ترس از غریبه ها بخش طبیعی از رشد کودک است. اگرچه این ترس از هجده ماهگی به تدریج کم میشود، اما ممکن است بیش از این سن هم طول بکشد. تعدادی از روشهای عملی و روانشناسی میتواند به کودک کمک کند که با مشکل ترس از غریبه ها کنار بیاید.
این اتفاق زمانی میافتد که کودک، فقط شما را میشناسد و به اعضای خانواده خود دلبستگی سالم دارد. از آنجا که کودکان، بزرگسالان آشنا را ترجیح میدهند، ممکن است در مواجهه با غریبهها بیش از حد ساکت باشند، گریه و زاری کنند، بترسند و خودشان را پنهان کنند. ترس از غریبه ها معمولا حدود هفت تا ده ماهگی افزایش پیدا میکند. ترس از غریبه ها ممکن است تا چندین ماه بعد از سن ده ماهگی هم طول بکشد. معمولا این ترس بعد از ۱۸ ماهگی تا سن ۲ دوسالگی از بین میرود. اگر چه ترس از غریبه ها یک مرحله طبیعی از رشد کودک و نوزاد محسوب میشود، اما میتوانید به کمک روشهایی این ترس را کنترل کنید.
به فرزندتان فرصت دیدار با افراد جدید در یک محیط آرام و امن بدهید. برای مثال وقتی کودک را به غریبهها معرفی میکنید، او را نزدیک خود نگاه دارید. اگر کودک در خانه باشد، بیشتر احساس امنیتی در هنگام رو به رو شدن با یک غریبه دارد.
بیشتر بخوانید: راه حل هایی مفید برای مقابله با ترس تنها خوابیدن کودکان
بیشتر بخوانید:اضطراب روز اول مهد کودک را با این روش ها کاهش دهید
ترس از افراد غریبه معمولا تا دو سال طول میکشد؛ ولی در صورت ادامه پیدا کردن آن بعد از این سن میتوانید به کمک روشهایی به ایجاد استقلال در کودک کمک کنید. هر چه کودک مستقلتر باشد، در برابر غریبهها اعتماد به نفس بیشتری دارد.
اگر ترس کودک بیش از حد باشد و بیش از اندازه طول بکشد، ممکن است منجر به اضطراب اجتماعی کودک شود. در این موارد بهتر است، به متخصص مراجعه کنید. اگر در خانواده شما سابقه اضطراب وجود دارد، ممکن است به دنبال کمک باشید. زیرا ممکن است این ترسها، نشانههای اولیه اضطراب باشد. اگر شما هم راهکاری برای حل مشکل ترس از غریبه ها در کودک دارید لطفا آن را از طریق بخش نظرات این مقاله یا سایر شبکههای اجتماعی کودکت با ما در میان بگذارید.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…