یقینا میدانید بودن در طبیعت باعث میشود احساس بهتری داشته باشید. ضمن مطالعهای که در ژاپن انجام گرفته است، ۱۵ دقیقه پیادهوری در جنگل و پیادهروی در خیابانهای شهر با هم مقایسه شده است. کسانی که جنگل را انتخاب کردهاند تجربه خود را به صورت افزایش انرژی، بهبود خلق و خو و به وجود آمدن احساس شور و نشاط توصیف میکنند. نیاز به گفتن نیست که پیادهروی در شهرهای بزرگ چنین احساساتی به شما نمیدهد. بنابراین، حتی اگر ساکن شهر بزرگی هستید، هر روز سعی کنید مقداری از زمان خود را در نزدیکترین پارک بگذرانید و «دوز روزانه طبیعت» را دریافت کنید. باید گفت بهتر شدن احساسات تنها یکی از جنبههای مثبت حضور در طبیعت است، اما آیا واقعا حضور در طبیعت فایدهای واقعی و قابل اندازهگیری برای شما دارد؟ پاسخ مثبت است.
براساس نتایج تحقیقات بیشماری که در این زمینه انجام شدهاند، زندگی در محیط روستایی یا ساحلی نرخ مرگ و میر، بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی و افسردگی را کاهش میدهد. در عین حال، اثرات طبیعت بر کودکان و اهمیت حضور کودکان در طبیعت بر کسی پوشیده نیست. مطالعات خاصی نیز پیرامون تاثیرات حضور منظم در طبیعت انجام گرفته است که در این مقاله از کودکت، به مرور بخشی از نتایج آنها پرداخته خواهد شد:
این موارد تنها قسمتی از دلایلی است که چرا برخی پزشکان حضور روزانه حداقل پانزده دقیقه در طبیعت را به بیماران مبتلا به مشکلات مغزی (اختلال کمتوجهی، اضطراب و افسردگی) تجویز میکنند. حتی اگر به هیچ بیماری خاصی مبتلا نیستید، برای بهرهمندی هرچه بیشتر از این زمان، پانزده دقیقه بیرون از خانه و در آفتاب قدم بزنید. گاهی به این کار درمان سهگانه نیز گفته میشود، چرا که طی انجام آن، همزمان سه نیاز اساسی شما برآورده میشود:
توجه کنید اثراتی که از آنها نام برده شد فقط به دلیل فعالیت فیزیکی شما در طبیعت نیست، بلکه براساس مطالعات، این مزایا فقط با بودن شما در طبیعت به دست میآیند. جالب است بدانید بنا بر برخی مطالعات، آن دسته از کارمندان اداری که قادرند چشماندازی از طبیعت را از پنجره محل کار خود ببینند به کار خود بیشتر علاقهمندند، سلامت بیشتری دارند و سطح بالاتری از رضایت از زندگی را گزارش کردهاند.
طبیعت و وقت گذراندن در آن برای کودکان یک ضرورت است. افزایش فعالیتهای فیزیکی و افزایش مهارتهای حرکتی از اثرات فیزیکی طبیعت بر کودک است. در عین حال، حضور در طبیعت رشد شناختی و فکری، مهارتهای ذهنی و رشد کیفی آموزشی را نیز در کودک تقویت میکند. به دنبال رشد فیزیکی و فکری، خلاقیت، ریسکپذیری، مهارتهای اجتماعی و عاطفی نیز رشد پیدا میکند. حضور کودک و ارتباط او با عناصر طبیعی و حواس پنجگانه بهتر است به صورت روزانه باشد.
بهجز «درمان سهگانه صبحگاهی با طبیعت»، روشهای دیگری نیز برای حضور مداوم در میان عوامل طبیعی مانند آب روان، درختان و گلها وجود دارد:
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…