بازی در محیط طبیعی برای همه کودکان جذاب و هیجانانگیز است. مسلم است که تنها به دلیل ترس از گزیدگی و نیش حشرات نمیتوانید کودکتان را از انجام فعالیتهایی که برایش لذتبخش است منع کنید. با اینحال کاری که میتوانید در این رابطه انجام دهید مراقبت بیشتر و آمادگی کامل برای مواجهه با شرایط اضطراری است. در این مقاله راهکارهایی برای درمان خانگی نیش حشرات آورده شده است تا در صورت لزوم درد و خطرات احتمالی را کاهش دهید. با کودکت همراه شوید.
کودکان نوپا فعالیت زیادی دارند و بهطور دائم مشتاق جستجو کردن هستند. گزیده شدن با نیش حشرات در این دوره از بازی کردن و دویدن بسیار طبیعی است. خبر خوب این است که درمان خانگی نیش حشرات و کمکهای اولیه بهطور تقریبی تمامی انواع گزیدگیهای حشرات را درمان میکند. درمان خانگی نیش حشرات کار سختی نیست و بنابراین میتوانید آسودهخاطر باشید که هیچ آسیب دیگری بهغیراز درمان گزیدگی متوجه فرزندتان نخواهد شد.
بهترین بخش درمان خانگی نیش حشرات این است که آنها بیشتر طبیعی هستند و در طی سالها مورد آزمون قرارگرفتهاند. بنابراین امن و قابلاطمیناناند. بااینحال، اگر شرایط گزیدگی و تحریک پوستی همچنان ادامه داشته باشد باید به پزشک مراجعه کنید.
جلوگیری از گزیده شدن کودک توسط حشرات
همانطور که میدانید همیشه میگویند پیشگیری بهتر از درمان است. در برخی از مواقع یک نیش حشره کوچک میتواند بسیار جدی باشد و بنابراین بهترین کار جلوگیری از گزیده شدن توسط آنها است. در ادامه اقدامات پیشگیرانهای برای ایمنسازی کودکان در برابر گزیدگی انواع مختلف حشرات آورده شده است:
پیشگیری از نیش پشه
- پشهبندی را در اطراف تخت خواب فرزندتان قرار دهید تا او را از گزیدگی حفظ کنید.
- زمانی که کودکان را به بیرون از خانه میبرید به او لباس رنگ روشن بپوشانید. بهتر است که لباسها آستینبلند باشند و بیشتر نقاط بدن او پوشیده باشد.
- همچنین میتوانید در زمان بازی به بدن او کرمهای ضد نیش حشرات بزنید اما از ورود آن به دهان و چشمها جلوگیری کنید.
پیشگیری از نیش زنبور
- اطمینان حاصل کنید که کودک دلبندتان بهطور مستقیم از قوطیهای نوشیدنی چیزی نمینوشد. زنبورها به شکر جذب میشوند و بنابراین در این زمان ممکن است کودکتان را نیش بزنند.
پیشگیری از گزیدگی مورچه
- اطمینان حاصل کنید که پای فرزندتان بر روی صفهای مورچهها نمیرود. کودکان عادت له کردن مورچهها را دارند و ممکن است درنتیجه آن دچار گزیدگی شوند.
- به فرزندتان آموزش دهید که اگر مورچهای را در حال بالا رفتن از بدنش مشاهده کرد، بهآرامی آن را تکان بدهد یا با حرکت تند و سریع از شرش خلاص شود.
- به او آموزش دهید که هیچگاه مورچهها را با دست خود له نکند.
بیشتر بخوانید: مراقبت از پوست کودک را چه موقع و چگونه پیگیری می کنید؟
درمان گزیدگی مورچه در کودکان نوپا
گزیدگی مورچه دردناک است و موجب تورم سطح گزیده شده میشود. مورچهها میتوانند با نیش خود نوع خاصی از سم را به بدن فرد تزریق کنند که برخی از کودکان به آن حساسیت دارند. این سم میتواند موجب ایجاد راش و مشکلات تنفسی شود. کودک شما ممکن است غش کند (رخدادی که آنا فلاکسی نامیده میشود) و این یکی از علائم از گزیدگی مورچه است که نیاز به درمان سریع توسط پزشک دارد.
این درمان خانگی نیش حشرات در مورد گزیدگی مورچه بسیار موفقاند و جای گزیدگی را بهسرعت تسکین میدهند.
۱. اعمال سرکه روی ناحیه گزیده شده
سرکه یک ضد باکتری طبیعی است و بنابراین به هر عفونت باکتریایی که روی سطح پوست اتفاق میافتد کمک میکند. سرکه میتواند بهسرعت پوست کودک شما را تسکین دهد و او را از درد و خارش برهاند.
۲. قرار دادن چای کیسهای روی محل گزیدگی
چای کیسهای به دلیل داشتن اسید تانن دارای ترکیبات ضدالتهابی است. چای کیسهای را مرطوب کرده، آن را خنککنید و سپس بهسرعت بر روی ناحیه گزیده شده بگذارید.
۳. قرار دادن نمک بر روی محل گزیدگی
قرار دادن نمک روی محل گزیدگی از عفونی شدن و تورم آن جلوگیری میکند. تنها کافی است تا مقداری نمک را با آب مخلوط کرده و خمیر بهدستآمده را بر روی محل گزیدگی قرار دهید. این خمیر همچنین موجب میشود تا کودکان جای زخم را نخاراند و جرمی در این میان منتقل نشود.
اگر گزیدگی با درد خفیفی همراه است میتوانید به فرزندتان پاراستامول بدهید. اگر خارشی وجود دارد، یک داروی آنتیهیستامین میتواند به کودکتان کمک کند. با این حال اگر واکنش به گزیدگی شدید بود فرزندتان را به بخش مراقبتهای اورژانسی منتقل کنید.
مقابله با نیش زنبور عسل در کودکان
یکی از علائم اصلی نیش زنبور به جا ماندن نیش آن در انتهای ناحیه گزیده شده است. این نیش همراه با زهر سمی در درون پوست باقی میماند. درد کودکتان ممکن است بسیار زیاد باشد و ناحیه گزیده شده متورم میشود. اگر کودک شما به این زهر حساسیت داشته باشد ممکن است دچار عوارض جانبی شدیدی شود.
در ابتدا با دقت نیش زنبور را خارج کنید. نیش را برای دکتر نگهدارید تا با کمک آن بتواند عکسالعملها را شناسایی کند. نیش را با فشار دادن به بیرون نیاورید و بهجای آن سعی کنید تا با خراشیدن آن را خارج کنید. در ادامه از این درمانهای خانگی نیش حشرات برای درمان فرزندتان استفاده کنید.
۴. استفاده از یخ شکسته
اولین کار بعد از تمیز کردن جای زخم اعمال یخ روی آن است. یخ را به مدت ۲۰ دقیقه روی محل گزیده شده نگهدارید تا بیحسی رخ بدهد و جریان خود در مکان گزیده شده کاهشیافته و درنتیجه تورم نیز کاهش بیابد.
۵. استفاده از سیر لهشده
دو حبه سیر تهیهکرده و تا حدی که مایع آن بیرون بیاید له کنید. سپس آن را روی ناحیه گزیده شده قرار دهید و حوله مرطوب پوشش داده و اجازه دهید تا به مدت 20 تا 30 دقیقه در آنجا بماند.
۶. استفاده از روغن استوخدوس
یک یا دو قطره از روغن اسانس استوخدوس را بر روی زخم بریزید. روغن استوخدوس دارای ترکیباتی است مه موجب خنثی شدن فوری سم میشود.
درنهایت، پاراستامول میتواند درد را بهسرعت از بین ببرد. بااینحال اگر بهبودیای حاصل نشد باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: تبخال در کودکان چیست و راه پیشگیری از آن چگونه است؟
مقابله با نیش پشه در کودکان
مهمترین علائم نیش پشه به وجود آمدن تودههای قرمز بر روی محل گزیده شده است. اگر صورت کودک شما گزیده شده باشد ممکن است متورم شود. ازآنجاییکه پشهها در طول تابستان و در موقع غروب و عصر فعالتر هستند، باید بیشتر مراقب آنها باشید.
از این درمان خانگی نیش حشرات برای تسکین نیشزدگی و آرام کردن کودکتان استفاده کنید:
۷. استفاده از کالامین
لوسیون کالامین خارش را کاهش میدهد. بنابراین مقداری از لوسیون را روی ناحیه گزیده شده ریخته و آن را مالش دهید تا خارج و قرمزی کاهش داده شود.
8. استفاده از ژل یا مایع آلوئه ورا
آلوئه ورا دارای خواص ضدالتهابی بوده و درمانی عالی برای نیش حشرات است. تنها کافی است تا از برگ درونی و تازه آلوئه ورا استفاده کرده یا مایع آن را روی جای گزیدگی بریزید. هردوی آنها درمانگرهای بسیار خوبی هستند.
9. اعمال خمیردندان
خمیردندان برای درمان موقت بسیار خوب است. مقداری خمیردندان نعنایی را به محل گزیدگی بزنید و به آن اجازه دهید تا خشک شود.
همچنین از کودک خود بخواهید تا محل گزیدگی را نخاراند زیرا در این صورت احتمال عفونت زیاد میشود. اگر تورم و خارش شدید شود و با خواب کودک تداخل پیدا کند به او آنتیهیستامین بدهید.
مقابله با نیش زنبور وحشی در کودکان
نیش زنبورهای دیگر بهغیراز زنبورعسل نیز میتواند منجر به درد زیاد و تورم شود که از علائم اصلی نیش زنبور است. بااینحال آنها منجر به هیچ واکنش آلرژیکی نخواهند شد. به یاد داشته باشید که زنبورها بسیار تهاجمی هستند و ممکن است چندین بار نیش بزنند.
در هنگام خارج کردن نیز از بدن کودکتان مراقب باشید. با اعمال یخ، ناحیه گزیده شده را خنک نگهدارید و سپس از این درمان خانگی نیش حشرات استفاده کنید:
۱۰. استفاده از برگ ریحان
این ماده اولیه که در تمامی آشپزخانهها پیدا میشود دارای ترکیبات شیمیایی ویژهای مانند ایوجینول است که موجب از بین رفتن خارش میشود. تنها کافی است تا چند برگ ریحان را خرد کرده تا روغنهای طبیعی این گیاه خارج شوند و سپس آن را بر روی ناحیه گزیده شده قرار دهید و برای پند دقیقه نگهدارید.
۱۱. اعمال سرکه سیب
اسیدهای درون سرکه موجب خنثی شدن سم درون نیش میشود. چند پد پارچهای را درون مقدار کمی از سرکه سیب غوطهور کنید و آن را روی ناحیه گزیده شده بگذارید.
۱۲. استفاده از جوششیرین و آب خمیر
این مواد اولیه که در هر خانهای پیدا میشود عالی است. تنها کافی است تا مقداری از جوششیرین را با آب مخلوط کرده و خمیر بهدستآمده را بهصورت مستقیم بر روی زخم بگذارید.
اگر فکر میکنید که زخمهای ایجادشده شدید هستند، برای کاهش تورم از آنتیهیستامین و پاراستامول استفاده کنید. بااینحال اگر فرزندتان از درد دائمی یا مشکلات تنفسی شکایت کرد، بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.
کودک نوپای شما بهغیراز اینها ممکن است دچار گزش هزارپا، کک یا عنکبوت شود. اگرچه هیچکدام از این گزیدگیها با خطر مرگ همراه نیستند اما در صورت حساسیت به سم وارده میتوانند منجر به مشکلات بسیار زیادی شوند. شما میبایست برای مبارزه با درد و التهاب اقدامات ایمنی خاصی را اتخاذ کنید. درمان خانگی نیش حشرات که در بالا ذکر شد همیشه و بهخصوص در طول فصل تابستان به کار میآیند.