بهداشت دهان و دندان در کودکان

دیر دندان درآوردن کودکان چه دلایلی می تواند داشته باشد؟

نخستین دندان کودک معمولا تا سه چهار ماهگی ظاهر نمی‌شود. اگر کودکی قبل از این سن دندان درآورد، دندان‌های او زودتر از موعد و اگر دندان درآوردن او تا سیزده ماهگی طول بکشد، دندان درآوردن او دیرهنگام است. در بیشتر موارد، دیر دندان درآوردن چندان مهم و نگران‌کننده نیست. معمولا دلایل متعددی برای دیر دندان درآوردن کودک وجود دارد. هر چند بسیاری اوقات، ریشه و علت این موضوع ناشناخته باقی می‌ماند، اما باید بدانید معمولا تا سن هجده ماهگی، دیگر نخستین دندان کودکتان دیده خواهد شد. در این مقاله کودکت، به بررسی دلایل دیر دندان درآوردن کودکان پرداخته شده است.

عوامل وراثتی

وراثت یکی از عوامل مهم در زمان دندان درآوردن کودک است. در بعضی خانواده‌ها، کودکان دیرتر از سایر همسالانشان نخستین دندان خود را درمی‌آورند. این عامل وراثتی هم از پدر و هم از مادر به کودک منتقل می‌شود. پس اگر والدینی در کودکی دیر دندان درآورده باشند، احتمال اینکه فرزندانشان هم دیر دندان درآورند زیاد خواهد بود.

کمبود مواد مغذی در بدن

کمبود مواد مغذی در بدن هم از جمله عوامل دندان درآوردن دیرهنگام است. کودکانی که به علت کمبود مواد مغذی دیر دندان درمی‌آورند معمولا ضعیف و لاغر هستند و وزنشان نسبت به سنشان کم است. کمبود شیر مادر یا استفاده نکردن از مکمل‌های لازم برای رشد بدن نوزاد از جمله دلایلی است که باعث کمبود مواد مغذی در بدن نوزاد و دیر دندان درآوردن او می‌شود. کودکان به ویتامین‌های D، A و C کنار مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر نیاز دارند. کمبود این مواد، به‌ویژه ویتامین D و کلسیم، می‌تواند موجب دیر دندان درآوردن نوزاد شود.

کم کاری تیروئید

از دیگر دلایل دیر دندان درآوردن کم کاری تیروئید است. کودکانی که غده تیروئید کم کار دارند با مشکلات رشدی گوناگونی مواجه می‌شوند. از نشانه‌های کم کاری غده تیروئید می‌توان به این موارد اشاره کرد: خستگی، ضعف، سردرد، درد و سفت‌شدگی مفاصل. از دیگر عوارض کم کاری تیروئید در کودکان می‌توان به دیر راه افتادن، دیر حرف زدن و چاقی اشاره کرد.

مراجعه به پزشک

اگر کودکتان به سیزده ماهگی رسیده و همچنان نخستین دندانش جوانه نزده است، لازم است به پزشک مراجعه کنید. البته اگر مطمئنید مشکل دیر دندان درآوردن ارثی نیست، باید آن را پیگیری کنید. در صورتی که دندان درآوردن به شکل ارثی در خانواده دیر اتفاق می‌افتد، چندان جای نگرانی نیست. شاید دلایل متعددی، مانند آنچه گفته شد، باعث دیر دندان درآوردن کودک شده است که پزشکان متخصص این دلایل را شناسایی می‌کنند. اگر این دلایل کشف شد و تا هجده ماهگی، مشکل همچنان ادامه داشت، باید مجددا به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: مشکلات رایج دهان و دندان در کودکان و راهکاری پیشگیری

نیلوفر شهدوست

Share
Published by
نیلوفر شهدوست

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

1 ماه ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

8 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

8 ماه ago