زنان در دوران بارداری طیف وسیعی از علائم را تجربه میکنند و این تغییرات در علائم بارداری میتواند برای آنها چالشبرانگیز باشد. برخی از خانمها انتظار بروز این نشانهها را دارند و خودشان را برای آن آماده کردهاند. در عوض ممکن است برخی علائم بدون هیچ دلیلی ظاهر شود و از بین برود. نگرانی و آشفتگی شما به محض مشاهده این علائم طبیعی است.
ممکن است این سوال برایتان ایجاد شود که با وجود این نشانهها، بارداری شما برقرار است و پیش میرود یا مشکل حادی وجود دارد که باید به آن توجه کنید. اگر بدانید که این علائم دقیقا چیست و به چه علت به وجود آمده نگرانی شما بابت این موضوع از بین خواهد رفت و با خیال آسودهتری خودتان را برای برای مواجهه با این نشانهها آماده کنید.
تغییرات در علائم بارداری
تغییرات طبیعی
علائم حاملگی از یک زن تا زن دیگر متغیر است. مثلا برخی از خانمها ممکن است حالت تهوع صبحگاهی را تجربه کنند و برخی دیگر اصلا این مشکل را نداشته باشند. همین مسئله برای سایر علائم در سه ماهه اول بارداری مانند تکرر ادرار، گرفتگی عضلات، آکنه، نفخ و تغییرات خلقی و درد کمر و یبوست هم وجود دارند. شدت و ضعف این علائم میتواند متغیر باشد و نمیتوان دقیقا گفت که این علائم را همیشه تجربه میکنید.
بیشتر بخوانید: علائم بارداری هفته به هفته را بیشتر بشناسیم
ممکن است روزهایی گرفتگی و انقباضهای رحم و تکرر ادرار را تجربه کنید و روزهایی هیچ علائمی نداشته باشید. همه این موارد، طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد. در برخی موارد، علائم ممکن است کاملا پنهان باشد. به مرور بدنتان با این تغییرات سازگار میشود و سعی میکنید خودتان را با آن تطبیق دهید. به مرور روشهایی برای درک و سازگاری با تغییرات خلق و خوی خود و راه مقابله با حالت تهوع یا یبوست را پیدا کنید. به تدریج در سه ماه دوم بارداری بیشتر علائم از بین میروند، اما تعدادی از نشانهها تا زمان وضع حمل باقی خواهد ماند.
تغییرات نگرانکننده
برخی تغییرات در دوران بارداری وجود دارد که موجب نگرانی خواهد شد و نیاز به بررسی دارد و یکی از آنها حرکات جنین در شکم مادر است. قبل از اینکه شما به طور واقعی هر گونه جنبشی را (در فاصله هفته ۱۶ تا ۲۵) تجربه کنید، باید تغییرات قابل ملاحظه را به پزشک اطلاع دهیم. کاهش حرکت جنین یا توقف کامل آن، جزو نشانههای اضطراری است و هر چه سریعتر باید به پزشک اطلاع دهید.
با اینکه سایر علائم ممکن است در طول بارداری کاهش پیدا کند، اما حرکات جنین نباید متوقف شود. ممکن است گاهی کودکتان جنبش کمتری داشته باشد. اگر تغییرات، کمی غیر عادی بود، حتما با پزشک تماس بگیرید. اگر در طول بارداری به طور ناگهانی تمام علایم شما متوقف شد، باید آن را جدی بگیرید. منظور ما مواردی است که همیشه علائم متعددی داشتید و اکنون به طور ناگهانی هیچ نشانهای ندارید.
بیشتر بخوانید: با چند مورد از نشانه های عجیب بارداری را آشنا شوید
توقف ناگهانی علائم به ویژه در سه ماهه اول بارداری میتواند نشاندهندهی سقط جنین باشد. البته این مسئله لزوما به معنای این نیست مسئلهای جدی وجود دارد و خطری فرزندتان را تهدید میکند؛ اما حتما نیاز به پیگیری دارد تا درباره سلامت فرزندتان اطمینان حاصل کنید. حتی در صورتی که نشانههای سقط جنین (خونریزی غیرطبیعی و گرفتگیهای شدید) ندارید، قبل از اینکه دیر شود به همه علائم توجه کنید.
در حالی که نشانههای بارداری و نقاط عطف مشترکی در همه باردارها وجود دارد، اما تجربه هر شخصی با دیگری فرق میکند. البته به این نکته توجه داشته باشید که شدت و تکرار علائم بارداری نشانه واضح و قاطعی بر پیشرفت بارداری نیست و این علائم در همه وجود ندارد. اگر شما هم اطلاعاتی درباره تغییرات موجود در در نشانههای بارداری دارید، لطفا از طریق بخش نظرات این مقاله یا سایر شبکههای اجتماعی کودکت با ما در میان بگذارید.