آفت دهان یا زخم‌های ناشی از آفت با نقاط سفیدرنگ روی لب‌ها و لثه‌ها در داخل دهان مشخص می‌شوند که اطرافشان نیز متورم و قرمز شده می‌شود. با لمس کردن این نقاط دردناک یا کشیده شدن پوست اطراف آن‌ها درد شدیدی در این نواحی حس می‌شود. آفت دهان کودک سبب دشواری در صحبت کردن و جویدن غذا برای او می‌شود.

هرچند باید دانست که آفت دهان یک بیماری غیر مسری است و می‌توان آفت دهان کودک را در خانه و بدون نیاز به مشورت با پزشک درمان کرد. در ادامه این مقاله در کودکت نگاهی به چند نوع درمان خانگی برای رفع آفت دهان می‌اندازیم که می‌توانند تاثیر عالی روی درمان آفت دهان کودک شما داشته باشند.

بهترین درمان‌های خانگی آفت دهان کودک

آفت دهان به دلایل مختلفی ممکن است در کودکان بروز پیدا کند که این دلایل شامل اضطراب، صدمات، کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن کودک، دمای بالای بدن یا حتی حساسیت به غذا می‌شود. بیایید نگاهی به چند نوع از درمان‌های خانگی ویژه رفع آفت دهان کودک بیندازیم که قابلیت استفاده آسان در خانه را دارند.

۱. درمان سریع آفت دهان کودک به کمک عسل

 

اگر کودکتان بیشتر از ۱ سال سن دارد بهترین گزینه برای درمان آفت دهان او استفاده از عسل است. به جای مصرف عسل می‌توانید مقداری از آن را چند بار روی نواحی آلوده شده با دانه‌های آفت بمالید. عسل دارای خواص ضد میکروبی عالی است در نتیجه به بهبود سریع آفت دهان کودک بدون ایجاد دشواری زیاد کمک می‌کند. همچنین کودک نیز استعمال عسل در دهان خود را دوست خواهد داشت زیرا طعم آن شیرین است هرچند به خاطر داشته باشید که دادن عسل به کودکانی که کمتر از ۱ سال سن دارند کار خطرناکی است پس مراقب باشید.

۲. زردچوبه

 

زردچوبه که یکی از مواد غذایی  اساسی و عمده در هر خانه‌ای است می‌تواند تاثیر زیادی در درمان آفت دهان کودک داشته باشد و به همین جهت نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. خواص ضد آماس، ضد عفونی کنندگی و ضد میکروبی زردچوبه زبانزد خاص و عام است که سبب می‌شود هر نوع زخم و بریدگی با استعمال آن به سرعت بهبود پیدا کنند. برای اینکه بتوان زردچوبه را اندکی آسان‌تر روی آفت دهان استعمال کرد می‌توان آن را با عسل مخلوط کرد و سپس روی نواحی آلوده به آفت مالید.

بیشتر بخوانید:  ۱۰ درمان خانگی برای درمان دل درد کودکان نوپا

۳. نارگیل

نارگیل برای آفت دهان

نارگیل یکی دیگر از مواد غذایی عمده در تمام خانه‌های هند است و در هنگام نیاز به درمان آفت دهان به آسانی در دسترس همگان قرار دارد. تمام محصولات سه‌گانه نارگیل اعم از آب آن، شیره نارگیل و روغن نارگیل را می‌توان به عنوان یک راه درمانی خانگی برای رفع آفت دهان کودک استفاده کرد. می‌توانید کودک را ترغیب کنید که یا آب نارگیل بنوشد یا شیره آن را به صوره غرغره در دهان بچرخاند تا بدین وسیله نواحی دردناک دهن تسکین پیدا کنند.

به غیر از این‌ها می‌توانید صرفا روغن نارگیل را روی آفت دهان استعمال کنید که تاثیر زیادی روی تسکینشان خواهد داشت. در حقیقت، روغن نارگیل بهترین راهکار در دست شما است تا بتوانید آفت دهانی نوزادان کمتر از ۶ ماه را درمان کنید.

۴. کشک و دوغ کره

 

کشک و دوغ کره نیز جزو درمان‌های عالی برای رفع آفت دهان کودک محسوب می‌شوند. کودک را ترغیب کنید با هر کدام از این‌ها که در دسترس است دهان خود را پر کند و آن را مدتی در دهان بچرخاند تا به تمام نواحی آلوده برسد. هرچقدر کشک و دوغ کره ترش‌تر باشند آفت دهان نیز سریع‌تر بهبود پیدا خواهد کرد. دلیل این که چرا کشک و دوغ کره جزو راه‌های درمانی عالی برای رفع آفت دهان هستند این است که دارای ماده‌ای به نام اسید لاکتیک (lactic acid) هستند که از رشد باکتری‌ها در نواحی داخلی دهان جلوگیری می‌کند.

۵. آلوورا (Aloe Vera)

آلوورا (Aloe Vera) آفت دهان

یکی دیگر از درمان‌های خانگی معروف در زمینه رفع آفت دهان آلوورا است که تاثیر زیادی هم دارد. برگ‌های این گیاه سبب رفع درد می‌شوند و خواص ضد میکروبی و درمانی آن نقش به‌سزایی در سلامتی لثه‌ها دارد. برای گرفتن بهترین نتیجه از این گیاه می‌توانید ژل آلوورا را روی نواحی آلوده بمالید. یا آن را با آب مخلوط کنید و روزانه به صورت دهانشویه استفاده کنید. اگر گزینه دوم مد نظرتان است پس بهتر است ژل را با آب سرد مخلوط کنید. زیرا این کار سبب رفع درد شده و کودکان نیز از آن خوششان خواهد آمد.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی نیش حشرات ؛ توصیه‌ هایی برای والدین کودکان خردسال

۶. بستنی برای تسکین درد آفت دهان کودک شما

 

اکثر آفت‌های دهانی پس از گذشت مدتی خود به خود رفع می‌شوند. بنابراین طی این دوره مواد سرد می‌توانند در تسکین بخشیدن به درد کودک کمک زیادی کنند. هرچند بستنی دقیقا جزو راه‌های درمانی برای رفع آفت محسوب نمی‌شود اما در تسکین درد ناشی از آفت می‌تواند تاثیر داشته باشد. مواد سرد نواحی آلوده را تسکین می‌دهند و بستنی هم یک انتخاب عالی در این زمینه است. به‌ویژه این که کودکان برای رد این دارو هیچ بهانه‌ای نمی آورند.

در اکثر مواقع آفت‌های دهانی به سرعت و بدون به جا گذاشتن عوارض جانبی کاهش پیدا می‌کنند و در نهایت ناپدید می‌شوند. استفاده از راهکارهای درمانی به این دلیل است که فرایند مرتفع شدن آن‌ها را سریع‌تر کنیم و نیز احتمال بازگشت مجددشان را کاهش دهیم. هرچند بهتر است در صورت ادامه یافتن آفت به مدت بیشتر از ۱ هفته با پزشک مشورت کنید.

پاسخ شما:

دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید
نام خود را اینجا وارد کنید