به دنبال بروز یبوست در کودکان ممکن است مشکلات دیگری مانند بیاشتهایی، بیقراری یا درد ایجاد شود. یکی از راهکارهای درمانی هنگام بروز یبوست استفاده از شیاف گلیسیرین برای نوزاد است. لازم است والدین با آگاهی کافی نسبت به ملاحظات مختلف این دارو اقدام به استفاده از آن کنند. در این مقاله کودکت به سؤالهای زیر پاسخ داده شده است. با کلیک روی هر سؤال به پاسخ آن بروید:
هنگام بروز یبوست در کودکان که دفع مدفوع دردناک و سخت میشود، یکی از راههای کمک به دفع راحتتر مدفوع استفاده از شیاف گلیسیرین است. شیاف گلیسیرین علاوه بر نرم کردن اطراف مدفوع، باعث تحریک حرکت بیشتر رودهها و درنتیجه خروج سریعتر مدفوع میشود. همینطور با جذب آب از رودهها، به رفع سفتی و خشکی مدفوع کمک میکند.
علائم یبوست را باید پزشک بهدقت بررسی کند تا علت و منشأ آن مشخص شود. ازاینرو بدون مشورت پزشک از شیاف گلیسیرین یا هیچ داروی دیگری برای رفع یبوست استفاده نکنید. این موضوع بهویژه در کودکان زیر 6 سال اهمیت بیشتری دارد. این کودکان ممکن است در شرح حالات و علائم خود ناتوان باشند.
این دارو بهشکل شیافهای 1 و 2 گرمی در داروخانههای کشور موجود است. مقدار موردنیاز شیاف گلیسیرین را پزشک باید تعیین کند. پیروی از نظر پزشک در این زمینه بسیار ضروری است.
در مقاله «راهنمای روش درست مصرف شکلهای مختلف دارو برای کودکان» میتوانید روش درست استفاده از شیاف را بخوانید.
هشدار! شیاف گلیسیرین را از راه مقعد استعمال کنید. شیاف گلیسیرین نباید از طریق دهان مصرف شود.
شیاف گلیسیرین معمولاً پس از 15 دقیقه تا یک ساعت شروع به اثر میکند. اگر کودک پس از گذشت یک ساعت مدفوع نکرد، شیاف دوم را استفاده نکنید و حتماً به پزشک اطلاع دهید. چراکه ممکن است مشکل کودک یبوست نباشد و بررسی بیشتری لازم باشد که پزشک با معاینه دقیق میتواند شرایط را بررسی کند.
اگر نگرانید که شیاف را بیشتر از حد مجاز استفاده کردهاید، با پزشک یا با مراکز اطلاعات دارویی (82101-021) تماس بگیرید. اگرچه معمولاً آسیب جدی به دنبال نخواهد داشت.
همه داروها زمانی تجویز میشوند که سودشان برای افراد بیشتر از عوارض جانبی احتمالی آنها باشد. عوارض احتمالی شیاف گلیسیرین عبارتاند از: درد شکمی و التهاب در ناحیه مقعد. هر دو عارضه معمولاً پس از تخلیه روده از بین میرود. اگر درد شکمی خیلی شدید یا خونریزی از مقعد رخ داد به پزشک اطلاع دهید.
اگر حدس میزنید عارضه دیگری به دنبال مصرف این دارو ایجاد شده است آن را با پزشک یا داروساز در میان بگذارید.
اگر از هر داروی دیگری برای درمان یبوست کودک استفاده میکنید، به پزشک و داروساز اطلاع دهید.
در صورت نیاز، میتوانید از شکل خوراکی استامینوفن و ایبوپروفن همراه این دارو استفاده کنید، مگر اینکه پزشک خلاف این موضوع را مطرح کرده باشد.
تاکنون شاهدی بر ورود گلیسیرین به شیر یافت نشده و مصرف این دارو در دوران شیردهی ایمن به نظر میرسد.
مطالعات کافی درباره مصرف این دارو در بارداری انجام نشده است و توصیه میشود از مصرف آن بهویژه در ماههای اول بارداری خودداری شود. مشورت با دکتر درباره مصرف دارو الزامی است. بدون صلاحدید پزشک خود یا پزشک داروساز از شیاف گلیسیرین در بارداری و شیردهی استفاده نکنید.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…