رشد هفته به هفته کودک؛ مراحل هفته سی و ششم رشد کودک

نشانه‌های رشد کودک در هفته سی و ششم نشان می‌دهد که کودک شما پیشرفت زیادی داشته است. او هر روز تجربه‌های زیادی کسب می‌کند و رشد عاطفی، شناختی، حرکتی در او به طور همزمان اتفاق می‌افتد. در ادامه این مطلب از کودکت بیشتر با جزئیات هفته سی و ششم رشد کودک آشنا می‌شویم.

هفته سی و ششم رشد کودک

از افزایش ترس از تنها ماندن گرفته تا اضطراب جدایی و شگفتی از چیز‌های موجود در اطرافش، همه و همه نشان‌دهنده این است که رشد فرزندتان به خوبی در حال انجام شدن است. او احتمالا در این هفته به طور غیر‌منتظره خوابش می‌برد و تغییرات زیادی در روند تغذیه او ایجاد می‌شود. در هفته سی و ششم رشد کودک او به سرعت هر چیزی را یاد می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: رشد هفته به هفته کودک؛ مراحل هفته سی و پنجم رشد کودک

نقاط عطف هفته سی و ششم رشد کودک

  • کودک شما شروع به ادای اولین کلمات می‌کند. هنگام ادای کلمات به منظور و زبان بدن کودک توجه کنید. در نگاه اول شاید مفهوم کلمات چندان مشخص نباشد. اما به مرور واضح می‌شود.
  • کودک شما قادر خواهد بود که به کمک یک مبل یا صندلی بایستد و همچنین شاید بتواند به کمک شما چند قدم راه برود.

تغذیه کودک

نگران نباشید از اینکه کودک دیگر علاقه‌ای به خوردن غذا‌های قدیمی ندارد. سعی کنید به کودک این اختیار را دهید که خودش غذای مورد علاقه‌اش را انتخاب کند. شیطنت‌ها و کنجکاوی‌های او در این دوره بسیار زیاد شده است و غذا خوردن برای او در اولویت قرار دارد. اجازه دهید که خودش اشتهایش را کشف کند؛ زیرا این کار موجب تشویق و توسعه عادات غذایی سالم در او خواهد شد. دندان‌های او هم شروع به رشد کرده است. اجازه دهید خود کودک طعم و بافت غذا را تجربه کند.

خواب

الگو‌های خواب کودک سی و شش هفته‌ای شما بسیار منقطع است. کودکان خواب آشفته را در این هفته تجربه می‌کنند. مثلا به طور ناگهانی قبل از شام، خوابشان می‌برد یا در حین بازی یکدفعه می‌خوابند. چرت‌های کودک در این هفته به دو قسمت تقسیم می‌شود و نمی‌توانید الگوی منظمی برای خواب کودک در نظر بگیرید.

نکات مربوط به خوابیدن در کنار کودک و تمرین حفظ امنیت کودک در این وضعیت می‌تواند به خواب آرام فرزندتان کمک کند. اگر کودکتان بعد از بیدار شدن، نمی‌تواند بخوابد، بگذارید کمی بازی و فعالیت داشته باشد تا خسته شود و خوابش ببرد.

مراقبت‌های هفته سی و ششم رشد کودک

    • پرت کردن حواس کودک هنگام تغذیه از شیر مادر: کودک شما بسیار کنجکاو و ماجراجو است؛ برای همین آنها می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که شیر مادر هنوز سر جای خود قرار دارد. به کودک این اطمینان را دهید صبح‌ها بعد از بیدار شدن از خواب و شب‌ها قبل از خواب می‌تواند شیر بخورد.
    • به کودک میان‌ وعده دهید: برای کودک میان‌وعده‌های متنوع و متفاوتی فراهم کنید و اجازه دهید از طعم‌های مختلف لذت ببرد و آنها را تجربه کند.
    • رویش دندان‌ها: دندان‌ها در جای مخصوص خود رشد کرده‌اند و ممکن است کمی به لثه‌ها آسیب بزنند.

بیشتر بخوانید: آموزش تفسیر زبان بدن کودک

واکسیناسیون

در هفته سی و ششم رشد کودک او نیاز به تزریق هیچ واکسنی ندارد. البته انجام آزمایش‌های عمومی به منظور کنترل وضعیت جسمی و کارکرد درست مهارت‌های کودک ضروری به نظر می‌رسد. پزشک معمولا سوالاتی درباره نحوه تغذیه و الگو‌های خواب کودک از شما می‌پرسد.

بازی و فعالیت

به طور عمده بازی و فعالیت‌های مختلفی وجود دارد که مهارت‌های شناختی و ذهنی کودک را توسعه می‌بخشد.

    • قطعاتی از کیوی، موز، سیب و هندوانه را برش دهید و به کودک نشان دهید که چگونه می‌توانید شکل‌های متفاوتی با آن ایجاد کنید و کودک را تشویق کنید که مثل شما این شکلک‌‌های خنده‌دار را بسازد.
    • صرف زمان در طبیعت: این هفته سن مناسبی برای رشد آگاهی و توسعه مهارت‌های مشاهده‌ای است. کودک را به پارک ببرید و او را روی چمن بنشانید و چشمان خود را ببندید و از او بخواهید تا به شما بگوید که چه صدا‌هایی می‌شنود. (البته درحالی که چشمان کودک هم بسته است)

بیشتر بخوانید: آیا می دانید از چند ماهگی باید در انتظار حرف زدن کودکان باشیم؟

مشورت با پزشک

در صورت مشاهده این علایم لطفا با پزشک خود مشورت کنید:

  • کودک قادر به حرکت در اطراف خود نیست.
  • بدون کمک شما و به طور مستقل و تنها قادر به نشستن نیست.
  • تب بیشتر از ۳۸ درجه سانتی‌گراد دارد.

ممکن است کودک شما در این سن مقداری صحبت کند و حتی راه برود و بازی کند. البته سرعت رشد برخی از کودکان نسبت به سایرین کمتر است. البته نباید نگران باشید؛ چون زمان رسیدن هر کودک به نقاط عطف با سایرین تفاوت دارد. فراموش نکنید می‌توانید با مراجعه به بخش رشد هفته به هفته کودک، از مراحل رشد فرزند دلبند خود کاملا مطلع شوید.

نسترن خسور

Share
Published by
نسترن خسور

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago