اختلافنظر بین همسران امری رایج و طبیعی است. بعضی اوقات میتوان اختلافات را بهسرعت حل کرد. اما گاهی ممکن است حلوفصل این اختلافات دشوار باشد و این زمانی است که احتمالاً در رابطه تعارضهایی وجود دارد. تعارض طیف گستردهای از رفتارها را شامل میشود، مانند اختلافات حلنشدنی، بحثهای جدی کلامی و حتی برخورد فیزیکی. همچنین رفتارهایی مثل سکوت ناخوشایند، خشم و خصومت نیز میتوانند از نمونههای تعارض باشند. وجود تعارض در روابط امری طبیعی است. اما نحوه مدیریت تعارض در خانواده بسیار اهمیت دارد.
آنچه در این مقاله میخوانید: |
مدیریت سازنده تعارض برای شما، رابطهتان و فرزندانتان مفید است.
وقتی شما و همسرتان درمورد اختلافهایتان باهم گفتوگو میکنید و با توافق به راهحلهای مشترک میرسید، احتمالاً هر دو بیشتر احساس شادی، مثبت بودن و حمایت شدن میکنید. رابطهتان نیز قویتر میشود.
تعارض بخشی از زندگی است. وقتی فرزندان تلاش شما را برای حل تعارضها ببیند، مهارتهای زندگی مانند نحوه گفتوگوی مؤثر و حل مسئله را میآموزد. با مدیریت و رفع تعارضها، از فرزندانتان در برابر تأثیرات منفی تعارضهای مکرر و خشونتبار یا شدید محافظت میکنید.
مدیریت و حل سازنده تعارضات وابسته به گفتوگو و شنیدن مؤدبانه و محترمانه است. پیشنهادهای زیر میتوانند مفید باشند:
همچنین رویکرد حل مسئله میتواند در حل تعارضها کمکتان کند. اما با این فرض شروع کنید که شریک زندگیتان هم به اندازه شما میخواهد مشکلات را حلوفصل کند. سپس تعدادی اقدامات کلیدی وجود دارد که به این شرح است:
وقتی مشغول حل مسئلهاید، بهدنبال موقعیتهایی برای شوخی کردن باشید. اما از خندیدن به همسرتان یا ایدههایش بپرهیزید.
ممکن است هنگام حل تعارضات بحث بالا بگیرد. اگر چنین اتفاقی افتاد، بهتر است موقتاً به بحث خاتمه دهید. این کار فرصت فکر کردن و کنترل عصبانیت را به شما میدهد. اما زمانی را در آینده نزدیک مشخص کنید که دوباره درمورد موضوع صحبت کنید. این زمان نباید بیش از یک یا دو روز با بحث اولیه فاصله داشته باشد.
برای مراقبت از فرزندانتان بهتر است که در صورت امکان اختلافات را بین خودتان نگه دارید. برای این کار میتوانید وقتی کودک حضور ندارد درمورد اختلافاتتان گفتوگو کنید. مثلاً بعد از اینکه کودک خوابید یا زمانی که به مدرسه رفت.
همچنین بهتراست از موارد زیر اجتناب کنید:
همچنین ضروری است که بچهها بدانند مشکل آنها نیستند. به این منظور میتوانید این کارها را انجام دهید:
حتی اگر اختلافاتی بین شما و شریک زندگیتان وجود دارد، هنوز هم میتوانید به شیوههای زیر بر داشتن روابط مثبت با فرزندانتان تمرکز کنید:
اگر برای حل تعارضهایتان با مشکل مواجهید یا به جدایی فکر میکنید، بد نیست که از متخصص کمک بگیرید. مشاوران روابط زناشویی میتوانند به شما در شناخت عامل تعارض و پیدا کردن راهحلهای کاربردی کمک کنند. اگر شریک زندگیتان نمیخواهد با شما نزد مشاور بیاید، باز هم ارزشش را دارد که خودتان بهدنبال کمک گرفتن باشید.
تعارض بین والدین میتواند فرزندان را تحت تأثیر قرار دهد. کودکان ممکن است غم، افسردگی، اضطراب، استرس، نداشتن اعتمادبهنفس و تغییرات رفتاری را تجربه کنند.
برای مثال، ممکن است کودکان کمسن با نق زدن یا یکدندگی به این تعارضات پاسخ دهند. کودکی که در سن مدرسه است احتمالاً بیشتر سرکشی و نافرمانی میکند و در مدرسه مشکلات بیشتری دارد. ممکن است نوجوانان مشکلاتی مانند دوری کردن از خانه، ترک تحصیل، دعوا و جروبحث، دزدی و مصرف الکل یا سایر مواد مخدر را تجربه کنند.
احتمال بروز این قبیل مشکلات و رفتارها در فرزندانی که والدینشان زیاد مشاجره میکنند، اختلافات را حل نمیکنند و در حضور فرزندان اقدام به بدرفتاریهای فیزیکی یا زبانی، تهدید و مشاجره میکنند بیشتر است.
اگر نگران فرزندانتان هستید، خوب است با پزشکتان صحبت کنید. ممکن است او فرزندتان را به روانشناس ارجاع دهد. کودکان بالای 5 سال میتوانند با مشاور بهصورت شخصی صحبت کنند.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…