خواب کودک

خواباندن سریع کودک با این روش ساده و بدون دردسر خواهد بود

عموما والدین به دو دسته تقسیم می‌شوند. والدینی که با کودک خود در یک تخت می‌خوابند و والدینی که تخت و اتاق کودک را جدا می‌کنند. البته مشکلی بین این دو انتخاب نیست، اما اگر کودک شما به صورت اسئثنا در تخت شما بخوابد، شاید برای خواباندن سریع کودک دچار مشکل شوید. همچنین اگر به خاطر یک مهمان مجبورید که اتاق کودک را در اختیار مهمان قرار دهید، باز هم شرایط پیچیده می‌شود.

همانطور که گفتیم این دو شیوه خواب کودک، هر کدام به نوع برخورد کودک شما و خواسته شما باز می‌گردد. برخی از والدین دوست دارند که کودک کنار آن‌ها باشد و برخی مخالف این شیوه هستند. به هر حال کودک شما در طول روز همیشه پیش شما است و شاید نخواهید که خواباندن سریع کودک یک دغدغه کاملا تازه به وجود بیاورد. اما اگر در شرایطی استثنائی قرار دارید و می‌خواهید که کودک شما سریعا به خواب برود، می‌توان به چند نکته توجه کرد.

تغییر مکان خواب

در صورتی که اتاق خواب یا جای خواب کودک را تغییر دهید، ممکن است دچار مشکلاتی در خواباندن سریع کودک خود شوید. احتمال دارد که کودک شما به جای جدید خود عادت نداشته باشد و شروع به غز زدن کند. چنین اتفاقی باعث اختلال در خواب او خواهد شد.

اگر کودک خواب کافی را جذب نکند، برنامه خوابی او تغییر خواهد کرد. ممکن است چندین ساعت از شب شما را کم کند و همچنین فردای آن روز باز هم در خواب مشکل داشته باشد. می‌توان با کمی صبر و حوصله این مشکل را حل کرد. اگر کمی با کودک زمان سپری کنید و با او مدارا کنید، او به راحتی به خواب خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: ۵ راه برای بهتر شدن اشتراک اتاق با کودک

روش خواباندن سریع کودک

اگر کودک شروع به غر زدن و گریه کرده، سری به او بزنید. او را بغل کنید و به او آرامش دهید. تلاش کنید که او حس بد خود را از دست بدهد و آرام‌تر باشد. سپس از یک روش ساده برای خواباندن سریع کودک خود استفاده کنید. این روش شامل کشیدن نفس عمیق است.

ابتدا شما شروع به نفس کشیدن کند. دم و بازدم. همین‌طور ادامه دهید. از این طریق کودک شما هم همراهی خواهد کرد. اگر کودک چنین رفتاری را تقلید نکرد، از او به آرامی بخواهید که او هم چندین نفس عمیق بکشد. البته که نفس عمیق شبیه خمیازه است. اگر شما این‌گونه نفس بکشید، فرزند شما هم چنین رفتاری را تکرار خواهد کرد.

هنگامی که کودک در بغل شما است، رابطه نزدیکی به هم پیدا خواهید کرد. به همین خاطر کودک نفس عمیق شما را حس خواهد کرد. برای خواباندن سریع کودک باید یک ریتم درست پیدا کنید. با ریتم خود ادامه دهید و نفس کشیدن را متوقف نکنید. پس از تنها ۱۰ دقیقه می‌توانید نتیجه کار خود را دریافت کنید.

پس از ۱۰ دقیقه بغل کردن و نفس کشیدن، او را روی تخت مذکور بخوابانید. به او بگویید که کنار او خواهید ماند. از این طریق او حس بهتری خواهد داشت. پس از مدتی متوجه می‌شوید که کودک شما در حال خوابیدن است و این روند نتیجه داده است.

شب‌های بعدی

البته که هر کودک با دیگری متفاوت است. این مشاهدات یک مادر است و شاید زمان صرف شده کمی متفاوت باشد. اما می‌توانید این تکنیک را طی شب‌های آینده هم امتحان کنید. باید اشاره کرد که این متد سن خاصی را نمی‌شناسد و نیازی نیست که کودک شما در سنین خردسالی باشد. این متد برای خواباندن سریع کودک در هر سنی استفاده خواهد شد.

در شب‌های آینده بین ۵ دقیقه تا ۱۰ دقیقه کودک را بغل کنید و نفس بکشید. به او اجازه دهید تا با ریتم نفس کشیدن شما هماهنگ شود. سپس بعد از گذری شدن زمان کافی، او را در تخت بخوابانید. اگر این کار را چند بار انجام دهید، تبدیل به یک روتین مشخص خواهد شد. کودک متوجه می‌شود که چه زمانی برای خواب مناسب است و باید بخوابد. ممکن است شب‌های آینده خود کودک درخواست کند که او را روی تخت بگذارید.

بیشتر بخوانید: آموزش خواب به کودک ؛ با بهترین روش های آن آشنا شوید

چرا نفس عمیق در خواباندن سریع کودک تاثیرگذار است؟

نفس عمیق یک روند ساده است که تاثیری ساده و مهم می‌گذارد. نفس عمیق باعث می‌شود که ضربان قلب شما و کودک همزمان پایین بیاید. از این طریق بدن کودک آرام خواهد شد. حتی اگر خود شما چندین نفس عمیق بکشید، می‌توانید پایین آمدن ضربان قلب، آرام شدن بدن و ساکت شدن ذهن را حس کنید.

این اتفاق برای کودک شما هم رخ می‌دهد و او استثنا نیست. اگر چنین اتفاقی در بغل شما رخ دهد بهتر است، چون بغل مادر همیشه جای امن و آرام است. این تمرین همانند یک داروی قوی برای خواباندن سریع کودک است.

روش‌های مختلفی وجود دارد که به خواباندن سریع کودک کمک خواهد کرد. ممکن است برخی از آن‌ها را دیده باشید و برخی به شما توصیه‌هایی داشته باشند. همانطور که گفتیم هر کودکی متفاوت است و تربیت کودک یک امر کاملا مرتبط با دیگری نیست. اما گاهی اوقات کودک شما تنها نیازمند مادر خود است. گاهی اوقات کودک نیازمند دریافت کمی محبت، آرامش و احساس امنیت است. پس تلاش کنید که این حس را تا حد ممکن به او منتقل کنید.

 

ابراهیم درستکار

Share
Published by
ابراهیم درستکار

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago