آیا باورتان میشود که ۸ ماه از زندگی فرزندتان گذشته است. کودک شما به سرعت روی زمین میخزد و هر چیزی را که به دستش میرسد، سریع بر میدارد. بیدار شدنهای شبانه و خوابیدن بیش از نشاندهنده سرعت بالای رشد کودک است. دنیای اطراف کودک، او را شگفتزده و مبهوت میکند؛ برای همین او لحظهای از شما جدا میشود. در ادامه با کودکت همراه باشید تا بیشتر با جزئیات هفته سی و دوم رشد کودک آشنا شوید.
هفته سی و دوم رشد کودک
در هفته سی و دوم رشد کودک او هیچ فیلتری برای پنهان کردن احساساتش (رنج، اندوه، غم، شادی، خشم) ندارد؛ همچنین در این هفته کودکان میزان چربی بدنشان افزایش پیدا میکند. هر روز که میگذرد، چیزهای بیشتری از محیط اطرافش کشف میکند. اکنون میخواهد با هر چیزی که به دستش میرسد، از خودکار و مداد گرفته تا کفش و لوازم آشپزخانه بازی کند.
بیشتر بخوانید: رشد هفته به هفته کودک ؛ مراحل هفته سی و یکم رشد کودک
نقاط عطف هفته سی و دوم رشد کودک
در این هفته کودک شما مهارتهای ویژهای کسب میکند و کارهای خارقالعادهای از او سر میزند.
- انداختن و پرتاب کردن: به مرور هیجانات کودک افزایش پیدا میکند و او کنترل بیشتری روی حرکات انگشتان و دستهایش دارد. آنها هر چیزی را با دستهایشان میگیرند و پرتاب میکنند.
- صحبت کردن: در هفته سی و دوم رشد کودک ممکن است او شروع به گفتن کلماتی مانند «ماما» و «بابا» و همچنین موقع خداحافظی دستش را تکان می دهد.
- رشد عاطفی: اگر کودک متوجه حضور شما در اطراف نشود، مضطرب میشود. همچنین بین افراد آشنا و غریبه تمایز قائل شوند. سعی میکند اشیا را به کمک انگشت شست و سایر انگشتهایش بقاپد و آن را در دهانش بگذارد.
- دندان: در حال حاضر کودک ممکن است دو دندان داشته باشد که با آنها شروع به جویدن کند.
- تغذیه: در این هفته کودک علاقه خود را به برخی از خوراکیها مانند سبزیجات و بیسکوییت نشان میذدهد و میتواند آنها را با دستش نگاه دارد
- زبان بدن: حرکات بدن کودک حالا دیگر بخش منظمی از دایره واژگان او را تشکیل می دهد. انها شروع به استفاده از دستهایشان میکنند، سرشان را تکان میدهند و اگر از شما چیزی بخواهند، شروع به هل دادنتان میکنند.
تغذیه
این هفته با وجود رویش چند دندان جدید نگران گاز گرفتن پستان هنگام شیر خوردن کوچولویتان نباشید. زیرا او مصرف غذاهای جامد را شروع کرده و قادر هنگام شیر خوردن زبانش را روی دندانهایش قرار دهد. البته درآوردن دندان میتواند شروع ماجراجوییهای کودک برای گاز گرفتن باشد. اما لازم نیست بترسید و فکر کنید که شیر دادن تجربه دردناکی است. باید درک کنید که کودک با گاز گرفتن لزوما نمیخواهد به شما آسیب برساند.
ممکن است موقع شیر دادن به کودک تیزی دندانهای او را احساس کنید و حتی ممکن است بخشی از پوست پستان شما را هم بکند. احتمالا علتش این است تمام وعده غذایی را در یک موقعیت به او میدهید. بنابراین بهتر است موقعیت خود را هنگام شیر دادن به کودک، تغییر دهید. همچنین میتوانید هنگام شیر دادن به او اسباببازی دهید یا غذاهای جویدنی به او دهید تا تیزی دندانهای کودک را کم کند. راه دیگر شناسایی رفتار گاز گرفتن او است تا قبل از انجام این عمل، از آن پیشگیری کنید. اگر او پستان شما را گاز گرفت، ناراحتی خودتان را به او نشان دهید و او را از خودتان کنید. برای اینکه متوجه این موضوع شود، بهتر است مدتی به او زمان دهید؛ زیرا حافظه او در حال تکامل است.
بیشتر بخوانید: زمان دندان درآوردن کودک شما چه وقتی است؟
خواب
در هفته سی و دوم رشد کودک فرزند شما در مهارتهای حرکتی و فیزیکی خبره شده است و میتواند روی زمین یا روی تخت بچرخد یا خودش را ثابت نگاه دارد. ساعتها میتوانند به این تمرینهای فیزیکی بپردازند. همین تمرینها خواب شیرین کودک را از او دریغ میکند. برای یک کودک سی و دو هفتهای، خواب بسیار ضروری است. بنابراین سعی کنید شرایط خواب آرام او را فراهم کنید. کودک شما حتما باید صبحها و بعد از ظهرها چرت کوتاهی حداقل نیم ساعت داشته باشد. اگر کودک از چرت زدن فرار کند، احتمالا شبها زود میخوابد.
مراقبتهای هفته سی و دوم رشد کودک
- در هفته سی و دوم رشد کودک اطمینان حاصل کنید که گوشه و کنار مبلمان امنیت لازم را دارد، زیرا کودک راه رفتن را یاد گرفته و ممکن است به خودش آسیب بزند.
- در کابینتها و کشوها را ببندید.
- درب توالت، اتاقها را همیشه بسته نگاه دارید طوری که کودک را نتواند آن را باز کند.
- کلیدهای برق را طوری بپوشانید تا کودک نتواند با آنها بازی کند.
واکسیناسیون
در این هفته باید حواستان به واکسنهای مهم کودک باشد. واکسن IPV و هپاتیت B باید در سن هشت ماهگی تزریق شود.
بازی و فعالیت
برای توسعه مهارتهای فیزیکی و بدنی کودک میتوانید او را تشویق به انجام فعالیتهای متنوعی کنید. در این هفته که کودک میتواند بنشیند، ماشینهای اسباببازی و سایر اسباببازیهای چرخدار برای بسیار مناسب است تا از محیط بازی لذت ببرد. زیر یک پرده پنهان شوید و از کودک بخواهید تا شما را پیدا کند. اشیا را زیر حوله یا پتو پنهان کنید تا کودک از پیدا کردن آنها لذت ببرد.
بیشتر بخوانید: نشستن نوزاد ؛ در چند ماهگی باید منتظر نشستن نوزاد عزیزتان باشید؟
مشورت با پزشک
اگر کودک شما نمیتواند حتی بدون کمک شما یا تکیهگاه، بنشیند یا هیچ واکنشی به صداها نشان نمیدهد، یا در خندههایش صدای جیغ شنیده نمیشود و به نور حساس است یا نمیتواند وزنش را روی پاهایش نگاه دارد بهتر است با دکتر مشورت کنید.