اخیرا سازمان جهانی بهداشت (WHO) دستور‌العمل خود را درباره میزان استفاده کودکان زیر پنج سال از صفحات نمایش منتشر کرده است. پیش از این در کودکت خواندیم که سازمان بهداشت جهانی (WHO) درباره تماشای تلویزیون توسط کودکان هشدار جدی داده است. حالا پس از این اخطار، این سازمان، دستور العملی برای استفغاده کودکان از تلویزیون و صفحات نمایشی صادر کرده که بر اساس آن، کودکان زیر پنج‌سال باید به ندرت از صفحات نمایشی و تلویزیون استفاده کنند. نکته جالب در این دستورالعمل این است که کودکان زیر یک سال، به هیچ‌وجه مجاز به استفاده از صفحات نمایشی نیستند.

زبان اشاره را از متن فارسی راحت‌تر درک می‌کنید؟ ویدیوی ویژه ناشنوایان این مقاله را ببینید.

آژانس سلامت U.N. در این مورد اشاره کرده است که کودکان زیر ۵ سال نباید بیش‌تر از یک ساعت در روز از صفحات نمایش استفاده کنند و میزان این فعالیت‌‌ها هر چه کمتر باشد، بیشتر به نفع کودکان است.

کودک و تماشای تلویزیون

این دستورالعمل‌ها تا حدی شبیه به توصیه‌های آکادمی پزشکی اطفال آمریکا است. این گروه توصیه می‌کنند که کودکان زیر ۱۸ سال باید بیشتر از ویدئو چت‌ها از صفحات نمایش اجتناب کنند. این گروه می‌گوید که والدین باید برنامه‌های با کیفیت و دارای ارزش آموزشی برای فرزندان خود انتخاب کنند و کودکان را در حال استفاده از این برنامه‌ها همراهی کنند تا آن‌ها درک بهتری از آنچه می‌بیند، داشته باشد. البته، برخی از گروه‌های فعال در حوزه کودک می‌گویند که سازمان بهداشت جهانی مزایای رسانه‌های دیجیتالی را نادیده گرفته است.

مقاله مرتبط:  آیا تماشای تلویزیون برای کودکان واقعا مضر است؟

اندرو پرزیبلسکی (Andrew Przybylski) مدیر تحقیقات در موسسه اینترنت آکسفورد در این مورد گفت:

توصیه سازمان بهداشت جهانی بیش از حد روی زمان استفاده کودکان از صفحات نمایش متمرکز شده و محتوا و زمینه استفاده از صفحات نمایش را مورد ملاحظه قرار نداده است.

کالج سلطنتی پزشکی اطفال و سلامت کودکان در بریتانیا اشاره می‌کند که داده‌های در دسترس به حدی ضعیف‌اند که کارشناسان قادر به تعیین مدت زمان مناسب و ویژه تماشای صفحات نمایش برای کودکان نیستند.

استفاده از صفحات نمایش

دکتر ماکس داوی (Max Davie) افسر کالج ارتقای سلامت در این مورد گفت:

تحقیقات ما نشان داده که در حال حاضر شواهد کافی و قوی برای حمایت از اجرای محدودیت‌های زمانی برای تماشای تلویزیون وجود ندارد و مدت زمان تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی، متناسب با آسیب‌های بالقوه نیست. همچنین سازمان بهداشت جهانی، به آسیب‌های بالقوه استفاده از صفحات نمایش اشاره نکرده است. همچنین عدم فعالیت فیزیکی عامل افزایش خطر مرگ و میر و افزایش چاقی در کودکان است.

این سازمان توصیه می‌کند که کودکان زیر یک سال باید هر روز حداقل حدود سی دقیقه تا یک ساعت روی شکمشان قرار بگیرند و کودکان بزرگتر باید هر روز حد‌اقل سه ساعت فعالیت بدنی داشته باشند. برای حفظ سلامتی کودکان باید هر چه بیشتر آن‌ها را به انجام ورزش و فعالیت‌های بدنی تشویق کنید. فعالیت‌های بدنی علاوه بر سلامتی فیزیکی، موجب رشد ذهنی و شناختی کودکلن می‌شود. مقاله برای رشد سالم، کودکان باید کمتر تلویزیون ببینند و بیشتر بازی کنند، توصیه‌های کامل‌تر و مفید‌تر سازمان جهانی بهداشت را درباره مضرات استفاده از صفحات نمایش برای کودکان در اختیارتان می‌گذارد.

اگر پیشنهاد یا اطلاعاتی در این زمینه دارید، خوشحال می‌شویم با نوشتن نظر خود در بخش دیدگاه‌های همین مقاله یا از طریق شبکه‌های اجتماعی کودکت ما و سایر مخاطبان را با خود همراه کنید.

ویدیوی ناشنوایان

ناشنوایان عزیز از این قسمت می‌توانید ویدیو مربوط به این مقاله را مشاهده کنید.

 

1 COMMENT

  1. ما از قبل از به دنیا اومدن بچه مون زیاد تلویزیون نگاه نمیکردیم و این رویه با ورود بچه باز هم ادامه پیدا کرد و خوشبختانه الان که دخترم چهار سالشه علاقه ای به تلویزیون نداره و نهایتا ۱۰ دقیقه میشه جلو تلویزیون نگهش داشت البته به واسطه فامیل و بچه های اقوام به موبایل و بازی های موبایلی گرایش داره ولی با روش بازی و جایگزین کردن کارهای مورد علاقه اش سعی میکنیم کمتر سمت موبایل و تبلت نره و تا الان هم جواب داده
    خلاصه این که سبک زندگی و علایق پدر و مادر حرف اول رو میزنه در شیوه پرورش کودک

پاسخ شما:

دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید
نام خود را اینجا وارد کنید