پادکست

پادکست دوشنبه ها با کودکت؛ چالش دفاع کردن از کودک

یکی از نصیحت‌هایی که معمولا والدین در پارک، مهد کودک، مدرسه، کوچه و خیابان به کودک خود گوشزد می‌کنند این است که: «بچه‌ها را کتک نزن! اما اگر آن‌ها تو را زدند تو هم بزن!» والدین شما هم این توصیه را به شما داشتند؟ واقعا بهترین روش برای دفاع کردن از کودک در مقابله با آزار فیزیکی و قلدری چیست؟ آیا باید در هر موقعیتی از کودک خود دفاع کنیم یا اجازه دهیم خودش از عهده مشکلات خودش بر بیاید؟

برای پاسخ به این سوال قبل از هرچیز باید بدانیم که درگیری و برخورد در موقعیت‌های مختلف ممکن است بین کودکان رخ دهد ولی نکته اینجاست که آیا ما مهارت‌های جسارت و جرئت‌ورزی و مهارت‌های اجتماعی لازم برای برقراری ارتباط و حل مسئله را به کودک خود آموخته‌ایم؟

در این قسمت از چالش دوشنبه‌ها با کودکت که هر دوشنبه از اینستاگرام کودکت مطرح می‌شود از شما خواستیم موقعیت زیر را تجسم کنید. کمی به این موقعیت فکر کنید. توصیه شما به کودک‌تان در مقابله با آزار فیزیکی چیست؟ آیا باید همیشه در این موارد مداخله کنیم و جلوتر از کودک سعی کنیم از او در مقابل قلدری یا آزار دیگران دفاع کنیم؟

سرکار خانم مائده بازرگان روانشناس کودک و نوجوان و مدرس دانشگاه، در این قسمت از پادکست دوشنبه ها با کودکت این چالش را برای ما توضیح می‌دهد و راهنمایی‌های لازم برای دفاع کردن از کودک در برابر آزار فیزیکی را به ما ارائه می‌کند. با هم به این پادکست گوش می‌دهیم.

لینک دانلود پادکست

اگر شما در همچین موقعیتی قرار بگیرید بهترین واکنشی که به عنوان مادر یا پدر می‌تونید داشته باشید چیه؟ کمی به اون فکر کنید و به پادکست خوب گوش کنید. به خودتون فرصت بدید و به مواردی که در پادکست مطرح شد خوب فکر کنید. که آیا کار بهتری هست که بتونید در چنین موقعیتی انجام بدید؟

می‌تونید نظرات و سوالاتتون رو در قسمت نظرات زیر همین پست در وبسایت کودکت با ما در میون بگذارید.

کودکت

View Comments

  • سلام خانم دکتر من که واقعا متوجه نشدم که باید چی یاد بچم بدم . مثلا پسرم ۱۰ سالشه در راه کلاس فوتبال مورد مسخره و اذیت همراهانش قرار گرفت ازشون می خواسته که اذیتش نکنن ولی ادانه میدادند که من که پیگیر شدم باعث شد بچه ها بیشتر مسخره اش کنن که بچه ننه و ... و پسرم دیگه اون باشگاه نرفت

Share
Published by
کودکت

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

1 ماه ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago