آیا تا به حال فکر کردهاید چرا کودکان اینقدر به تماشای تلویزیون علاقه دارند و غذا خوردن جلوی تلویزیون چه تاثیری بر آنها دارد؟
این روزها، غذا خوردن حین تماشای تلویزیون، چک کردن تلفن همراه یا حتی تماشای فیلم از لپتاپ کاری روزمره و عادی به حساب میآید، اما این عادتها تاثیرات مخربی بر سلامت روح و روان تمام اعضای خانواده بهخصوص کودکان دارد. اگر شما هم از آن دسته مادرانی هستید که کودکشان، حتی حین غذا خوردن، از تماشای تلویزیون دست برنمیدارد یا مدام در حال جدال با کودکتان برای خاموش کردن تلویزیون هستید، این مطلب کودکت میتواند به شما کمک کند. برای حل مشکل بدغذایی یا کنار گذاشتن عادت تماشای تلویزیون حین غذا خوردن باید چه کرد. در این مطلب از مجله کودکت، به تاثیرات مخرب غذا خوردن جلوی تلویزیون و رفع این مشکل کودکان پرداخته شده است
اگر از آن دسته خانوادههایی هستید که عادت دارند حین غذا خوردن مدام به صفحه تلویزیون خیره شوند، بهتر است با خواندن این مطلب، از عوارض جانبی این عادت بد روزمره باخبر شوید.
براساس مطالعات انجام شده، تماشای تلویزیون حین غذا خوردن باعث افزایش اشتها و بیتوجهی به میزان غذایی خواهد شد که میخورید. بنابراین، به مرور زمان و با تکرار این عادت، دچار چاقی مفرط میشوید. چاقی مشکلاتی مانند دیابت، فشار خون و افسردگی را در پی خواهد داشت؛ میتوانید پیشبینی کنید این مشکلات در یک کودک بسیار سخت از بین خواهد رفت و تاثیر منفی بسیاری در اعتماد به نفس و شکلگیری شخصیت او خواهد داشت.
وقتی حین غذا خوردن مشغول تماشای تلویزیون باشید، مغزتان گمراه میشود و سیگنالهای اشتباه به سایر اعضای بدنتان میفرستد. به دنبال این موضوع، شما نمیتوانید مزه غذا را به خوبی بفهمید یا به اندازه کافی متوجه غذایی که میخورید نمیشوید. بنابراین، مغز پیغام رضایت ناشی از خوردن غذا را ارسال نمیکند.
غذا خوردن حین تماشای تلویزیون باعث بروز عادات ناسالم غذایی میشود.
تماشای تلویزیون حین غذا خوردن باعث میشود متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدنتان کاهش یابد و غذا و چربی در بدن انباشته شود. به همین ترتیب، با کاهش فعالیت و نشستن جلوی تلویزیون، روز به روز چاقتر خواهید شد.
همانطور که گفته شد، تماشای تلویزیون همزمان با غذا خوردن باعث میشود از غذایی که میخورید غافل شوید و ندانید دقیقا به چه مقدار غذا نیاز دارید. به همین ترتیب، بدنتان نمیتواند غذایی را که خوردهاید بهدرستی هضم کند، زیرا غذا نه بهدرستی جویده شده است و نه مقدار آن مطابق با میزان غذای مورد نیاز بدن است.
وقتی شما دو کار را همزمان انجام دهید، ذهنتان نمیتواند بر هر دو مورد تمرکز داشته باشد، بنابراین، نمیتوانید از غذا خوردن و دیدن برنامه محبوبتان به حد کافی لذت ببرید.
قسمت زیادی از گفتگوهای خانوادگی و تعامل مثبت اعضای خانواده سر میز غذا صورت میگیرد. تصور کنید بعد از یک روز سخت و شلوغ کاری، فرزندانتان از مدرسه بازگشتهاند و میخواهید با هم شام خوشمزهای میل کنید، اما وجود تلویزیون و تماشای آن باعث حواسپرتی همه میشود و بیشتر افراد خانواده، بدون صحبت با هم، مشغول خوردن غذایی میشوند که حتی دقیقا متوجه مزه آن نمیشوند. بنابراین، بهتر است تلویزیون را خاموش کنید و سر میز غذا، از اتفاقات روزمره خود صحبت کنید.
بیش از همه، کودکان از عادت تماشای تلویزیون حین غذا خوردن ضربه خواهند خورد. وقتی کودکی با این عادت بزرگ شود، شیوه زندگی او ناسالم خواهد بود و اغلب به چاقی، اضافه وزن و مشکلات جانبی آن دچار خواهد شد.
برخی کودکان سختتر غذا میخورند و در انتخاب غذا، ایرادگیر هستند. بعضی والدین تصور میکنند پرت کردن حواس کودک غذا دادن به او را راحتتر میکند و به همین دلیل، از تلویزیون استفاده میکنند. اما ممکن است تکرار این کار تبدیل به عادت شود و باعث شود کودک بدون تماشای تلویزیون غذا نخورد. ترک دادن این عادت در کودکان ممکن است در ابتدا با پرخاشگری و قشقرقهایی برای غذا نخوردن یا حتی پرت کردن اشیاء همراه شود و در ابتدای کار، بسیار سخت به نظر برسد. اما با دانستن ترفندهای ساده، میتوانید به راحتی این عادت را در کودکان از بین ببرید.
برای ترک دادن کودکان از عادت بد تماشای تلویزیون در حین غذا خوردن، ترفندهایی به شما خواهیم گفت که امیدواریم برایتان مفید باشد.
وقتی قصد دارید عادت تماشای تلویزیون همزمان با غذا خوردن را در کودک از بین ببرید، هنگام غذا خوردن کودک، تنها به او توجه کنید. وسایلی که باعث حواسپرتی میشوند مانند تلویزیون، تلفن همراه و لپتاپ را کنار بگذارید. همه حواس خود را به کودک و غذا خوردن او معطوف کنید. کودک به مرور درمییابد زمان غذا خوردن فقط زمان پرداختن به غذاست.
اگر کودک شما در حال حاضر عادت به تماشای تلویزیون و غذا خوردن همزمان دارد و میخواهید این عادت را از بین ببرید، باید مطمئن شوید کودکتان گرسنه است. البته به کودک گرسنگی بیش از حد ندهید. دقت داشته باشید، میان وعده به وعده غذای اصلی کودک زیاد نزدیک نباشد. اگر کودک شما به اندازه کافی گرسنه باشد، برایش مهم نیست هنگام غذا خوردن، تلویزیون ببیند یا نه، او تنها به دنبال غذا خوردن خواهد بود.
برای ترک این عادت، از غذاهای محبوب کودکتان شروع کنید. کودکان معمولا غذایی را که دوست دارند با مقاومت کمتری میخورند و نمیتوانند به آن نه بگویند، حتی اگر برنامه تلویزیونی محبوبشان در حال پخش باشد.
در ابتدا، برای ترک چنین عادتی در کودک خود، سعی کنید وعدههای غذایی را در فواصل زمانی کوتاه، بدون تماشای تلویزیون، امتحان کنید. برای مثال، پنج دقیقه بدون تلویزیون غذا بخورید. در صورتی که کودک از خود مقاومت نشان دهد، اصراری نداشته باشید و سعی کنید میان وعدههای کوچک با فاصله زمانی مشخص و به مدت پنج دقیقه بدون تلویزیون به او بدهید. این موضوع به مرور ارتباط غذا خوردن و تلویزیون دیدن را در ذهن کودک از بین میبرد.
دقت داشته باشید، کودکان از اطرافیان و خانواده خود یاد میگیرند. اگر والدین، برادر یا خواهر بزرگتر او عادت داشته باشند حین تماشای تلویزیون غذا بخورند، مطمئنا او نیز همین کار را تکرار خواهد کرد و تلاش شما بینتیجه خواهد بود. دقت داشته باشید هنگام غذا خوردن، هیچکس تلویزیون نگاه نکند و همه حواسشان به غذا و خانواده باشد.
در صورتی که فرزند شما همچنان در برابر غذا نخوردن بدون تماشای تلویزیون مقاومت از خود نشان دهد، بهتر است به یک متخصص یا مشاوره کودکان مراجعه کنید تا مشکل را حل کند.
بهترین کار برای ترک عادت تماشای تلویزیون حین غذا خوردن این است که اصلا کاری نکنید این عادت در کودک به وجود آید.
به یاد داشته باشید، امروزه با زیاد شدن مشغله خانوادهها و کاهش زمانی که با هم میگذرانند، ممکن است وقت خوردن شام و ناهار تنها وقتی باشد که اعضای خانواده کنار هم هستند، پس بلند شوید، تلویزیون را خاموش کنید و از کانون گرم خانواده لذت ببرید.
سعی کنید غذا خوردن تبدیل به سرگرمی مورد علاقه کودکتان شود و با تمرکز بر غذایی که م
سعی کنید غذا خوردن تبدیل به سرگرمی محبوب کودکتان شود و با تمرکز بر غذایی که میخورد، عادات سالم غذایی را در او تقویت کنید. تقویت عادات خوب باعث میشود کودکی سالم و شاد داشته باشید که از بودن در کانون خانواده لذت میبرد. از همان دوران نوزادی، هنگام غذا دادن به کودک، تلویزیون را خاموش کنید و به بهانه اینکه هنگام تماشای برنامه محبوبش بهتر غذا میخورد، این عادت بد را در او تقویت نکنید.
در صورتی که شما هم با مشکل تماشای تلویزیون حین غذا خوردن کودکتان روبهرو هستید یا راهحل خلاقانهای برای رفع این مشکل پیدا کردهاید، میتوانید آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…