بارداری

بارداری هفته به هفته؛ جنین در هفته سوم بارداری در چه وضعیتی قرار دارد؟

در ادامه تغییرات بارداری هفته به هفته، شما در هفته سوم بارداری شاهد دگرگونی‌های جدیدی خواهید بود. یک اسپرم توانسته غشای بیرونی تخمک را سوراخ کند و وارد آن شود. بعد از چند روز تخمک بارور شده خودش را به رحم رسانده و شروع به رشد در آن محیط می‌کند.

کودک شما در هفته سوم بارداری شبیه یک توپ کوچک است که به آن بلاستوسیست گفته می‌شود. بلاستوسیست شامل چند صد سلول است که به سرعت شروع به تقسیم شدن می‌کنند. بخشی از این تقسیم که به صورت جفت تغییر شکل می‌دهد، شروع به تولید هورمون گونادوتروپین می‌کند. این هورمون دستور متوقف کردن تخمک‌گذاری به تخمدان‌ها را می‌دهد و باعث افزایش میزان هورمون استروژن و پروژسترون خواهد شد. این هورمون‌ها مانع از ریزش دیواره‌های رحم می‌شود. از مسافر کوچک شما مراقبت می‌کند و رشد جفت را تحریک می‌کند.

به تدریج مایع آمنیوتیک در اطراف توده سلولی جمع که در نهایت به شکل کیسه آب از کودک شما محافظت می‌کند. در همین زمان بلاستوسیست از طریق سیستم اولیه گردش خون که از تونل‌های میکروسکوپی متصل به رگ‌های خونی دیواره رحم، اکسیژن و مواد غذایی را دریافت می‌کند و به کودک می‌رساند. ولی جفت تا پایان هفته آینده به اندازه کافی رشد خواهد کرد.

تغییرات هفته سوم بارداری

بیشتر بخوانید: نشانه های بارداری را چطور و با چه روش هایی تشخیص دهیم؟

در پایان هفته سوم بارداری به احتمال زیاد جواب تست حاملگی شما مثبت است. اگر منفی باشد، حتما به این معنا نیست که شما باردار نیستید، شاید آزمایش را کمی زود گرفته باشید. چند روز صبر کنید و اگر هنوز پریود نشده‌اید، دوباره تست کنید. همچنین در صورتی که تا هفته بعد یا بیشتر از آن هنوز پریود نشده‌اید و تست حاملگی شما منفی است به پزشک یا یک متخصص مراجعه کنید.

اطلاعات بیشتر درباره علائم اولیه بارداری

برخی از خانم‌ها قبلا از اینکه تست بارداری بدهند، متوجه علائم و نشانه‌های بارداری در خودشان خواهند شد. برخی از علائم آن را به طور مختصر در ادامه شرح می‌دهیم.

  • حساسیت پستان یکی از علائمی است که برخی از خانم‌ها در ابتدای بارداری با آن مواجه می‌شوند.
  • احساس خستگی یکی دیگر از علائمی است که خانم‌های باردار در ابتدای حاملگی با آن مواجه می‌شوند، شما واقعا خسته نیستید؛ بلکه افزایش سطح پروژسترون در خون شما باعث می‌شود که مدام احساس کسالت داشته باشید. انگار که از یک مسابقه دوی ماراتن برگشته‌اید.
  • احساس ادرار مکرر یکی دیگر از علائمی است در ابتدای بارداری با آن رو به رو خواهید شد. این احساس ممکن است یکی از علائم هشدار‌دهنده برای بارداری باشد
  • احساس تهوع و استفراغ را در ابتدای دوران بارداری کاملا محسوس است. این حالت زننده چند هفته بیشتر طول نمی‌کشد و برخی از خانم‌ها هم اصلا چنین احساسی ندارند
  • بسیاری از از خانم‌ها در ابتدای بارداری افزایش دمای بدن را احساس می‌کنند. دمای بدن خود را روی یک نمودار ترسیم کنید، اگر در طی ۱۸ روز دمای بدن شما به مرور افزایش پیدا کرد، به احتمال زیاد شما باردار هستید
  • در روز‌های ابتدایی بارداری هم ممکن است خانم‌ها در همان دوره‌ای که باید پریود شوند، متوجه لکه‌های قرمز یا صورتی مایل به قرمز از واژن شوند

بیشتر بخوانید: بارداری هفته به هفته؛ علائم و تغییرات هفته دوم بارداری را بشناسید

شاید شما هم در هفته سوم بارداری باشید یا این دوره را سپری کرده‌اید. اگر تجربه یا دیدگاه تازه‌ای درباره علائم و نشانه‌های بارداری دارید، لطفا ما و سایر مخاطبان این مقاله را از طریق بخش نظرات یا شبکه‌های اجتماعی کودکت در جریان بگذارید.

شما می‌توانید فایل صوتی این مقاله را از اینجا بشنوید.

نسترن خسور

Recent Posts

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 هفته ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

3 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

6 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

6 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

6 ماه ago

اثرات بازی های ویدئویی بر کودکان

بازی‌های ویدیویی برای کودکان خردسال توصیه نمی‌شود، زیرا نور صفحه‌نمایش می‌تواند بر چشم‌های آن‌ها تأثیر…

9 ماه ago