گفته میشود خوردن خرما در بارداری میتواند موجب کاهش درد زایمان شود. خرما چگونه به کم شدن درد زایمان کمک میکند؟ در این مقاله از کودکت به بررسی رابطه بین بارداری و خرما، مزای مصرف خرما در بارداری، انواع مختلف خرما و اینکه مواد مغذی موجود در خرما چطور به سلامت بدن شما کمک میکند میپردازیم. با کودکت همراه باشید. همچنین میتوانید در این مقاله کودکت در مورد تاثیر مصرف مواد غذایی مختلف در دوران بارداری بر جنسیت جنین بخوانید.
آنچه در این مقاله میخوانید: |
خرما برای مادر و کودک نه تنها خطرناک نیست، اما آنها سودمند هستند. خرما حاوی فروکتوز است که به سرعت تجزیه میشود و بدون تغییر در سطح قند خون، انرژی را به بدن شما منتقل میکند.
تحقیقات ثابت میکند که مصرف خرما در اواخر دوران بارداری، باعث کاهش درد زایمان و تاثیر مثبت بر زایمان و کاهش خطر برای مادر و کودک میشود.
در جدول زیر ارزش غذایی موجود در ۱۰۰ گرم خرما به شرح ذیل آورده شده است:
انرژی | ۲۲۷ کیلوکالری |
فیبر | ۶/۷ گرم |
پروتئین | ۱/۸ گرم |
آهن | ۰/۹ میلیگرم |
فولاد | ۱۵ |
چربی | ۰/۲ گرم |
ویتامین k | ۲/۷ |
پتاسیم | ۶۹۶ میلیگرم |
منیزیم | ۵۴ میلیگرم |
خوردن خرما در بارداری به شدت توصیه میشود زیرا خطر ابتلا به کمخونی را کاهش میدهد. به مقابله با بیماری تهوع صبحگاهی کمک میکند. سطح فشارخون و قندخون را تنظیم میکند، به خلاص شدن از سموم، تقویت سیستم ایمنی بدن، و حفظ محتوای کلسیم سالم بدن کمک میکند. خرماها دارای انواع مختلفی از مواد مغذی هستند که همه آنها برای بدن شما سودمند و مفید هستند.
مطالعهای که توسط دانشجویان دانشگاه علم و تکنولوژی اردن انجام شد، مزایای خوردن خرما در بارداری را ثابت کردهاند که عبارتند از:
این یک سوال مشترک بین تمام زنان باردار است که در چه مواقعی میتوانند خرما بخورند.
خوردن خرما در سه ماهه اول بارداری بسیار مهم است زیرا یکی از مشکلات بزرگ در سه ماهه اول بارداری، یبوست است. خرما بخورید تا مطمئن شوید که محتویات شکم و روده شما به نرمی حرکت میکند و شما هیچ مشکل داخلی ندارید. با اینحال، اگر شما دارای مشکلات قند خون یا عفونت استریپ (عفونت در روده راست یا دهانه رحم یک زن باردار) هستید باید مقدار خرمای مصرفی خود را در سه ماهه اول بارداری محدود کنید.
شما میتوانید از خوردن خرما در سه ماهه دوم بارداری اجتناب کنید زیرا احتمال ابتلا به دیابت بارداری در این دوره بسیار بالا است. با اینحال، میتوانید با پزشک متخصص خود مشورت کنید، زیرا خوردن تعداد کمی از آن آسیبی به شما نمیرساند.
در سه ماهه سوم بارداری حتما خرما را در رژیم غذایی خود بگنجانید، زیرا خوردن خرما در بارداری درد زایمان را کمتر میکند و به لطف ملینهای طبیعی موجود در خرما، کل فرآیند زایمان را آسان میکند. از شروع هفته ۳۶ بارداری، یعنی ۴ هفته مانده تا زایمان، روزانه ۶ عدد خرما بخورید.
بسیاری از زنان ترجیح میدهند از خوردن خرما در تابستان اجتناب کنند زیرا فکر میکنند موجب ناراحتی معده میشود. اگرچه، این مساله به صورت علمی ثابت نشده است.
با اینحال، در صورتی که باردار هستید مصرف خرما را در تابستان محدود کنید. گفته میشود که خرما در بدن گرما تولید میکند. وقتی شما باردار هستید تولید گرمای بیشتر ناشی از تغییرات فیزیکی و هورمونی در بدن متفاوت است. بنابراین، خوردن بیشاز حد خرما ممکن است باعث افزایش تولید گرما شود. مصرف خرما را در مراحل آخر بارداری محدود کنید تا از بروز هرگونه مشکل جلوگیری کنید.
صرفنظر از شرایط آبوهوا، مهم است که در خوردن خرما زیادهروی نکنید. شما میتوانید مصرف روزانه خرما را در طول زمستان افزایش دهید زیرا گرما تولید شده به شکست سرما کمک خواهد کرد و مواد مغذی مورد نیاز شما را فراهم خواهد کرد.
در دوران بارداری، شما روزانه به ۳۰۰ کالری بیشتر برای رشد مناسب جنین نیاز خواهید داشت. برای تامین کالری مورد نیاز باید غذاهای سالم را برای مصرف انتخاب کنید، غذاهایی که سرشار از مواد مغذی هستند را انتخاب کنید و از انتخاب غذاهایی که دارای مقدار کم مواد مغذی و مقدار بالای قند هستند اجتناب کنید. آهن، کلسیم و پتاسیم از مهمترین مواد مغذی هستند که بدن شما در دوران بارداری به آنها نیاز دارد و خرما همه این مواد مغذی را به شما ارائه میدهد.
راههای بسیاری برای خوردن خرما در بارداری وجود دارد. اولین راه، خوردن خرما به صورت خام است. در اینجا چند ایده برای اینکه چطور خرما را در دوران بارداری در رژیم غذایی خود بگنجانید آورده شده است:
هیچ منبع علمی برای پذیرش این ادعا که خرما برای زنان باردار مضر است، وجود ندارد. خوردن خرما در سه ماهه اول و سوم دوران بارداری برای سلامتی شما و نوزادتان ضروری است. اگرچه، در مصرف خرما پرخوری کنید ممکن است با مشکلات زیر مواجه شوید:
فراموش نکنید که خرما را در رژیم غذایی خود بگنجانید زیرا خرما سرشار از مواد مغذی است و مزایای مصرف آن در دوران بارداری، جایگزینناپذیر است. توجه کنید که نباید در خوردن خرما زیادهروی کنید، زیرا منجر به افزایش وزن و سایر مشکلات سلامتی شما میشود. اگر شما باردار هستید و میخواهید خرما را در رژیم غذایی خود بگنجانید حتما با پزشک خود مشورت کنید. همیشه از خرماهای ارگانیک استفاده کنید زیرا بدون مواد شیمیایی و نگهدارنده هستند. از خرماهای تازه استفاده کنید.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…