تربیت کودک

۵ علامت هشدار دهنده در روند پیشرفت یادگیری زبان کودک

تقریبا ۱۰ درصد از کودکان در حین یادگیری زبان و صحبت کردن دچار مشکل می‌­شوند. کارشناسان، والدین را تشویق می‌کنند تا در صورت اختلال در یادگیری زبان و تکلم کودک، اطمینان حاصل کنند که شنوایی کودک‌شان کاهش نیافته است و پیشرفت گفتار او در حد نرمال قرار دارد. در اینجا به ۵ علامت هشدار دهنده در مورد روند یادگیری زبان کودک اشاره می‌­شود که شما باید مراقب آن­ها باشید.

علائم هشداردهند در یادگیری زبان کودک

۱. کودک شما نسبت به صداها واکنش نشان نمی­‌دهد. امروزه بسیاری از بیمارستان­‌ها، شنوایی نوزادان تازه متولد شده را قبل از مرخص شدن از بیمارستان بررسی می­‌کنند­. اما اگر نوزاد شما از صداهای بلند وحشت­‌زده نمی‌­شود حتما او را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید تا سلامت شنوایی او را بررسی کند.

۲. نوزادتان وقتی که با او صحبت می­‌کنید با چشم­‌هایش شما را دنبال نمی‌­کند. کودکان به صورت ژنتیکی واکنش به صحبت دیگران در وجودشان برنامه­ ریزی شده است. نوزادی که مشکل شنوایی ندارد تعامل با چهره انسان را به منظور یادگیری زبان به خوبی انجام ­می‌­دهد. اگر مشاهده کردید زمانی که با نوزاد خود صحبت می­‌کنید هیچ واکنشی از خود نشان نمی­‌دهد ممکن است که مشکل شنوایی داشته باشد بنابراین نیاز به رسیدگی دارد. پس حتما به واکنش‌­های کودک‌تان در هنگام صحبت کردن دقت کنید.

بیشتر بخوانید: با مراحل رشد زبان در کودک چه قدر آشنا هستید؟

۳. نوزاد شما تا هفت ماهگی آواهایی با دهانش ایجاد نمی‌­کند. بسیاری از کودکان بین ۴ تا ۶ ماهگی صداهایی مانند «ماما» یا «دادا» تولید می­‌کنند. در مورد کودکانی که این آواها را ایجاد نمی­‌کنند ممکن است دچار مشکل شنوایی باشند و قادر به تقلید اصوات نباشند.

۴. کودک شما تا ۱۹ ماهگی هیچ کلمه‌­ای را ادا نمی‌­کند. البته توجه داشته باشید که بسیاری از کودکان اولین کلمه را در ۱۰ ماهگی و برخی در ۱۸ ماهگی بیان می­‌کنند. همچنین دایره لغاتی که معمولا یک کودک ۱۸ ماهه می‌­تواند بیان کند حدود ۵۰ کلمه است.

۵. کودک شما تا سن ۲۱ الی ۲۲ ماهگی نمی­‌تواند دو کلمه را با هم بیان کند. معمولا بین ۱۸ تا ۲۲ ماهگی کودکان قادرند که دو کلمه را با یکدیگر ادا کنند و اگر کودک شما در این بازه سنی این توانایی را نداشت بایستی حتما این علامت را جدی بگیرید زیرا ممکن است که ­تاخیر در یادگیری زبان به علت کم شنوایی یا مشکلات شنوایی باشد.

مطالبی که در سایت کودکت یا در هر سایت دیگری در اینترنت می‌خوانید صرفا جهت آگاهی شما منتشر می‌شود برای اطمینان بیشتر در زمینه هر گونه مشکلی حتما مشاوره از پزشکان و سایر متخصصان را جدی بگیرید. همیشه در ارتباط با هرگونه سؤال یا مساله‌­ای که ممکن است در رابطه با سلامت خود یا سلامت دیگران داشته باشید، با دکتر خودتان مستقیما مشاوره داشته باشید.

فریبا عباسی

Share
Published by
فریبا عباسی

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

1 ماه ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago