بارداری

بارداری هفته به هفته؛ با تغییرات و آزمایش های هفته هشتم بارداری آشنا شوید

در ادامه مقالات بارداری هفته به هفته به هفته هشتم بارداری رسیدیم. در ادامه رشد کودک در هفته هفتم بارداری، در هفته هشتم بارداری دست و پا‌های کودک رشد بیشتری کرده است و انگشتان کودک بیشتر نمایان شده است. پلک‌ها روی چشمان او را پوشانده است اما ساختار چشم او به طور کامل ایجاد نشده است. لوله‌های تنفسی از سمت گلو گذشته تا ریه را شکل دهد. دنبالچه جنین در حال محو شدن است. سلول‌های عصبی در مغز در حال شاخه زدن و به هم پیوستن هستند تا مسیر‌های عصبی اولیه را ایجاد کنند. ممکن است این هفته خواب ببینید که یک پسر یا دختر دارید، اما اندام‌های خارجی آنقدر شکل پیدا نکرده‌اند که بتوان جنسیت جنین را تشخیص داد. جنین در هفته هشتم بارداری اندازه یک لوبیا است.

بیشتر بخوانید: هفته هفتم بارداری و تمام چیزهایی که لازم است در این دوران بدانید

تغییرات جسمی در هفته هشتم بارداری

در این هفته احساس می‌کنید که سینه‌بندتان برایتان تنگ شده است. به زودی شما نیاز به سایز بزرگتری از سینه‌بند خواهید داشت. افزایش سطح هورمون‌ها سبب بزرگتر شدن پستان‌ها و تغییر بافت‌های آن خواهد شد تا زمینه را در آینده برای شیر‌دهی آماده کند. در طول بارداری رشد سینه‌های شما مدام بیشتر خواهد شد. مخصوصا در اولین مرتبه بارداری، افزایش سایز سینه بسیار محسوس است. به دلیل تغییرات هورمونی افزایش سطح پروژسترون میزان خستگی شما افزایش می‌دهد. همچنین تهوع و استفراغ می‌تواند انرژی زیادی از شما بگیرد. در این مدت ممکن است در خواب شبانه خود مشکل داشته باشید. می‌توانید برای رفع این مشکل روزی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پیاده‌روی داشته باشید.

آزمایش‌های هفته هشتم بارداری

پزشک یا ماما در طول بارداری طیف وسیعی از آزمایش‌ها را برایتان در نظر می‌گیرد تا تشخیص دهد که کودکتان مبتلا به سندروم داون است یا نه. بعضی از این آزمایش‌ها ساده است و کافی است که فقط از شما کمی خون گرفته شود. قبل از انجام هر آزمایش از پزشکتان بخواهید که درباره آزمایش‌ها و چگونگی آن توضیح دهد. انجام آزمایش‌های غربالگری هم در شرایط خاص به شما پیشنهاد می‌شود. اما فقط یک آزمایش تشخیصی وجود دارد برای اینکه مطمئن شوید که کودک شما واقعا مشکلی ندارد. آزمایش‌هایی که می‌توان برای اطمینان از سلامت کودک از هفته هشتم بارداری تا هفته ۲۱ انجام داد از این قرار است؛

آزمایش غربالگری سه ماهه اول

این آزمایش شامل یک آزمایش خون است که سطح دو پروتئین موجود در خون شما را اندازه‌گیری می‌کند به همراه یک اسکن اولتراسوند که به آن سونوگرافی NT (فضای شفاف پشت گردن) گفته می‌شود. این اسکن بین هفته یازدهم تا سیزدهم بارداری انجام می‌شود و اطلاعات دقیقی درباره اینکه کودک مبتلا به سندروم داون است یا نه، در اختیار ما قرار می‌دهد. این آزمایشات تشخیصی نیست و خطر سقط جنین هم وجود ندارد؛ برای اطمینان بیشتر می‌توانید از آزمون‌های آمنیوسنتز و نمونه‌برداری از پرز‌های کوریونی (CVS) استفاده کنید که البته خطر سقط جنین را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: بارداری هفته به هفته؛ هفته ششم بارداری چگونه خواهد بود؟

آزمایش خون غیر تهاجمی پیش از تولد (NIPT)

یک آزمایش خون است که در ابتدای هفته دهم بارداری از مادر به می‌آید. به کمک این آزمایش می‌توان عدم وجود اختلالات در کروموزوم‌ها را تشخیص داد و از آن مطمئن شد. البته این یک نوع آزمایش غربالگری است و اگر نتایج آن وجود یک مشکل را نشان دهد، شما باید آزمایش آمنیوسنتز یا CVS را حتما انجام برای تشخیص قطعی انجام دهید.

نمونه‌برداری از پرز‌های کوریونی CVS

در این روش نمونه‌ای از سلول‌های پرز‌دار کوریونی جفت برداشته می‌شود و سپس برای آزمایش ژنتیک به آزمایشگاه برده می‌شود. می‌توان از طریق این آزمایش بسیاری از اختلالات کروموزومی و ژنتیکی را می‌توان تشخیص داد. این آزمایش در سه ماه اول بین هفته ده تا دوازدهم بارداری انجام می‌شود و جایگزینی برای آزمایش آمنیوسنتز است که در هفته ۱۶ تا ۲۱ بارداری انجام می‌گیرد.

اگر اطلاعات یا تجربه‌ای درباره آزمایش‌های هفته هشتم بارداری دارید، لطفا سایر مادران را از طریق بخش نظرات این مقاله یا شبکه‌های اجتماعی کودکت در جریان بگذارید.

شما می‌توانید فایل صوتی این مقاله را از اینجا بشنوید.

نسترن خسور

Share
Published by
نسترن خسور

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

1 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago