Categories: تغذیه

با ده راهکار طلایی برای تغذیه کودک نوپا آشنا شوید

تغذیه کودک نوپا کار پر زحمتی است وبسیاری از والدین با مشکلات زیادی هنگام تغذیه کودک خود مواجه هستند. علاوه بر شناخت بهترین و بد‌ترین غذا‌ها برای کودکان، باید غذایی تهیه کنیم که مناسب ذائقه و پسند کودک هم باشد. اما چه راه‌هایی وجود دارد که تغدیه کودک نوپا بسیار آسان شود؟

تغذیه کودک نوپا با ۱۰ راهکار ساده

در ادامه شما را با راهکار‌هایی آشنا می‌کنیم که به کمک آن دیگر هیچ نگرانی‌ بابت تغذیه کودک نوپای خود نخواهید داشت.

۱. روز را با یک غذای فوق‌العاده شروع کنید

بیشتر بخوانید: دستور غذایی ساده برای روزهای هفته

شروع غذای روزانه کودک حتما باید با وعده صبحانه باشد. صبحانه یکی از مهم‌ترین و در عین حال ساده‌ترین وعده برای تغذیه کودک نوپا است. تهیه کردن وعده صبحانه زحمت زیادی برای شما ندارد. ماست‌های ارگانیک با کمترین میزان قند، نان گندم همراه با کره بادام‌زمینی، میوه و تخم‌مرغ، غذاهای خانگی با جو دو‌سر می‌تواند یک صبحانه مقوی و سرشار از مواد مغذی برای تغذیه کودک نوپا باشد.

۲. غذا‌های ساده و راحت برای خوردن، تهیه کنید

تغذیه کودک نوپا به ویژه در سن یک سالگی کار آسان و فرح‌بخشی است. استفاده از لوبیای سبز پخار‌پز شده، هویج سرخ‌شده، تکه‌های کوچک نان گندم و موز هم پیشنهاد بی‌نظیری برای تغذیه کودک نوپا است.

۳. اعضای خانواده را برای شام دور هم جمع کنید

می‌توانید با تهیه یک شام لذیذ و خوشمزه، تمام اعضای خانواده را دور هم جمع کنید و از بودن در کنار هم لذت ببرید. سعی کنید این غذا، فقط  مخصوص کودک نوپای شما نباشد. پختن غذا برای کل خانواده، فضایی سرشار از صمیمیت و دلگرمی را بین شما ایجاد می‌کند.

۴. به کمک چاشنی‌ها لذت غذا خوردن را با کودک شریک شوید

بیشتر بخوانید: غذای اول کودک باید از میوه ها باشد یا سبزیجات؟

می‌توانید هنگام غذا خوردن کمی چاشنی به غذایتان اضافه کنید و بگذارید کودک، لذت غذا خوردن همراه با چاشنی‌های مختلف را در چهره شما احساس کند. زمانی که کودک لذت تجربه طعم‌های جدید را در شما ببیند، تمایلش به غذا خوردن بیشتر می‌شود.

۵. از تنقلات شیرین و جالب استفاده کنید

ماست میوه‌ای یخ‌زده یک خوراکی شیرین و جالب برای کودک است. می‌توانید ماست‌هایی با طعم توت‌فرنگی تهیه کنید و آن را در قالب‌های یخی متنوع و جالب بریزید و در فریزر بگذارید. بعد از چند ساعت شما یک خوراکی جالب توجه کودک خواهید داشت.

۶. اسموتی‌ها را امتحان کنید

استفاده از خوراکی‌هایی که نه خیلی شیرین و نه خیلی تند و زننده هستند، یک پیشنهاد عالی برای تغذیه کودک نوپا است. اسموتی‌ها معمولا طعم متنوع و ملایمی دارند و برای کودکان غذای مناسبی هستند.

۷. از تخم‌مرغ استفاده کنید

اگر تمام گزینه‌ها را برای غذا دادن به کودک امتحان کرده‌اید و در نهایت او تمایلی نشان نداده، به شما تخم‌مرغ را پیشنهاد می‌کنیم. نیمرو، معمولا غذای مورد علاقه تمام کودکان است.

۸. از نسخه خانگی غذا‌ها استفاده کنید

هرگز از سیب‌زمینی‌ سرخ‌کرده موجود در بازار یا رستوران‌ها برای تغذیه کودک خود استفاده نکنید. می‌توانید در خانه سیب‌زمینی‌ها به قطعات کوچکی تکه کنید و آن‌ها را با کمی روغن زیتون برشته کنید.

۹. غذای کودک را تزئین کنید

اگر یک سوپ ساده برای تغذیه کودک نوپای خود تهیه کرده‌اید، می‌توانید به کمک تزیین‌های ساده‌ای خوردن آن را برای کودک جالب و لذت‌بخش کنید. از قالب‌های جدید و جالب برای شکل دادن به نان تست استفاده کنید و غذای کودک را با آن مزین کنید.

۱۰. صبور باشید و آرامش خود را حفظ کنید

بیشتر بخوانید: از چه زمانی می توانیم دادن تخم مرغ به کودک را شروع کنیم؟

یکی از موارد مهم برای تغذیه کودک نوپا ، حفظ خونسردی و تلاش خستگی‌ناپذیر والدین برای آشنا کردن او با غذا‌ها و طعم‌های جدید است. شاید مجبور باشید در طول روز چندین غذای مختلف با رنگ‌ها و طعم‌های متنوع را به کودک دهید و احساس و واکنش او را در نظر بگیرید. اگر کودک شما امروز به غذای جدید اشتیاقی نشان نداد، نباید نا‌‌امید شوید و در روز‌های بعد دوباره امتحان کنید.

تهیه یک غذای جدید، مطلوب، مقوی و در عین حال مورد پسند کودک، نیاز به زمان، آرامش و صبر مادر دارد. می‌توانید روش‌هایی که در این مقاله به آن اشاره کرده‌ایم، امتحان کنید.

اگر پیشنهاد، نظر یا تجربه‌ای در زمینه تغدیه کودکت داری، با ما در میان بگذار.

نسترن خسور

Share
Published by
نسترن خسور

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

1 ماه ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago