و بار دیگر جوابگو نباشد. اما باید این روش را در سیاست کاری خود قرار دهید و آن را تکرار کنید.
کلمات را نسبت به بیان خود انتخاب کنید. کلماتی را به فرزند خود منتقل کنید که حس میکنید جلوی غر زدن او را خواهد گرفت. باز هم اشاره میکنیم که غر زدن کودکان باید از طریق صحبت و پیدا کردن راهحل از بین برود. نمیتوانید مسئولیتها را از دوش کودک بردارید، چون در آینده او نمیتواند با فشار مسئولیتها کنار بیاید.
بیشتر بخوانید: ۳ اشتباهی که والدین در برخورد با لجبازی کودک مرتکب میشوند
کودکان در لحظه زندگی میکنند. آینده یا گذشته خیلی مفهوم بزرگی برای آنها ندارد. به همین خاطر باید آینده را برای آنها ترسیم کنید و راهحل ارائه دهید. همیشه به خاطر داشته باشید که بهترین راهحل برای متوقف کردن غر زدن کودکان ترسیم مسئله است. مسئله را تشریح کنید، تمرکز آنها را جذب کنید و مهمتر از همه چیز، صبر کافی خرج کنید.