مراقبت از نوزاد

بهترین زمان برای از پوشک گرفتن کودک چند ماهگی است؟

بهترین زمان برای از پوشک گرفتن کودک چه زمانی است؟ برای جواب به این سوال باید به چند نکته توجه کنیم. کودکان در سال‌های اول زندگی به سرعت رشد می‌کنند و از مرحله‌ای به مرحله دیگر می‌روند. یکی از همین مراحل رشد کودک زمانی است که کودک دیگر نباید از پوشک استفاده کند. اما این مراحل رشد در همه کودکان یکسان نیست. در بعضی از کودکان زودتر به این مرحله می‌رسند و بعضی از کودکان دیرتر. پس بهترین راه برای پی بردن به این نکته که چه زمانی برای از پوشک گرفتن کودک مناسب‌تر است باید به نشانه‌هایی که از کودک دریافت می‌کنیم توجه کنیم. در واقع این نشانه‌ها به ما اطلاع می‌دهند کودک در چه مرحله‌ای از رشد قرار دارد. برای فهمیدن نشانه‌های زمان مناسب برای از پوشک گرفتن کودک با ادامه مقاله با ما همراه باشید. اگر تازه مادر شده اید و لازم است که با مراحل گام به گام تعوض پوشک بیشتر آشنا شوید به این مقاله کودکت مراجعه کنید.

از پوشک گرفتن کودک

مشکلی که بسیاری از والدین جوان با آن روبرو هستند: آنها نمی‌دانند چه وقت و چگونه برای از پوشک گرفتن کودک مناسب است؟ یکی از چالش‌های مهم در این موضوع آموزش دستشویی رفتن به کودک با استفاده از لگن آموزشی توالت کودک است. والدین و کودکان باید در این فرآیند آموزش دخالت داشته باشند اما نکته مهمتر این است که این آموزش در زمان مناسب انجام شود.

پوشک اولین چیزی است که کودک بعد از تولد از آن استفاده می‌کند. پوشک به مدت طولانی همواره با کودک است. در واقع می‌توانیم بگوییم حتی گاهی اوقات به عنوان یک محافظ بخشی از بدن کودک عمل می‌کند. به همین علت بسیار دشوار است که کودک را از پوشک جدا کنیم. به ویژه اینکه اگر در زمان نا مناسب و در مراحل رشد اشتباه این کار را انجام دهیم.

با این حال وقتی فرآیند آموزش شروع شود کودک به مرحله‌ای جدیدی از رشد و استقلال و آگاهی در مورد بدن خود و عملکرد آن دست پیدا می‌کند. استفاده از لگن آموزش توالت کودک به کودک کمک می‌کند تا به مرحله جدیدی از رشد اجتماعی و عاطفی برسد. از دست دادن یک وسیله در لحظه اول می‌تواند احساس عدم امنیت به آن‌ها بدهد. اما کم کم آن‌ها یک حس آزادی تازه‌ای را درک خواهند کرد.

مراحل رشد کودک یک فرآیند تکاملی تدریجی است که والدین با نادیده گرفتن آن ممکن است باعث تغییرات بزرگی در این فرآیند شوند.

عوارض زود از پوشک گرفتن کودک

ما به عنوان والدین حتی بدون اینکه خودمان متوجه شویم می‌توانیم به رشد فرزندان خود کمک کنیم. همین طور، ممکن است در صورت ناآگاهی به آن‌ها آسیب بزنیم.

اگر ما مرحله مناسبی که باید کودک خود را از پوشک بگیریم را ندانیم ممکن است باعث مشکلات اجتماعی و عاطفی در کودک خود شویم که در دوران بزرگسالی هم در زندگی کودک تاثیر بگذارد.

آموزش کودک به ترک زودهنگام پوشک ممکن است به بروز حوادث دستشویی کردن منجر شود. چرا که مثانه به اندازه کافی قوی نیست. همچنین ممکن است منجر به بروز یبوست، آسیب به کلیه، و حتی عفونت مجاری ادراری شود. برای درمان یبوست در کودکان به این مقاله کودکت مراجعه کنید. بیشتر از همه به این خاطر که بچه ها حرکات روده خود را بیشتر مهار میکنند.

مقاله مرتبط: آیا تماشای تلویزیون برای کودکان واقعا مضر است؟

چرا باید برای گرفتن از پوشک تا سه سالگی صبر کنیم؟

نشستن روی لگن یا به توالت رفتن یا هر اسمی که برای این آموزش در نظر بگیرید باعث ترس بعضی از والدین می‌شود. کمتر کاری در برنامه زندگی والدین به اندازه گرفتن از پوشک تا سه سالگی سخت و پرچالش است.

من از شروع آموزش وحشت دارم. کوچک‌ترین فرزند ما سارا اکنون 2.5ساله است و با این سؤال وحشتناک از طرف دیگران روبه‌رو شده‌ایم: «چه زمانی می‌خواهید او را از پوشک بگیرید؟» من اغلب پاسخ می‌دهم که: «عجله‌ای نداریم». واقعیت این است که ما نمی‌خواهیم آموزش به دستشویی رفتن را قبل از سه‌سالگی شروع کنیم.

اگر شما هم درباره گرفتن از پوشک فرزندتان استرس دارید، من درکتان می‌کنم و می‌توانید برای مطالعه بیشتر به اینجا مراجعه کنید. یک نفس عمیق بکشید و به خودتان حق بدهید که نخواهید عجله کنید. بچه‌ها با هم فرق دارند و هر کودکی آمادگی آموزش در دوسالگی را ندارد. اگر فرزند شما مقاومت می‌کند یا به آموزش علاقه‌ای نشان نمی‌دهد، لازم است صبر کنید تا آماده شود. توجه کنید که منظور من این نیست که اگر شما قبل از سه‌سالگی فرزندتان را آموزش داده‌اید، کارتان اشتباه بوده است.

۵ دلیل برای  از پوشک گرفتن کودک در سه سالگی

اندازه مثانه

در سه‌سالگی، مثانه کودک کمی بزرگ‌تر از یک یا دو سالگی است، یعنی دفعات مراجعه کمتر به توالت و سرخوردگی کمتر برای مادر و کودک.

ارتباط کلامی

وقتی کودک نوپایی سه‌ساله می‌شود، ارتباط کلامی‌اش بهتر می‌شود و بهتر درک می‌کند که استفاده از توالت یعنی چه و منظور ما از آموزش چیست و در صورت نیاز بهتر می‌تواند ارتباط برقرار کند.

بهداشت

در یک یا دو سالگی، کودک نوپا کمتر تمایل دارد دست‌های خود را به‌درستی بشوید یا در شست‌وشوی دست در روشویی همکاری کند. کودک دوساله خیلی لجباز است و به هیچ وجه کمک نمی‌پذیرد. او باید همه کارها را خودش انجام دهد و مرتب می‌گوید: «خودم این کار را می‌کنم!» در‌عین‌حال، بازوهای کوچک او حتی هنگام ایستادن روی چهارپایه برای رسیدن به روشویی بسیار کوتاه‌اند.

استقلال

اگر سعی کنید کودک نوپای خود را در یک یا دو سالگی آموزش دهید، احتمالا او به کمک زیادی نیاز خواهد داشت. آن‌ها در بالا و پایین کشیدن شلوارشان نیاز به کمک دارند. شما باید مراقب استفاده درست از لگن باشید. و به‌طور مرتب به آن‌ها کمک کنید تا روی لگن بنشینند (هر پنج دقیقه یک بار). به آن‌ها کمک کنید تا دست‌های خود را بشویند و ماننند این‌ها. یک فایده مهم صبر کردن تا سه‌سالگی این است که کودک قادر خواهد بود بسیاری از این کارها را به‌تنهایی انجام دهد.

در کنار مزایای ذکرشده در بالا، یک کودک سه‌ساله با سرعت بیشتری در آموزش پیش می‌رود. همچنین استفاده از توالت را راحت‌تر و به‌طور مستقل می‌آموزد. بچه‌های من (بعد از سه‌سالگی) نسبتا سریع‌تر در جریان آموزش پیش می‌روند. و احتمالا کمتر با از دست رفتن کنترل و کثیف‌کاری روبه‌رو می‌شوند که به معنای زحمت کمتر است. می‌توانید برای مطالعه بیشتر در مورد بهترین زمان از پوشک گرفتن کودک به این مقاله کودکت مراجعه کنید.

زهرا سلیمانی

Share
Published by
زهرا سلیمانی

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

1 ماه ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago