درست خواندهاید، مرتب کردن اسباب بازی ها میتواند آغاز یک معجزه باشد. هر جا کودکان هستند، اسباب بازی ها هم هستند. هر جایی هم که اسباب بازی ها هستند، پتانسیل یک هرج و مرج تمام عیار وجود دارد. مرتب نگه داشتن اسباب بازی ها نه تنها غیرممکن نیست بلکه باعث میشود که آنها طول عمر بیشتری داشته باشند و در عین حال کودکان شما تمایل بیشتری برای بازی با آن ها از خود نشان میدهد.
قدمهای مهم برای مرتب کردن اسباب بازی ها
برای مرتب کردن اسباب بازی های اتاق کودک، قرار نیست همین طور بی گدار به آب بزنیم. باید همه چیز را با برنامه پیش ببریم. با کودکت همراه شو تا این مراحل را با هم مرور کنیم.
برای مرتب کردن اسباب بازی ها اول آنها را جمع کنید
اولین قدم برای مرتب کردن اسباب بازی ها جمعآوری آنها در یک محل است. این موضوع به این معنی نیست که هرموقع کار شما با اسباب بازیها تمام شد، آنها را در یک اتاق جمع کنید، جمعآوری آنها به شما کمک میکند که دقیقا بدانید چه اسباب بازیهایی در خانه دارید.
اسباب بازی های شکسته را کنار بگذارید
یک جعبه مقوایی بزرگ تهیه کنید و همه اسباب بازی های شکسته، مثل جورچینی که بعضی قطعات آن گم شده یا کنترل اسباب بازی که دیگر کار نمیکند را داخل آن بیاندازید و به بازیافت تحویل بدهید. پیش از دور ریختن هر اسباببازی و یا وسیلهای که متعلق به کودک است، حتما با او گفتوگو کنید و برای تعیین سرونوشت آن، با هم به نتیجه برسید. چنانچه کودک مخالف است، به احساس و فکر او احترام گذاشته و این کار را انجام ندهید.
اسباب بازی هایی قدیمیتر به دیگران اهدا کنید
قطعا شما اسباب بازی هایی را پیدا میکنید که مناسب سالهای گذشته کودک شما بودهاند. این موضوع طبیعی است، شما میتوانید آنها را به خانوادههایی اهدا کنید که توانایی خرید وسایل گوناگون را برای کودک خود ندارند. بعضی از کودکان ممکن است با وسایل قدیمی خود خاطراتی داشته باشند. چنانچه کودک مایل به اهدای اسباببازی بود، میتوان از آن وسیله، عکسی به یادگار بگذارید و برای کودک توضیح بدهید که قرار است یک کودک دیگر از بازی کردن با آنها لذت ببرد. میتوانید به همراه همدیگر اسباببازی را در قالب یک هدیه به کودکی دیگر اهدا کنید.
همچنین ممکن است شما برای کودک خود یک اسباب بازی خریده باشید و تصور کردهاید که کودک شما از دیدن این وسیله به وجد میآید، اما او تمایلی به بازی کردن با آن نشان نمیدهد. به جای اینکه این وسیله در گوشهای از خانه بدون استفاده بماند، آنها را بفروشید یا به کودکان دیگر اهدا کنید.
اسباب بازی ها را دستهبندی کنید
یک بار که شما اسباب بازی ها را باز کردید تا ببینید کودک شما کدام یک را بیشتر دوست دارد و با آن بازی میکند، زمان خوبی است که آنها را دستهبندی کنید. وقتی آنها را دستهبندی کردید، متوجه میشوید که چقدر از هر اسباب بازی دارید. بازیهای فکری را در یک جعبه یا سطل قرار بدهید، لگوها را در یک جعبه و عروسکها را در جعبهای دیگر بگذارید. این کار باعث می شود که اگر قطعات هر بازی از جعبهی آن خارج شده باشد، سر جای خود قرار بگیرد.
شما میتوانید یک جعبه را به بازیهای ساختنی و یک جعبه را به بازیهایی که خارج از خانه انجام میشوند، اختصاص بدهید. همچنین یک جعبه برای بازیهای خمیری و یک جعبه برای بازیهایی که قطعات محکم دارند، مناسب است. هریک از این دستهبندیها به مجموعههای کوچکتری تقسیم میشوند، اما این گروهبندی برای قدم بعدی در مرتب سازی اسباب بازی ها به شما کمک میکند.
اسباب بازی ها را در محل دلخواه خود جای بدهید
قسمت جذاب ماجرا اینجا است. در این قسمت شما به همراه کودک تصمیم میگیرید که اسباب بازی ها را در چه محلی از خانه قرار بدهید. آیا میخواهید همه آنها را در اتاق کودک نگهداری کنید یا بعضی از آنها را در اتاق خواب خودتان و بعضی دیگر را در قسمت نشیمن بگذارید؟ آیا ترجیح میدهید که اسباب بازی ها در کمدها پنهان باشند یا آن ها را جلوی دید خود قرار میدهید تا دسترسی به آنها آسانتر باشد؟
محفظههای محکم خریداری کنید
زمانی که نوبت به ذخیرهسازی اسباب بازی ها میرسد، بهتر است در انتخاب محفظهی مناسب دقت کنید و محفظههای محکم را برای این کار انتخاب کنید. به این دلیل که وقتی کودک اسباب بازیها را خراب کرد یا دیگر با آنها بازی نکرد، احتمالا شما آنها را اهدا میکنید یا میفروشید. در این حالت میتوانید از آن محفظهها برای نگهداری وسایل دیگر خود یا اسباب بازی های جدید استفاده کنید. این محفظهها نه تنها ظاهر خوبی دارند بلکه فضای کمی را اشغال میکنند و استفاده از آنها بسیار آسان است.
عادتهای خوب بازی را به کودکان خود بیاموزید
آموزش جمع کردن اسباب بازی ها و وسایل پس از بازی برای کودکان، مهارتی است که در زندگی بزرگسالی ضروری و کارآمد است. تا زمانی که کودک هستند، جمع آوری وسایل و اسباب بازی ها میتواند با نظارت و کمک شما انجام شود. شما با این کار عادت خوبی را در آنها پرورش می دهید که بعد از بازی کردن و استفاده از هر وسیلهای، آنها را جمع کنند و به محل اصلی خود برگردانند. استفاده از برچسبهای اسم یا عکس اسباب بازی روی این محفظهها، میتواند در این راه به کودکان کمک کند.
زمان بازی فرا میرسد
حالا که اسباب بازی ها به صورت مرتب و دسته بندی شده مقابل کودکان قرار میگیرند، آنها وقت بیشتری را به بازی کردن با آنها اختصاص میدهند. معجزه اصلی این است که با تعداد کمی اسباب بازی که همه آنها مرتب شده هستند، کودکان در دنیای خلاقانه بازیها غرق میشوند.
حالا فهمیدید چرا مرتب کردن اسباب بازی ها میتواند یک معجزه باشد؟ اگر پیش از این اسباب بازی ها را فقط به حال خود رها میکردید، از همین امروز مراحل مرتب کردن آنها را بررسی کنید و با همراهی کودکت به آنها نظم بده تا معجزه کنند.
به نظر من اسباببازی های شکسته ای که کودک دیگه بهش توجهی نمیکنه رو باید داد به بازیافت. نه همه اسباببازیهای شکسته رو. بعضی بچهها دوست دارن با اسباببازیهای خراب شده چیزهای جدید بسازن و این خودش زمینه بروز خلاقیت در اونهاست. ضمنا دادن اسباببازیهای قدیمی بچه به یه خانواده دیگه، زمانی میتونه ایده خوبی باشه که بچه به اندازه کافی بزرگ شده، با حس مالکیت خودش روبرو شده و از مرحله حساس مالکیت عبور کرده. احتمالا میشه بالای پنج سال. یه نکته دیگه هم که به ذهن من اومد، با خوندن پاراگراف آخر این مقاله، این بود که گاهی ما فکر میکنیم هرچی فرزندمون اسباببازیهای بیشتری داشته باشه، براش بهتره در حالی که اینطور نیست. خلاقیت بچهها با محدودترین و سادهترین اسباببازیها شکل میگیره. وگرنه تعداد زیادی اسباببازی پیشرفته، فقط باعث بهم ریختگی خونه، کلافه شدن خود کودک و از دست رفتن منابع مالی خانواده خواهد شد.
وقتی بعد از خشک شدن لباس ها آنها را تا می زنیم و به دسته های مشخص تقسیم می کنیم و درون کشو و کمد قرار می دیم می تونیم با کودکمون این فعالیت را انجام بدهیم و اشاره کنیم که جای تیشرت مامان اینجاست جای جوراب شما اینجاست بلوز بابا را کجا بذاریم؟؟؟
حتی زمانی که محل قرار گرفتن قاشق و بشقاب را درون کابینت نشان کودکمان می دهیم کودک را آماده می کنیم برای فراگیری نظم
بگوییم جای توپ کجاست ؟؟؟
خونه لگوها کو؟؟؟؟