حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد کودکان در سن چهار تا دوازده سالگی انواع متفاوتی از دردهای رشد را تجربه کرده‌اند. به طور کلی، این دردها ماهیت خوش‌خیم دارند و بیماری‌های جدی با خود به همراه ندارند. در عین حال، درد رشد در دختران بیش از پسران اتفاق می‌افتد. در این مقاله، دکتر مونا مشرف، متخصص اطفال همکار کودکت، به بررسی درد رشد یا درد شبانه خوش‌خیم کودکی و راه‌های کاهش این درد پرداخته است.

دردهای رشد بیشتر در کدام قسمت بدن دیده می شود؟

درد رشد

این درد بیشتر در ران یا ساق پا خود را نشان می‌دهد و به صورت قرینه، در هر دو اندام وجود دارد. شاید دانستن این نکته جالب باشد که درد رشد مفاصل را درگیر نمی‌کند.

دردهای رشد چه زمانی اتفاق می افتد؟

دردهای رشد بیشتر به دنبال فعالیت‌های فیزیکی شدید یا ورزش اتفاق می‌افتد و زمان آن بیشتر به هنگام غروب یا ابتدای خواب کودک است. در عین حال، این درد ممکن است چند ساعت طول بکشد و خواب کودک را مختل کند. این دردها ممکن است هر شب یا فقط شب‌هایی به سراغ کودک بیاید که او در طول روز فعالیت زیادی داشته است.

بیشتر بخوانید: مراحل رشد کودک ؛ از چه سنی باید منتظر کنترل سر و گردن در نوزادان باشیم

برای تسکین درد رشد کودک چه باید کرد؟

دردهای رشد در کودکان با ماساژ دادن، گرم کردن و استفاده از کمپرس گرم کمتر می‌شود. این دردها با استفاده از داروهای مسکن نیز بهبود می‌یابد. در حملات مکرر درد شبانه، استفاده از داروهای مسکنی مانند استامینوفن یا بروفن ممکن است در کاهش درد تاثیر خوبی داشته باشد. در بعضی کودکان که کف پای صاف دارند، استفاده از کفش‌های مخصوص شدت این دردها را کاهش می‌دهد.

علائم مشابه درد رشد چیست؟

درد رشد در کودکان

علائمی مانند حساسیت در لمس مفصل، تورم مفصل یا قرمزی روی آن وجود ندارد. دردهای رشد هرگز با تب، کاهش وزن، تعریق شبانه و لنگ زدن همراه نیست و در صورت وجود این علائم، علل دیگری برای درد کودک وجود دارد که باید بررسی شود.

بیشتر بخوانید: نکات مهم در نمودار رشد کودک که باید به آن توجه کنید

پزشک چگونه دردهای رشد را بررسی می کند؟

اگر فرزند شما از دردهای شبانه رنج می‌برد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. نتایج معاینه‌ای که پزشک انجام می‌دهد ممکن است نرمال باشد، اما پزشک برای اطمینان بیشتر آزمایش‌هایی هم برای رد احتمال وجود بیماری‌های عفونی و التهابی یا کمبود ویتامین‌ها درخواست می‌کند. کمبود ویتامین D از موارد بسیار مهمی است که حتما باید بررسی و درمان شود.

 

این مقاله توسط خانم دکتر مونا مشرف متخصص اطفال همکار با مجموعه کودکت تالیف شده است.

پاسخ شما:

دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید
نام خود را اینجا وارد کنید