غذا دادن به کودک یک کار گروهی است که همه اعضای خانواده را درگیر میکند. هر کس باید یک نقش را ایفا کند و تمام این نقشها در جای خود مهم هستند. موفقیت شما در این کار بستگی به این دارد که اعضای گروه چقدر با یکدیگر همکاری میکنند و طبق برنامه عمل میکنند. با این حال دانستن چند نکته راجع به راجع به عادت های خوب غذایی کودکان در این فرآیند به شما کمک میکند.
پرورش عادت های خوب غذایی در کودک
در این مطلب به ۴ نکته برای پرورش عادت های خوب غذایی در کودک اشاره میکنیم که غذا دادن به کودک را برای والدین آسانتر میکند.
۱.مهارتهای غذا خوردن را بیاموزید
به طور طبیعی یک کودک سالم با توانایی مکیدن و بلعیدن به دنیا میآید. شما باید مهارتهای دیگر غذا خوردن را در سنین اولیه کودکی خودتان به آنها بیاموزید، این مهارتها شامل نشستن، غذا در دهان گذاشتن و زبان است که یک نظم و زمان قابل پیشبینی دارد. کودکان این مهارتها را از طریق آموزش دریافت نمیکنند بلکه در زمان مناسب آنها را فرا میگیرند؛ یعنی هر مهارت را در سن مشخصی و با الگوی مشخصی فرا میگیرند. این مهارتها پیش زمینه پرورش عادت های خوب غذایی است.
۲.هر مهارت را در زمان مناسب خود استفاده کنید
والدین و پرستاران میتوانند این فرصت را به کودک بدهند تا مهارت مناسب هر سن را تمرین کند. تمرین و تکمیل این عادتهای جدید باعث افزایش توانایی و اعتماد به نفس آنها میشود. دادن غذاهای جویدنی به کودکی که هنوز مهارت جویدن ندارد، باعث نمیشود که او این مهارت را یاد بگیرد. اما اگر کودکی مهارت جویدن را فرا گرفته باشد اما به او غذاهای جویدنی ندهند، بعدها خوردن اینگونه غذاها برای او سخت میشود. مطالعه مقاله «غدای اول کودک» به شما در انتخاب غذاهای مناسب برای کودکانی که تازه از شیر گرفته شدهاند کمک میکند.
۳.فراموش نکنید که از کودک خود سوال بپرسید
اگر میخواهید بدانید که کودک شما بهتر است چه غذایی بخورد، از او سوال بپرسید. کودکان نیازهای خود را به خوبی میشناسند. هرچه کودک شما بزرگتر میشود (۶ ماه به بعد) وعدهها و میان وعدههای برنامهریزی شده که شامل غذاهای سالم است مناسب او هستند و باعث میشود که عادت های خوب غذایی در او به وجود بیاید؛ در آینده هم به سمت غذاهای سالم گرایش داشته باشد. انتخاب غذا خوردن یا نخوردن و حجم غذا به عهده کودک است.
۴. به برقراری ارتباط در غذا خوردن توجه کنید
مقاله مرتبط: آیا میدانید بدترین غذاها برای کودکان کدام غذاها هستند؟
با گذر زمان والدین یاد میگیرند که کودک آنها چه زمانی میل به غذا خوردن دارد. زمانی که نشانههای گرسنگی در کوک شما دیده میشود به او غذا بدهید، در نتیجه زمان غذا خوردن برای شما و کودکتان کاملا رضایتبخش است. اگر کودک شما از غذا خوردن امتناع میکند، شما نگران میشوید و حس میکنید که کودک شما به اندازه کافی غذا نخورده است و سعی دارید که بازهم به او غذا بدهید، در نتیجه شما ناامید میشوید؛ چرا که سعی داشتید به کودک خود غذا بدهید اما موفق نشدهاید و کودک شما هم از زمان غذا خوردن لذت نمیبرد. وقتی شما به نشانههایی که از کودک خود دریافت میکنید توجه کنید، کودک شما هم عضوی از گروه میشود.
عادتهای غذایی کودک شما در طول چند سال اول زندگی او تغییر میکند. هرچه که کودکان بزرگتر میشوند و مهارتهای جدید را کسب میکنند، والدین هم آنها را با طعمها و غذاهای جدید و سالم آشنا میکنند. زمانی والدین میتوانند از وعدههای غذایی خود لذت ببرند که کودکان یاد بگیرند، در زمان گرسنگی غذا بخورند و در زمان سیری دست از غذا بکشند.
به نظر شما چه آگاهی از چه عوامل دیگری میتواند در تغذیه کودکان و عادت های خوب غذایی آنها موثر باشد؟ با افزایش آگاهی در زمینه تغذیه به کودکت کمک کن!
پسر من حتی توی اوج گرسنگی هم دهنش رو محکم میبنده و حتی اگر غذا جلوش باشه هم نمیخورتش 🙁