تغذیه کودک چه در دوران نوزادی و چه در سال‌های اولیه زندگی بسیار اهمیت دارد، از آنجایی که اغلب والدین به دنبال بهترین مواد غذایی برای کودک خود هستند تولید کننده‌های مواد غذایی کودکان سعی می‌کنند تا با برچسب‌های جذاب نظر خریداران را به خود جلب کنند. اما حقیقت این است که برچسب‌های «سالم» که بر روی بسته بندی مواد غذایی کودکان زده می‌شود به اندازه‌ایی که ادعا می‌کنند واقعیت ندارند. پس هر چیزی را باور نکنید.

تولیدکنندگان مواد غذایی کودکان می‌دانند وقت شما در فروشگاه مواد غذایی محدود است، بنابراین تلاش می‌کنند در زمان کم و به سرعت توجه شما را به خودشان جلب کنند. به همین دلیل روی بسته‌های موادغذایی با ارزش‌ترین قسمت بسته‌بندی است، جایی که ممکن است یک ادعای چشمگیر توجه ما را از یک بسته‌ به بسته دیگر جلب کند. این موضوع در خصوص مواد غذایی کودکان اهمیت بیشتری دارد چرا که والدین معمولا سعی می‌کنند بهترین مواد غذایی را برای کودک خود خریداری کنند.

برچسب‌های موادغذایی کودکان

اما برخی از این ادعاهایی که روی بسته‌بندی مواد غذایی کودکان نوشته می‌شود نباید خیلی جدی گرفته شود. شاید همه آنها از لحاظ فنی حقیقت را بگویند اما اغلب آنها محصول خود را از آنچه در واقعیت هست، بهتر و مطلوب‌تر نشان می‌دهند. در ادامه ۶ موردی که باید به آن‌ها بیشتر توجه کنید ااشاره می‌کنیم:

۱ – پروتئین بالا

بحث داغ این روزها پروتئین است. از ظاهر بسته‌بندی‌های موادغذایی این فکر القا می‌شود که همه ما با کمبود شدید پروتئین مواجه هستیم. این درست است که وجود پروتئین در وعده‌های غذایی و تنقلات برای حفظ سلامتی ما مفید است اما واقعیت این است اکثر مردم بیشتر از اندازه کافی پروتئین می‌خورند. حتی اگر فرزند شما گوشت نمی‌خورد، او همچنان پروتئین مورد نیاز بدن خود را از غلات مانند ماکارونی، لبنیات مانند شیر و پنیر و حتی از سبزیجات دریافت می‌کند. بنابراین مراقب غذاهای بسته‌بندی شده مانند پیتزای یخ‌زده باشید که میزان پروتئین آنها محاسبه شده است. آنها ممکن است حاوی پروتئین باشند اما در عین حال دارای مقدار زیادی از سدیم و مواد مصنوعی هم هستند.

۲ – ۱۰۰٪ ویتامین C

امروزه این ادعا را در مورد نوشیدنی‌های شیرین مثل نوشیدنی‌های میوه‌ای و نوشیدنی‌های رنگارنگ شاهد هستیم. این ادعا زمانی قابل ملاحظه است که بدانیم که ارزش یک لیوان ویتامین C در روز در مقابل چه چیزی به دست می‌آید. در حقیقت دریافت ویتامین C از مواد غذایی اصلا کار سختی نیست.

به عنوان مثال، یک کودک ۴ تا ۸ ساله می‌تواند کل ویتامین مورد نیاز بدن خود را با خوردن روزانه سه توت فرنگی متوسط به دست بیاورد. مسلما این موضوع هیچ‌وقت عنوان نمی‌شود، اما بهتر است به جای خوردن نوشیدنی‌های شیرین، کودکان ویتامین C مورد نیاز بدنشان را از غذاهای روزانه دریافت کنند.

بیشتر بخوانید؛ چاقی دوران کودکی ؛ با عوارض جسمی و روحی این اپیدمی جهانی آشنا شوید

۳ – ساخته شده از غلات کامل‌ (سبوس‌دار)

غلات کامل نسبت به دانه‌های تصفیه شده منبع غنی از فیبر، پروتئین، و انواع ویتامین‌ها هستند. بسیاری از والدین در تلاش هستند تا غلات سبوس‌دار بیشتری در غذای روزانه و میان‌ وعده‌های فرزندشان قرار دهند. اما در نظر داشته باشید که یک محصول می‌تواند ادعا کند از غلات سبوس‌دار ساخته شده است در حالی‌ که اکثر غلات مورد استفاده در تولید محصول تصفیه شده باشند. یک شیرینی که با غلات سبوس‌دار ساخته شده باشد هنوز هم یک شیرینی است. اگر واقعا دنبال محصول واقعی که از غلات سبوس‌دار مثل نان سبوس‌دار و غلات صبحانه سبوس‌دار می‌گردید، در اجزای تشکیل دهنده محصول به کلمه «کامل» دقت کنید که تمام غلات، سبوس‌دار باشند.

برچسب‌های موادغذایی کودکان

۴ – بدون شکر (کم شکر)

بسیاری از والدین دنبال راه‌هایی برای بررسی میزان شکر دریافتی کودکشان هستند، بنابراین ادعای بدون شکر بودن محصول واقعا می‌تواند جذاب باشد. اما قبل از اینکه محصولی را به سبد خریدتان اضافه کنید، اول لیست مواد تشکیل دهنده‌اش را ببینید. بعضی از شرکت‌ها برای کاهش مصرف شکر در محصولاتشان، شکر را حذف و یا کم می‌کنند اما به جای آن از شیرین کننده‌های مصنوعی استفاده می‌کنند. این مورد را در محصولاتی مثل میوه خشک شده و حتی سس کچاپ می‌بینید. گاهی اوقات این موضوع در جلوی بسته بندی محصول به شکل واضح نمایش داده می‌شود اما گاهی اوقات با یک لگو یا برچسب تجاری این حالت را عنوان می‌کنند. اگر مایل به جلوگیری از مصرف شیرین کننده‌های مصنوعی هستید در لیست مواد تشکیل دهنده دنبال موادی مانند سوکرالوز، آسپارتام و پتاسیم آکسوزالفیم باشید.

بیشتر بخوانید؛ تغذیه های خوشمزه برای مدرسه کودکان

۵ – کاملا طبیعی

شاید در کلام این ادعا عالی باشد اما در عمل غیر ممکن است. به گفته  سازمان غذا و دارو (FDA) یک تعریف رسمی از کلمه «طبیعی» وجود ندارد. یک محصول زمانی می‌تواند ادعا کند که کاملا طبیعی است که از هیچ‌گونه مواد طعم دهنده مصنوعی، رنگ دهنده غذا و مواد نگه دارنده استفاده نکرده باشد. به این دلیل ممکن است شما این ادعا را بر روی محصولات موادغذایی مثل چیپس سیب زمینی ببینید. مطمئنا بهترین کار تا جایی که ممکن است دوری کردن از مواد مصنوعی است اما فریب تبلیغات و برچسب‌های روی محصولات را نخورید که این محصول کاملا طبیعی است.

۶ – ساخته شده از میوه طبیعی

این ادعا را در مورد مواد غذایی کودکان مانند میان وعده هایی که حاوی میوه هستند می‌بینید. ممکن است تصویری از میوه بر روی بسته بندی وجود داشته باشد، اما شما لیست مواد تشکیل دهنده را بررسی کنید. اگر تنها نشانه‌ای از میوه «کنسانتره آب میوه» باشد شما را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. اما در واقعیت به این محصولات شکلی از شکر اضافه شده است و فرزند شما از فواید خوردن میوه طبیعی محروم شده است.

آیا شما تا به حال به برچسب‌های روی مواد غذایی کودکان دقت کرده‌اید؟ اگر نظر یا تجربه‌ای در این زمینه دارید حتما از طریق وبسایت کودکت با ما در میان بگذارید.

 

پاسخ شما:

دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید
نام خود را اینجا وارد کنید