روانشناسی

چگونه با مدیریت اضطراب به یک هیولای خشمگین تبدیل نشویم؟

از حمله مسائل روانشناسی که خیلی از ما روزمره با آن مواجه هستیم مدیریت اضطراب است. تا به حال به این فکر کرده‌اید که اضطراب می‌تواند شما را به یک هیولای خشمگین تبدیل کند؟

اگر کسی به من بگوید که یک فرد مضطرب را توصیف کنم، به او می‌گویم که آن شخص مدام به عقب و جلو حرکت می‌کند، تپش قلب دارد، عرق می‌کند و با حملات هراس و هایپرونتیلیشن مواجه می‌شود. اما خشمگین نیست. به عنوان یک شخص مضطرب می‌توانم بگویم که یکی از ویژگی‌های من خشم و تحریک‌پذیری شدید در اکثر مواقع است. اگر چه در ظاهر خشم و اضطراب مربوط به دو طیف مختلف از اختلالات احساسی می‌شود (عصبانیت با خشم در ارتباط است و اضطراب با ترس‌های اساسی). اما بر اساس تحقیقات جدید، اضطراب و خشم می‌تواند به هم مرتبط باشد. تحریک‌پذیری (عصبانیت) یک نشانه متمایز از اختلال اضطراب فراگیر است که سالیانه روی میلیون‌ها نفر در آمریکا تاثیر می‌گذارد.

تا به حال به این فکر کرده‌اید که به عنوان یک فرد مضطرب چگونه می‌توانیم با مدیریت اضطراب جلوی خشم و عصبانیت خود را در بلند‌مدت بگیریم؟ در ادامه با تعدادی از این راهکار‌ها آشنا می‌شویم.

۱ـ مدیریت اضطراب ؛ با یک پزشک ملاقات کنید

بیشتر بخوانید: اضطراب والدین و نقش آن در سلامت روانی فرزندان

اگر اضطراب، خشم و عصبانیت در انجام فعالیت‌های روزانه یا نوع روابط شما اختلال ایجاد کرده است برای مدیریت اضطراب حتما با یک پزشک مشورت کنید. وقت آن است که درخواست کمک کنید. هزاران درمان و دارو‌های جایگزین برای این مشکل وجود دارد. لازم نیست به تنهایی درد این مشکل را تحمل کنید.

۲ـ محرک‌ها را تشخیص دهید

حتما کودکان شما هم می‌خواهند که صبح‌ها خودشان لباس‌هایشان را بپوشند. زمان کافی برای انجام این کار در اختیار آها قرار دهید. این کار به حفظ آرامش شما به عنوان مادر کمک می‌کند.

۳ـ از تنفس آرام‌بخش استفاده کنید

بیشتر بخوانید: چگونه از انتقال اضطراب به کودک جلوگیری کنیم؟

وقتی که خشمگین هستید، فکرتان کار نمی‌کند و احساس می‌کنید همه چیز در اطرافتان به هم ریخته است. برای مدیریت اضطراب بهترین روش، تمرین تنفس است. نفستان را برای چند ثانیه حبس کنید و به طور عمیقی آن را به بیرون دهید. انتظار نداشته باشید که خیلی سریع حالات یا ذهنیت شما تغییر پیدا کند.

۴ـ آرامش در انجام کار‌ها

جاش نش در مقاله اخیرش اشاره می‌کند که یک راه کلیدی برای مدیریت اضطراب و کنترل خشم این است که آرامش خودمان را در انجام فعالیت‌ها حفظ کنیم. او می‌گوید:

اضطراب، ما را از زندگی در زمان حال و تمرکز روی موقعیت حاضر دور می‌کند. داشتن آرامش و کم کردن سرعت انجام کار‌ها باعث می‌شود که بدن به حالت تعادل برگردد.

۵ـ افکار خود را به چالش بکشید

بله، حتما افکار خود را به چالش بکشید. اگر افکار خودتان را به چالش بکشید، به غیر منطقی بودن آن‌ها پی می‌برید. برای مدیریت اضطراب از خودتان چنین سوالاتی بپرسید. آیا تا به حال چنین اتفاقی برایم افتاده است؟ نتایج منفی این افکار چیست؟ آیا تصمیمی برای حل این احساس ناخوشایند دارم؟

۶ـ مکث کنید

بر خلاف آنچه که ما فکر می‌کنیم، اگر لحظه‌ای توقف کنیم، جهان زیر و رو نمی‌شود. در صورت نیاز، مدت بیشتری در حمام بمانید. چشمتان را روی بیشتر مسائل ببندید و افکار منفی را از خودتان دور کنید.

۷ـ پیاده‌روی کنید

بیشتر بخوانید: چگونه به اضطراب موقعیتی کودک خود کمک کنیم

در صورت امکان، وضعیت خود را برای چند دقیقه تغییر دهید. یک پیاده‌روی سبک داشته باشید و نیرو‌های درونی خود را به تعادل برسانید. همچنین می‌توانید از روش‌هایی استفاده کنید که موجب افزایش اندورفین در بدن خواهد شد.

۸ـ به خلاقیت‌های خود توجه کنید

اگر فرد هنرمندی هستید، سعی کنید هماهنگ و همگام با هنرتان پیش روید. از این طریق احساس بهتری خواهید داشت. نوشتن، نقاشی کردن، کار‌های دستی و بافندگی به انسان آرامش می‌دهد.

اضطراب پنهان شده در قالب خشم می‌تواند علاوه بر ایجاد مشکلات جسمی باعث ایجاد کشمکش‌هایی در رابطه شما با سایرین شود. اگر شما یا یکی از عزیزانتان با اضطراب دست و پنجه نرم می‌کند، هر چه زود‌تر برای حل این مشکل اقدام کنید و در صورتی که تجربه یا اطلاعات بیشتری دارید، از طریق بخش نظرات این مقاله یا سایر شبکه‌های اجتماعی کودکت با ما و سایر مخاطبان به اشتراک گذارید.

نسترن خسور

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

1 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago