در دوران بارداری، علاوه بر تغییرات جسمی مانند بزرگ شدن سینهها، شکم و ورم دستها و پاها، با نوسانهای خلقی و هیجانی نیز مواجه خواهید شد. این نوسانها ممکن است تاثیرات متفاوتی بر کیفیت رابطه با همسرتان داشته باشد. احتمالا در این دوران، احساسات متناقضی را تجربه خواهید کرد. گاهی احساس صمیمیت و نزدیکی زیادی نسبت به همسرتان پیدا میکنید و گاهی تصور میکنید اصلا او را نمیشناسید.
میتوانید به کمک روشهای مؤثری هیجانهای متضاد را شناسایی و کنترل کنید که در نهایت به حفظ رابطه و استحکام پیوند بین خودتان منجر میشود. در ادامه، با تاثیرات بارداری بر روابط عاطفی بیشتر آشنا میشوید.
تاثیرات بارداری بر روابط عاطفی بین همسران
وابستگی و نگرانی بیش از حد
هورمونهای بارداری تاثیرات زیادی بر هیجانهای مادران خواهد گذاشت و باعث برانگیختگی احساس ترس و نگرانی در آنها خواهد شد. بسیاری از خانمها در دوران بارداری ترس رها شدن از سوی همسر را تجربه کردهاند. حتی مستقلترین زنان هم ممکن است در این دوران احساس کنند همسرشان آنها را ترک میکند یا او را در سانحهای از دست میدهند. این احساس ترس باعث میشود آنها مدام همسرانشان را کنترل کنند تا از سلامتی آنها مطمئن شوند. حتی ممکن است از آنها تقاضاهایی غیرمنطقی مانند استفاده از کلاه ایمنی در ماشین داشته باشند.
اکنون زمان خوبی است تا هیجانهای خود را با شریک زندگیتان در میان بگذارید. اجازه دهید او از احساس شما مطلع شود.
بیشتر بخوانید: بارداری در دهه سی سالگی چه پیامدها و عوارضی به همراه دارد
نبود درک متقابل
زنان، از زمانی که از بارادریشان آگاهی پیدا میکنند، احساس مادر شدن میکنند و این احساس با تغییرات بدنی تشدید میشود. این در حالی است که مردان هیچ تغییری را احساس نمیکنند و هرگز احساس مادر باردار را متوجه نمیشوند. به همین دلیل، نمیتوانند وضعیت و عواطف آنها را در این دوره درک کنند. در واقع، مردان، تا زمانی که برای اولین بار نوزاد را در آغوش نگیرند و این لحظه شادیآور و هیجانانگیز را تجربه نکنند، قادر به درک احساس مادران نیستند. این نبود درک به این معنی نیست که آنها از پدر شدن خوشحال یا هیجانزده نیستند، بلکه فقط مانند مادران در دوران بارداری احساسی مشابه ندارند.
احساس نادیده شدن در مردان
تمام تغییرات جسمی، هیجانی و حتی تبریکها و جشنها در دوران بارداری برای مادران اتفاق میافتد. بنابراین، ممکن است مردان فکر کنند خارج از این رویداد مهم قرار گرفتهاند. از طرفی، مرد نمیتواند در رشد جنین درون شکم مادر نقشی داشته باشد و از طرف دیگر، خودش را از مادر یا از شرایط جدید جدا احساس میکند. بهتر است به او کمک کنید پیوند عاطفی و احساسی با جنین برقرار کند. از همسرتان بخواهید با کودک صحبت کند و از آهنگهای مورد علاقه و هیجانش برای او بگوید. زمانهایی را فقط به همسرتان اختصاص دهید. شام مورد علاقه او را بپزید و فیلم مورد علاقه او را با هم ببینید.
بیشتر بخوانید: رفع تهوع بارداری و یبوست با فهرستی از غذاهای مناسب و مفید
افزایش عشق و صمیمیت
تغییرات و عادت کردن به شرایط جدید جسمی و صحبت درباره آن با همسر میتواند برای هر دو نفر جذاب باشد. درباره موجودی که در حال شکل گرفتن و زندگی کردن در وجودتان است، با همسرتان صحبت کنید. درباره حرکاتش، احساسی که هنگام حرکات او دارید و حتی دردهایتان با همسرتان به گفتگو بنشینید، این کار باعث ایجاد احساس صمیمیت و پیوند عمیقتری بین شما میشود.
بیشتر بخوانید: استرس در دوران بارداری چه پیامدهایی دارد؟
کاهش میل جنسی
بیشتر بخوانید: تغذیه در بارداری؛ میوه های مناسب دوران بارداری
تغییرات بدن در سه ماهه اول بارداری نظیر حالت تهوع و خستگی باعث میشود دیگر انرژی سابق را نداشته باشید و تمایل بیشتری به خواب و استراحت پیدا کنید. همانطور که تقویم بارداری را علامت میزنید و سپری شدن هفتهها و بزرگ شدن جنین را در شکمتان احساس میکنید، سعی کنید به زندگی سابق و برقراری رابطه با همسرتان فکر کنید، شاید در ابتدا کار دشواری به نظر برسد، اما بهتر است این اتفاق بیفتد. حفظ ارتباط جسمی با همسرتان و گفتگو با او، درباره احساس و عواطفی که در این دوره دارید، به حفظ ارتباط بین شما کمک میکند. ممکن است در ابتدا تمایلی به این کار نداشته باشید، اما برقراری رابطه جسمی باعث نزدیکتر شدن شما به هم میشود.
تاثیرات بارداری بر روابط عاطفی با همسرتان را جدی بگیرید. اگر این مقاله را برای بهبود رابطه با همسرتان سودمند میدانید یا نظر و پیشنهادی در این زمینه دارید، لطفا در بخش نظرات همین مقاله یا در شبکههای اجتماعی کودکت با سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.