حالت تهوع و استفراغ در سه ماهه نخست بارداری امری معمول و حتی نشانهای است که حکایت از باردار شدن دارد. اما حالت تهوع در سه ماهه سوم بارداری هم امری معمول و عادی است؟ تداوم حالت تهوع در سه ماهه دوم و سوم نیاز به رسیدگی و بررسی دارد. دلایلی برای این موضوع وجود دارد پس اگر دچار حالت تهوع بارداری در سه ماهه سوم هستید نباید نگران باشید چون شما تنها نیستید و دچار مشکلی غیرعادی و غیرطبیعی نشدهاید. اجازه بدهید که در این مورد بیشتر برایتان توضیح بدهیم. پس با کودکت همراه باشید:
آنچه در این مقاله میخوانید: |
همانطور که پیشتر هم عنوان شد، معمولا حالت تهوع و استفراغ در سه ماهه اول بارداری به وجود میآید و در بیشتر زنان باردار بعد از ورود به سه ماهه دوم از بین میرود اما اگر این حالات همچنان ادامه داشت، امکان دارد که پای یکی از عوامل زیر در میان باشد:
یکی از دلایل عمده حالت تهوع بارداری ، تهوعی است که به دلیل شرایط جسمانی ویژه زنان باردار در صبحگاه به وجود میآید. این حالت تهوع منجر به استفراغ میشود و وقوع آن در سه ماهه آخر بارداری هم عجیب نیست.
با بزرگ شدن بچه و افزایش حجم رحم، به اعضای داخلی شکم فشار زیادی وارد میشود. این فشار به سمت دیافراگم مادر است و منجر به مشکلات متداولی چون سوزش دهانه معده به واسطه رفلاکس اسید و تولید گاز میشود. در چنین وضعیتی، انتظار دارید که دچار حالت تهوع بارداری و استفراغ نشوید؟
آبرسانی به بدن برای همه ضروری است. حال اگر باردار باشید این موضوع از اهمیت بیشتری هم برخوردار خواهد شد. مادران بارداری که به اندازه کافی آب و مایعات مصرف نمیکنند دچار دیهیدراته شدن یا کمآبی در بدن میشوند. کمآبی هم منجر به مشکلاتی نظیر سرگیجه، تهوع و استفراغ خواهد شد.
مسمومیت غذایی در همه افراد همراه با تهوع و استفراغ است. بنابراین اگر به دنبال مصرف ماده غذایی نامناسب و میکروبی، دچار مسمومیت غذایی بشوید، این حالت به تهوع و استفراغ میانجامد.
پرهاکلامپسی یکی از عوارض بارداری است که چند ارگان بدن را تحتالشعاع قرار میدهد و علت آن چندان مشخص نیست. حالت تهوع در هفتههای آخر میتواند از عوارض پرهاکلامپسی باشد. مشکل پرهاکلامپسی سلامت بچه را هم به خطر میاندازد.
همانطور که دلایل مختلف حالت تهوع در قسمت قبلی عنوان شد، ریشه این مشکل در بیشتر موارد ناشی از خطری جدی نیست. با کشف علت تهوع از نگرانی و دلهرهتان تا حد زیادی کاسته خواهد شد. همیشه برای اینکه خیالتان کاملا راحت شود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. حالت تهوع در سه ماهه نهایی بارداری مشکلی غیرعادی و حلنشدنی نیست. برای رفع این حالت میتوانید به موارد زیر هم توجه کنید:
نوشیدن آب کافی باعث میشود تا بدن سرحال بماند و حرکت رودهها هم منظمتر باشد. ضمن اینکه از احتمال دچار شدن به حالت تهوع و استفراع هم میکاهد.
حتما شما هم شنیدهاید که مرتبا میگویند، زن باردار دو نفر است پس باید به اندازه دو نفر غذا بخورد. این عقیده کاملا اشتباه است و بیشتر به تعارفات بیریشه و آزاردهنده در مهمانیها شبیه است تا واقعیتی علمی. واقعیت علمی این است که زنان باردار بهتر است در هر وعده غذایی، مقدار کمی غذا میل کنند.در عوض تعداد وعدههایی را که غذا میخورند، بیشتر کنند. پرخوری باعث از دست رفتن اشتها میشود و حالت تهوع را هم در پِی دارد.
اگر رژیم غذایی سالم و مناسبی داشته باشید، احتمال مسمومیت و آزردگی معده هم کمتر میشود. در نتیجه به حالت تهوع و استفراغ هم دچار نخواهید شد.
یکی دیگر از مواردی که باید حتما رعایت کنید، نرفتن به رختخواب بلافاصله بعد از مصرف غذا است. بهتر است بعد از غذا خوردن کمی راه بروید یا به کاری مشغول شوید تا روند هاضمه به جریان بیفتد و سریعتر و بهتر، غذا در دستگاه گوارش هضم شود.
بیماری صبحگاهی در سه ماهه آخر جای نگرانی ندارد. البته مراجعه به پزشک همیشه باعث میشود که از میزان نگرانیهایتان کاسته شود. کشف علت و ریشه این مشکل میتواند شما را به راهکارهای خوبی برای رفع و پیشگیری از تهوع و استفراغ برساند.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…