طرد شدن از گروه و مورد سرزنش قرار گرفتن نه تنها برای کودکان بلکه برای افراد بزرگسال هم بسیار رنجآور و دردناک است. برای یک کودک عدم آگاهی از نحوه برخورد با طرد شدن و نداشتن مهارتهای مقابلهای، بسیار ناراحتکننده است.
برای کودکان شنیدن چنین جملاتی «تو نمیتوانی با ما بازی کنی»، «ما نمیخواهیم که تو کنار ما بنشینی» یا «تو به جشن تولد ما دعوت نشدهای» قابل تحمل نیست. البته متاسفانه اینها نمونههایی از رفتارهای قلدرمابانه ارتباطی و اجتماعی در بین بچهها است. خبر خوب اینجاست که والدین میتوانند روشهای مناسبی را به کودکان برای رو به رو شدن با گروهها و پرخاشگری منفعلانه آنها آموزش دهند.
در ادامه بیشتر با مفهوم گروه و نحوه برخورد با طرد شدن کودکان از طرف این دسته از همسالان و دوستان آشنا میشویم.
اولین چیز مهمی که والدین باید بدانند، تعریف دقیق گروه است. اگر چه برای کودکان تشکیل گروههای دوستانه و پیدا کردن دوست و ارتباط نزدیک و صمیمانه با تعداد خاصی از همسالان خود، فعالیتی طبیعی و سالم است، اما این گروهها نوع متفاوتی از گروههای دوستانه است که منش و قوانین خاص خود را دارند. این گروهها:
معلمان نقش مهمی در شگلگیری این گروهکها در کودکی دارند. برای جلوگیری از تشکیل این نوع از گروههای قلدری در مدرسه معلمان باید اطمینان حاصل کنند که زمینه را برای ایجاد چنین تشکیلاتی فراهم نکردهاند. معلمان میتوانند گروههای فشرده و به شدت به هم وابسته را از هم تفکیک و بچهها را به همکاری با یکدیگر تشویق کنند. معلمان و والدین میتوانند بچهها را در این زمینه با آموزش مهارتهایی مانند همدلی و همکاری به جای رفتارهای غیرانسانی مثل تنگنظری و توهین و تحقیر کردن، راهنمایی کنند.
با فرزندانتان دوست باشید و پای درد و دل آنها بنشینید و نحوه برخورد با طرد شدن را به آنها بیاموزید. اگر در این زمینه تجربه یا پیشنهادی دارید، میتوانید از طریق بخش نظرات این مقاله یا سایر شبکههای اجتماعی کودکت با سایر والدین در میان بگذارید.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…