تربیت کودک

پنج روش موثر برای تقویت مهارت های فرزندپروری

اگر مدرسه‌ای وجود داشت که والدین می‌توانستند در آن مهارت های فرزندپروری را یاد بگیرند، بسیار شگفت‌انگیز می‌شد. مدرسه‌ای که در آن همه دستور‌العمل‌های فرزندپروری و تربیت کودک در اختیارتان قرار بگیرد. متاسفانه چنین مدرسه‌ای وجود ندارد، اما اینترنت هست و می‌توانید به کمک آن، با مهارت‌های فرزندپروری آشنا شوید و از نظرات سایر والدینی که دانش و تجربه خود را به اشتراک می‌گذارند، بهره‌مند شوید. در ادامه این مقاله در کودکت، با پنج روشی آشنا می‌شوید که مهارت‌های فرزندپروری را تقویت و کیفیت روابط شما را با کودک تضمین می‌کند.

روش های بهبود مهارت های فرزندپروری

۱. شنونده فعال باشید

ممکن است گاهی به دلیل مشغله زیاد، متوجه صحبت‌های فرزندتان نشوید. نگران نباشید، این موضوع حتی برای بهترین والدین هم پیش می‌آید. سعی کنید وقتی در خانه هستید، همه عواملی را که ممکن است باعث انحراف ذهن و حواس‌پرتی‌تان شود کنار بگذارید. این زمان را به تقویت مهارت‌های فرزندپروری و درک امید‌‌ها، نگرانی‌ها و اضطراب‌های کودک اختصاص دهید. توجه بیشتر همراه با عشق بیشتر است.

گوش دادن فعال به معنی تمرکز روی صحبت‌های طرف مقابل بدون فکر درباره نحوه پاسخ به آن است که شامل توجه به زبان بدن و نشانه‌های هیجانی در چهره فرد می‌شود. برای افزایش و بهبود مهارت شنیدن، هم‌قد کودک شوید و تمام توجه خود را کاملا به او بدهید و هنگام صحبت به چشم‌هایش نگاه کنید.

۲. قضاوت درست داشته باشید و به قوانین پایبند بمانید

یکی از وظایف والدین این است که تفاوت درست و غلط را به کودک بیاموزند. در واقع، نه تنها باید این درس را به کودک یاد دهید، بلکه خودتان هم باید از این قوانین پیروی کنید. به این معنی که همیشه کارهایی که انجام می‌دهید درست نیست و ممکن است اشتباه کنید. برای مثال، گاهی پیش آمده است که مقابل خواسته کودک ایستادگی کرده‌اید و به او نه گفته‌اید، اما بعدا متوجه شده‌اید که اشتباه کرده‌اید.

در چنین شرایطی، صادق باشید و به کودک بگویید اشتباه کرده‌اید و دلیل آن را توضیح دهید. اما اگر واقعا به حرف و عمل خود اطمینان دارید، به آن پایبند باشید و روی حرف خود بمانید. همه اعضای خانواده باید به قوانین خانه احترام بگذارند و آن‌ها را اجرا کنند، مگر اینکه دلیلی برای انجام ندادن داشته باشند.

۳. الگوی خوبی باشید

سعی کنید در حضور کودک کاری را انجام ندهید که نمی‌خواهید او یاد بگیرد. اگر کاری می‌کنید که دوست ندارید کودک آن را تقلید کند، بهتر است روی حرکات و رفتارتان در حضور کودک دقت بیشتری داشته باشید.

۴. هیجانات خود را در حضور کودک کنید

اگر آرامش خود را در حضور کودک از دست دادید و به قول معروف از کوره در رفتید، ممکن است او وحشت‌زده شود و از شما بترسد. بهتر است در هر شرایطی، حتی بحث با همسر، سعی کنید تا جای ممکن رفتارهای پرخاشگرانه بروز ندهید. زیرا وقتی کنترلتان را از دست می‌دهید و مشاجره‌ای را شروع می‌کنید، به کودک یاد می‌دهید در صورت تحت فشار قرار گرفتن، لزوما باید عصبانی شد.

اگر کنترل خود را از دست دادید، حتما عذرخواهی کنید و مسئولیت خشمتان را قبول کنید، اینگونه به کودک یاد می‌دهید ابتدا بعد از هر اشتباه عذرخواهی کند، سپس مسئولیت رفتارهایش را به عهده بگیرد و کسی را مقصر اعلام نکند.

۵. عشقتان را به کودک اثبات کنید

مطمئنا کودکتان را دوست دارید و حتما بار‌ها به او گفته‌اید که دوستش دارید. اما چطور این عشق و علاقه را به کودک نشان می‌دهید؟ باید از زبان عشق برای نشان دادن احساستان به کودک استفاده کنید. او را در آغوش بگیرید و ببوسید. با در آغوش گرفتن، به او احساس عشق و امنیت می‌دهید. بیشتر والدین ممکن است ساعت‌های زیادی با کودک صرف کنند، اما نمی‌توانند روابط صمیمانه‌ و نزدیکی با او داشته باشند.

در آغوش گرفتن، محبت کردن و بوسیدن کودک به‌ویژه برای والدینی اهمیت دارد که بیشتر اوقات خود را مشغول کار هستند و کمتر کودک را می‌بینند. برای اثبات عشق و تقویت مهارت های فرزندپروری باید زمان بیشتری به بازی‌های دو نفره یا خانوادگی اختصاص دهید، به طبیعت بروید و شفاف و ساده با کودک گفتگو کنید.

بیشتر بخوانید: شیوه های فرزند پروری ؛ چرا سبک فرزند پروری مقتدرانه بهترین روش است؟

شما برای بهبود مهارت‌ های فرزندپروری از چه روش‌هایی استفاده می‌کنید؟ لطفا دیدگاه‌ها و دانش خود را در بخش نظرات این مقاله یا سایر شبکه‌های اجتماعی کودکت با ما در میان بگذارید.

نسترن خسور

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago