کیست تخمدان میتواند یکی از شایعترین بیماریها در بین خانمها محسوب شود. اغلب این کیستها بی ضرر هستند و خود به خود درمان میشوند اما اگر رویای در آغوش کشیدن فرزند خود را دارید حتما میدانید که برای شروع یک خانواده باید از سلامت کامل، زندگی سالم، رژیم متعادل و تناسب اندام بهره ببرید. یکی از شرایطی که ممکن است برنامههای شما را برای شروع یک خانواده به هم بریزد و شما را نگران کند، کیست تخمدان است. در این مقاله از کودکت به این موضوع خواهیم پرداخت که چگونه کیست تخمدان میتواند بر بارداری شما تاثیر بگذارد.
کیست تخمدان در واقع فضایی در تخمدان شما است که پر از مواد مایع است. کیست تخمدان معمولا به دلیل تخمک گذاری اتفاق میافتد. در اکثر موارد کیست به وجود امده میترکد یا دوباره جذب خواهد شد. گاهی اوقات کیست تخمدان منجر به مشکلاتی مانند درد یا نفخ میشود. همچنین در بعضی موارد امکان دارد کیست بزرگتر شود.
در اکثر زنان زیر ۳۵ سال، کیست تخمدان غیرسرطانی است.
در بیشتر موارد، اگر شما کیست تخمدان داشته باشید، متوجه هیچ علائمی نخواهید شد. اما، اگر خیلی بزرگ شده باشد، یا بترکد، یا جریان خون به تخمدانها را مسدود کرده باشد، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:
در بیشتر موارد، کیست تخمدان منجر به ناباروری نخواهد شد. با این حال، ما لیستی از انواع کیستهای تخمدان که ممکن است احتمال بارداری شما را به خطر بیندازد به شما ارائه میدهیم.
آندومتریوز: آندومتریوز (Endometriomas) یک نوع از کیستهای تخمدانی است که به نام آندومتریوز شناخته میشوند. آندومتریوز وضعیتی است که بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم رشد میکند.
سندروم تخمدان پلیکیستیک (Polycystic Ovary Syndrome): این سندروم باعث تشکیل بسیاری از کیستهای کوچک در تخمدان شما میشود. همچنین باعث پریودهای نامنظم و افزایش هورمونهای خاص میشود. سندروم تخمدان پلیکیستیک شایعتر از دو نوع کیستهای تخمدانی است که باعث ایجاد موانعی برای باردار شدن میشوند.
اگر پزشک شما هرکدام از انواع کیست تخمدان را تائید کرده باشد، تاثیری بر احتمال بارداری شما نخواهد داشت:
کیست عملکردی (Functional Cysts):
کیستهای عملکردی مانند کیست فولیکولر یا کیست لوتین تکا متداولترین (شایعترین) انواع کیست تخمدان هستند. اینها معمولا در طول چرخه قاعدگی شما شکل میگیرند. این نوع از کیستها تاثیری بر احتمال باردار شدن شما ندارند. درحقیقت، نشان دهنده این است که بدن شما به طور طبیعی به سمت فرآیند باروری حرکت میکند.
کیست آدنوما (Cystadenomas):
این کیستها در تخمدان رشد میکنند و از سطح(یک نوع سلول) تخمدان به وجود میآیند. آنها تاثیری در باروری شما ندارند اما شما نیاز دارید که تحت درمان قرار بگیرید.
کیست درموئید (Dermoid Cysts):
به جز کیستهای مایع، شکلهای دیگر کیست هم وجود دارد. اینها شامل پوست، مو و گاهی حتی دندان هستند. این کیستها باعث ناباروری نخواهند شد.
پزشک شما میتواند احتمال وجود کیستهای تخمدان را در طی یک آزمایش منظم از لگن شما تشخیص دهد.
در اینجا چند گزینه تشخیصی آورده شده است:
سونوگرافی
از امواج صوتی فرکانس بالا برای تولید تصویری از اندامهای داخلی استفاده میشود.
سیتیاسکن:
این کار، تصاویر مقطعی از ارگانهای داخلی شما ایجاد میکند. برای اطلاعات بیشتر در مورد سی تی اسکن و خطرات آن در دوران بارداری به این مقاله کودکت مراجعه کنید.
ام آر آی (MRI):
ام آر آی از میدان مغناطیسی برای تولید تصویر دقیق از اندام های داخلی شما استفاده میکند. کیستهای تخمدان چون علائم قابل توجهی ندارند معمولا با تاخیر شناسایی میشوند. شما ممکن است توجه زیادی به دردهای شکمی یا بینظمی پریود خود نداشته باشید اما اینها میتواند اولین نشانههای کیستهای مزاحم باشد. به طور منظم برای چکاپ بروید مخصوصا زمانی که نشانههایی از علائم کیست را دارید. سندروم پلی کیستیک میتواند در احتمال باروری شما تاثیر بگذارد یا باروری را به تاخیر بیندازد.
اگر برای سندروم پلی کیستیک یا سایر کیستهای تخمدان تحت نظر قرار گرفتهاید، لطفا تجربیات و نگرانیهای خود را از طریق وبسایت کودکت به اشتراک بگذارید.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…