مراقبت از نوزاد

رشد هفته به هفته کودک؛ مراحل هفته بیست و هفتم رشد کودک

کودک بیست و هفت هفته‌ای شما به سرعت در حال رشد است. میزان غذا و تقاضا‌های کودک روز به روز بیشتر می‌شود. او شب‌ها ممکن است چندین بار برای خوردن شیر از خواب بیدار شود. در ادامه بیشتر با جزئیات هفته بیست و هفتم رشد کودک آشنا می‌شویم.

بیشتر بخوانید: رشد هفته به هفته کودک؛ مراحل هفته بیست و ششم رشد کودک

هفته بیست و هفتم رشد کودک

هفته بیست و هفتم رشد کودک مرحله پرکاری برای او محسوب می‌شود. آنها در حال رشد سریع از نظر جسمی، شناختی، احساسی و عاطفی هستند. آنها متوجه می‌شوند که آگاهی‌شان از محیط پیرامون افزایش پیدا کرده و در صورتی که کاری بر خلاف میل آنها پیش رود، خشمگین می‌‌شوند. همین‌طور می‌توانید مشاده کنید که در تمام طول شب بدن آنها در حال تمرین مهارت‌های حرکتی است.

نقاط عطف هفته بیست و هفتم رشد کودک

  • تمام کودکان با یک سرعت رشد نمی‌کنند و در یک زمان به نقاط عطف رشد دست پیدا نمی‌کنند. در هفته بیست و هفتم رشد کودک ممکن است عده‌ای از آنها قادر به نشستن باشند و عده‌ای یاد گرفته‌اند که چهار دست و پا سینه‌خیز بروند و عده‌ای فقط می‌توانند گشت و گذار کنند و سرک بکشند. البته نباید به هیچ وجه نگران باشید و فکر کنید که کودکتان مشکلی دارد. این مسئله عادی است.
  • در این هفته کودک را خیلی شاد و سر‌زنده مشاهده می‌کنید. او روی شکم خود می‌غلتد یا تلاش می‌کند که از جای خود بلند شود. در حالت نشسته از آنها مراقبت کنید تا مهارت‌های حرکتی آنها توسعه بیشتری پیدا کند.
  • برخی از کودکان ممکن است این هفته درگیر درآوردن دندان باشند و احساس ناراحتی کنند. می‌توانید از غذا‌‌ها یا اسباب‌بازی‌های سرد استفاده کنید. به رفتار‌ها و وضعیت‌شان توجه کنید و اگر متوجه تورم و قرمزی لثه شده‌اید، حلقه دندان‌گیر سرد شاید کار‌ساز باشد.
  • این هفته شروع به درک احساسات و چهره شما می‌کنند. به مرور متوجه می‌شوند که کار‌هایشان باعث ناراحتی شما خواهد شد. آنها می‌توانند بین چهره‌های خوشحال، ناراحت، متعجب و وحشت‌زده و لحن آنها تمایز قائل شوند.

تغذیه کودک

در هفته بیست و هفتم رشد کودک می‌توانید بدون نگرانی به کودک خود غذا‌های جامد دهید. یک باور قدیمی وجود دارد که تاخیر در مصرف غذا‌های آلرژی‌زا خطر آلرژی را به تعویق می‌اندازد؛ در حالی که این‌گونه نیست. اگر از همان ابتدا و با شروع دادن غذا‌های جامد به کودکان، خوراکی‌های آلرژی‌زا را به کودک معرفی کنید، سیستم ایمنی او در برابر این غذا‌ها تقویت می‌شود. سعی کنید غذا‌هایی که احتمال می‌دهید آلرژی‌زا هستند مانند گندم، تخم‌مرغ، آجیل، لبنیات و غذا‌های دریایی را در غذا‌های جامدی که به کودک می‌دهید، بگنجانید. از دادن عسل، دسر‌های شیرین، فست فود و تنقلات شیرین به کودک اجتناب کنید. سعی کنید ادویه‌های مختلف و غذا‌هایی که در خانواده‌تان مصرف می‌کنید، به تدریج به کودک خود معرفی کنید.

بیشتر بخوانید:  از چه زمانی می توانیم دادن تخم مرغ به کودک را شروع کنیم؟

خواب کودک

کودک بیست و هفته ماهه شما روزی ۱۴ تا ۱۵ ساعت می‌خوابد، اگر خواب کودک کافی نباشد، در طول روز احساس خستگی و کلافگی می‌کند و با شادابی بازی نمی‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که سی دقیقه چرت کودک بعد از انجام یک کار جدید باعث می‌شود آن را به خاطر بسپارد و در زمان دیگری آن را به کار گیرد.

مراقبت‌های هفته بیست و هفتم رشد کودک

  • این هفته باید خانه را در برابر شیطنت‌‌ها و بازیگوشی‌های کودک ایمن‌سازی کنید. آنها یاد گرفته‌اند بخزند و دستشان را به سمت تمام قفسه‌هایی که اطرافشان است دراز کنند. وقت آن است که قفسه‌ها را به دیوار محکم کنید و محافظ‌هایی را برای مسدود کردن فضا‌های بدون حفاظی چون بالکن، آشپزخانه و حمام در نظر بگیرید.
  • این هفته زمانی که کودک را سر پا نگاه می‌دارید، می‌تواند وزن بدنش را روی پا‌هایش حفظ کند. به کودک اجازه دهید این کار را انجام دهد. زیرا قرار دادن وزن بدن روی با تقویت ماهیچه‌های پا، قدرت و کنترل موتور حرکتی را افزایش می‌دهد.
  • گاهی کودک را راحت بگذارید. برخی از کارشناسان می‌گویند ابراز عشق و علاقه بیش از حد نسبت به کودک در سال اول زندگی‌اش، باعث لوس شدن او می‌شود. اگر نگران‌اید که با نشان دادن توجه نسبت به کودک با اولین گریه و زاری، لوس می‌شود، دلیل گریه او را پیدا کنید.
  • کودک شما در این سن وسیله مورد علاقه خود را پیدا می‌کند. این وسیله ممکن است یک پتو یا خرس عروسکی باشد. ممکن است برای سالهای متمادی به این شی وابسته باشد. متخصصین به آنها اشیای انتقالی می‌گویند و به کودکان کمک می‌کند تا شکاف بین واستگی و استقلال را از بین ببرند. این اشیا، آرامش و امنیت‌خاطر را برای کودک زمانی که شما در کنارش نیستید، فراهم می‌کند.
  • این هفته می‌توانید روی اضطراب جدایی کودک کار کنید. برای چند ساعتی از کودک دور باشید و او را به مراقب یا یک پرستار کودک بسپارید.

واکسیناسیون و آزمایش

  • وزن و قد کودک را بررسی کنید تا مطمئن شوید کودک طبق نمودار رشد و به طور متعادل پیش می‌رود.
  • قلب و ریه‌ها و کارکرد آنها را از نظر وجود یا عدم وجود مشکلات تنفسی و ریتم‌های غیر طبیعی باید مورد بررسی قرار بگیرد.
  • چشم‌ها باید از نظر وجود مشکلات مادر‌زادی و مجاری مسدود شده مورد بررسی قرار بگیرند.
  • سر کودک باید از نظر وضعیت نقاط نرم و شکل آن مورد بررسی قرار بگیرد.
  • گوش کودک از نظر وجود عفونت و کیفیت شنیدن صدا باید بررسی شود.
  • بدن کودک باید از نظر واکنش‌ها و مدل عضلانی و کنترل عضلات هنگام نشستن و گرفتن اشیا و سایر تعاملات بررسی می‌شود.

بازی و فعالیت

قایم کردن و دوباره پیدا کردن

این بازی مهارت‌های حرکتی خوب را توسعه می‌دهد و به ایجاد حس ماندگاری شی کمک می‌کند. برای این کار نیاز به یک حوله تمیز، تعدادی غذای انگشتی و فنجان مات و کدر نیاز دارید. بازی را شروع کنید و میان‌وعده را به کودک نشان دهید و آن را زیر حوله تمیز مخفی کنید. به کودک اجازه دهید که پوشش روی غذا را بردارد و متوجه شود که خوراکی با وجود اینکه چند لحظه قبل ناپدید شده بود، الان وجود دارد.

سقوط بزرگ

بچه‌ها اشتیاق شدیدی به بازی‌های شگفت‌انگیز دارند. این بازی باعث توسعه مهارت‌های حرکتی و ایجاد مفهوم علت و معلول می‌شود. روی کمر خود دراز بکشید و کودک را روی زانو‌ی خود قرار دهید و با زانو‌‌های خود او را بالا ببرید. کودکتان دقیقا رو به روی شما قرار دارد و پشتش را به زانو‌های شما تکیه داده است. با دستان خود کودک را از یک طرف به طرف دیگر ببرید و برایش شعر بخوانید.

بیشتر بخوانید: بازی سازنده چیست و چه مزایایی برای کودکان دارد؟

واکسیناسیون

واکسیناسیون کودک در این هفته شامل فلج اطفال، هپاتیت ب و پنوموکوک می‌شود. همچنین باید حواستان به واکسن خوراکی روتاویروس کودک  هم باشد.

مشورت با پزشک

  • در صورتی که کودک به هیچ صدا و محرک صوتی پاسخ نمی‌دهد.
  • چشمان کودک، شما یا سایر اشیا را تعقیب نمی‌کند و بار‌ها به حالت لوچ قرار می‌گیرند.
  • در صورت بروز واکنش‌های آلرژیک نسبت به غذا‌هایی که مصرف می‌کند.
  • مدفوع آنها خشک و گلوله‌مانند است.

به رفتار‌ها و واکنش‌های کودک بیشتر دقت کنید. به عنوان مادر می‌توانید زودتر و بهتر از هر شخص دیگری متوجه مشکلات و ناراحتی‌های فرزند خود شوید. اگر تجربه‌ای از هفته بیست و هفتم رشد کودک دارید، مشتاق هستیم تا آن را از طریق شبکه‌های اجتماعی کودکت با ما در میان بگذارید.

نسترن خسور

Share
Published by
نسترن خسور

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago