خواب کودک

در مورد ترس های شبانه کودک چه کاری باید انجام دهیم

بر طبق آمار، ۱/۵ میلیون کودک هر سال در آمریکا از ترس های شبانه رنج می‌برند. ترس های شبانه کودک مانند یک خواب بد عادی نیست، کودک شما وقتی دچار ترس های شبانه می‌شود به طور ناگهانی و بسیار زیاد وحشت می‌کند، طوری که ممکن است توهم را تجربه کند. به صورت کلی هراس‌های شبانه در ابتدای خواب عمیق اتفاق می‌افتند، برای حل کردن مشکل به سادگی نمی‌توانید کودک را از خواب بیدار کنید. ترس های شبانه کودک معمولا در ابتدای شب اتفاق می‌افتند زمانی‌ که کودک شما هنوز به مرحله خواب دیدن نرسیده است. اگر بیدار شدن کودک از خواب، بعد از نیمه‌شب اتفاق بیفتد و همراه با گریه است، پس فقط یک بیدار شدن عادی و ساده است. پس برای آگاهی از این اتفاق خواب کودک خود را با دقت بیشتری تحت نظر بگیرید.

تماشا کنید: آموزش خواب به کودکان

اگر فرزند شما دچار ترس های شبانه شد چه کاری باید انجام دهید؟

هیچ کاری! با این حال والدین مایل هستند تا فرزند خود را بیدار کنند. اما توجه کنید، بهترین کاری که می‌توانید درباره ترس ای شبانه کودک انجام بدهید این است که آن‌ را بپذیرید. اگر کودک خود را بیدار کنید، آن‌ها طوری به شما خیره می‌شوند که انگار آنجا نیستید. این کار برای کودک مفید نیست، چون وقتی‌که شما آن‌ها را بیدار می‌کنید، بیشتر وحشت‌زده خواهند شد در واقع اصلا آن‌ها در این حالت نمی‌دانند که چرا شما در آنجا هستید.

یکی از بدترین اتفافات ممکن در مورد ترس های شبانه کودک ، ناتوانی والدین در آرام کردن کودکی است که دچار پریشانی در خواب است. وقتی‌ کودک شما در اثر ترس های شبانه در حال گریه و فریاد است، شنیدن و تماشا کردن آن می‌تواند برای شما ناخوشایند باشد. این در حالی است که کودک شما نمی‌داند چه اتفاقی در حال رخ دادن است.

در حالی‌که هراس‌های شبانه جدی به نظر می‌رسند، اما آن‌ها به اندازه‌ای که شما فکر می‌کنید بد نیستند. فرزند شما به خاطر این هراس‌ها خواب پریشان و پرتنشی ندارد بلکه علت هراس‌های شبانه معمولا بسیار خوشایند و بی‌خطر است.

ترس های شبانه کودک اغلب از خانواده به ارث می‌رسد. بنابراین، اگر هر یک از والدین در دوران کودکی دچار هراس های شبانه شده باشند، فرزند آن‌ها هم احتمالا همین تجربه را خواهد داشت. همچنین ترس های شبانه کودک ممکن است ناشی از خستگی زیاد، استرس، داروها و تب باشند. ما همیشه نمی‌توانیم از رخ دادن هراس‌های شبانه جلوگیری کنیم، اما می‌توانیم با تلاش آن را به حداقل برسانیم.

برای جلوگیری از ترس های شبانه کودک چه کاری می‌توان انجام داد؟

بیشتر بخوانید: استراتژی های ماهرانه برای خواباندن به موقع نوزادان

از آنجا که خستگی زیاد یکی از مهم‌ترین محرک‌ها برای وقوع  ترس شبانه کودک است، باید به زندگی روزانه و زمان خواب کودک توجه کنیم. باید به کودک بیاموزیم هر روز در یک زمان مشخصی بخوابد و بیدار شود. اولین چیزی که باید به آن توجه کنید، فراهم کردن بهترین شرایط برای خوابیدن است که شامل، یک اتاق خنک و یک برنامه برای زود به رختخواب رفتن است. اتاق خیلی گرم می‌تواند احتمال بروز هراس های شبانه کودک را بیشتر کند و جابجایی زمان خواب به میزان ۳۰ دقیقه، می‌تواند تغییرات بزرگی ایجاد کند.

ضروری است که اطمینان پیدا کنید کودکان در زمانی که بیدار هستند در یک محیط سالم حضور دارند. به کودک خود کمک کنید تا بتواند شرایط استرس زا را کنترل کند، این کار می‌تواند در جلوگیری از رخ دادن ترس های شبانه کودک نقشی سودمند داشته باشد. بنابراین، در مورد تغییراتی که قرار است در زندگی آن‌ها رخ ‌دهد با کودک صحبت کنید. این موارد شامل به دنیا آمدن یک خواهر یا برادر جدید، تغییر خانه یا زمان به مهد کودک رفتن او می‌شود، تمامی این موارد می‌تواند محرکی برای هراس های شبانه باشد.

شما حتی گاهی می‌توانید پیش‌بینی کنید در چه مواقعی احتمال رخ دادن هراس های شبانه بیشتر است و از وقوع آن جلوگیری کنید. از آنجایی که ترس های شبانه کودک معمولا در ۹۰ دقیقه اول خواب اتفاق می‌افتند، کارشناسان توصیه می‌کنند برای جلوگیری از رخ دادن آن‌ها، به اتاق کودک بروید و چرخه خواب او را ۱۵ دقیقه قبل از زمانی‌ که انتظار شروع هراس را دارید، دوباره تنظیم کنید. برای این منظور به اتاق کودک خود بروید و او را به آرامی بیدار کنید. ما می‌خواهیم یک خواب آرام و سبک برای او فراهم کنیم و با قرار دادن کودک در قسمت دیگری از چرخه خواب از رخ دادن هراس‌ جلوگیری کنیم چون، هراس در زمان خواب عمیق رخ می‌دهد.

خوابیدن کودک به خصوص در ماه‌های اولیه تولد یکی از مهمترین عوامل برای رشد صحیح کودک است. شما می‌توانید با مطالعه مقاله‌های مربوط به خواب کودک در وبسایت کودکت به فرزندان خود کمک کنید تا خواب بهتری را تجربه کنند.

حسین بابائی

می‌نویسم، ترجمه می‌کنم، علاقه مند به علم، روانشناسی، عشق وب و خواندن. کمی نرد

Share
Published by
حسین بابائی

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago