تربیت کودک

چگونه در تربیت کودک قوی موفق باشیم؟

زندگی لحظات سختی را درون خود دارد. به عنوان افراد بالغ، ما با تجربیات خود، نسبت به این سختی‌ها هماهنگ می‌شویم. اما تربیت کودک قوی چگونه است؟ چگونه باید به فرزند خود اعتماد به نفس را آموزش دهیم؟ این یک مسئله مهم در روانشناسی کودک است. غیرممکن است که والدینی بی‌نقص باشید، اما رفتار شما یک نمونه برای رفتار آینده فرزند است. کودکان هنگامی که رفتار خوبی را ببینند، آن را تکرار خواهند کرد.

می‌توانیم یک مثال کوچک داشته باشیم. هنگام گذر از خیابان، ما به دو طرف خیابان نگاه می‌کنیم. ما مطمئن می‌شویم که ماشینی به ما نزدیک نمی‌شود. اگر هنگام گذر از خیابان با کودک، به دو طرف توجه کنیم، کودک هم این رفتار را می‌آموزد. دفعه بعدی او هم به دو طرف خیابان نگاه خواهد کرد.

مقاله مرتبط: کودک باهوش باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

همچنین زندگی کودکان به خاطر نزدیکی به تکنولوژی، به شدت پیچیده‌تر شده است. تجربه‌های کودکی شما با تجربه کودکی فرزند شما کاملا متفاوت است. نه تنها کودکان سریع‌تر رشد می‌کنند، بلکه با چالش‌های بیشتری روبرو هستند. فشار آکادمیک و رقابت بیشتری بین کودکان وجود دارد. والدین نمی‌توانند هر لحظه با کودک باشند، پس کودک باید آماده این چالش‌ها شود.

تربیت کودک قوی چه اهمیتی دارد؟

ویدا اس چای (Vyda S Chai) روانشناس بالینی در بنیاد Think، نظرات در این باره دارد. او می‌گوید یادگیری مدیریت لحظات استرس‌زا مانند فشار درسی، مشکلات دوستانه و اذیت کودکان دیگر، بخشی از روند رشد کودکان است.

والدین نمی‌توانند مراقب کودکان در این جور شرایط باشند. به همین خاطر تربیت کودک قوی به شما اطمینان می‌دهد که فرزند آماده مقابله با این شرایط است. اگر یک کودک رفتار درست را آموزش دیده باشد، پاسخی بهتر و مثبت به شرایط سخت خواهد داشت.

مقاله مرتبط: ۷ تکنیک برای تربیت کودک با مهارت

یک کودک قوی، می‌تواند استرس وارد شده را کنار بزند و اعتماد به نفس داشته باشد. تربیت کودک قوی، باعث می‌شود که کودک شما بهتر بتواند مسائل را حل کند و شادتر خواهد بود. همچنین در آینده این کودکان، افرادی دانا خواهند بود که روابطی بهتر را خلق می‌کنند. این کودکان دانایی بیشتری برای حل مسائل دارند و سعی می‌کنند به سوی موفقیت پیشروی کنند.

برای تربیت کودک قوی که اعتماد به نفس بالایی دارد، می‌توانید از این استراتژی‌ها بهره بگیرید:

۱. اشتباهات آن‌ها را نپوشانید

یکی از مراحل تربیت کودک قوی، نپوشاندن اشتباهات است. به جای پوشاندن اشتباه، به آن‌ها بیاموزید که اشتباهات خود را ببیند، مشکلات را حل کنند و خودشان با چالش کنار بیایند. تجربه یک شکست و همچنین دانش جبران اشتباه و پیشرفت دوباره، یکی از اصلی‌ترین آموزه‌های زندگی است. می‌توانید حضوری احساسی و تشویق کننده داشته باشید. با این حال باید اجازه دهید کودکان شما مسیر درست را پیدا کنند و اشتباهات را جبران کنند.

بیشتر بخوانید: از روش های تربیت فرزند شجاع چه می دانید؟

۲. به تلاش اهمیت دهید، تنها نتیجه مهم نیست

به جای اینکه تنها به نتیجه کار نگاه کنید، خوب است که نگاهی به تلاش آن‌ها در این مسیر داشته باشید. اگر کودک شما ناامید شده، با او همدردی کنید. ممکن است در این مسیر آن‌ها ناامید شوند و گریه کنند، اما درک شما یک کمک خواهد بود. آن‌ها از این رفتار یاد می‌گیرند که تمرکز کنند و دوباره تلاش کنند. همیشه به کودکان قوت قلب بدهید. این قوت قلب به رشد اعتماد به نفس کمک می‌کند. این قدم در تربیت کودک قوی ضروری است.

۳. اجازه دهید آن‌ها حل کننده مشکلات باشند

هنگامی که ما وارد یک مسئله می‌شویم و سعی می‌کنیم کار کودک را راحت کنیم، به او ضربه می‌زنیم. ما به قوه حل کننده مشکلات آن‌ها آسیب می‌زنیم و اجازه نمی‌دهیم این قوه رشد کند. مراقبت بیش از اندازه از کودک، اضطراب آن‌ها را طی مرور بیشتر خواهد کرد. گاهی اوقات ما باید اشتباه کنیم، تا چیزی یاد بگیریم.

بیشتر بخوانید:  ۱۰ نکته موثر برای تربیت کودک مستقل

روی توانایی‌های مشخصی که کودک برای مقابله با شرایط مختلف نیاز دارد تمرکز کنید. به عنوان مثال، اگر فرزند شما اسباب‌بازی خود را گم کرده، به او کمک کنید که فکر کند، آخرین بار کجا با اسباب‌بازی بوده است. در این صورت، احتمال پیدا شدن هم بالاتر خواهد رفت.

هنگامی که در مورد یک مشکل بحث می‌کنید از پرسیدن «چرا؟» پرهیز کنید و به جای آن از «چگونه؟» استفاده کنید. بدین ترتیب کودک شما هم از خود می‌پرسید چگونه می‌توان یک مشکل را جبران کرد یا آن را بهتر کرد. یک کودک قوی بهتر می‌تواند از پس مشکلات، آزمون‌ها و موفقیت‌های پیش رو بربیاید. موفقیت آینده آن‌ها بسته به همین تمرینات است.

۴. فعالیت کودک خود را بی‌نقص نکنید

در روند تربیت کودک قوی، باید دخالت را کنار بگذارید. شما به عنوان والدین دوست دارید که به کودک کمک کنید. اگر کودک شما کاری کرده یا چیزی ساخته، شما تلاش می‌کنید که نقص‌های آن را برطرف کنید. دخالت مداوم، اعتماد به نفس کودک را پایین می‌آورد و مانع یادگیری خواهد شد. می‌تواند پایه کار کودک را بنا کنید، اینگونه احتمال موفقیت را بالا برده‌اید و شکست آن‌ها را شاهد نخواهید بود.

۵. میزان ناامیدی و خستگی خود را کنترل کنید

وقتی کودک از نکات شما پیروی نمی‌کند و برخلاف آن عمل می‌کند، می‌توانید به راحتی کنترل خود را از دست بدهید. همیشه سعی کنید که آرام و در لحظه باشید. افکار و رفتارتان را برای خود نگه‌دارید. تنها زمانی صحبت کنید که کودک واقعا به کمک نیاز دارد یا از شما نظرخواهی می‌کند. وقتی این اتفاق افتاد، یادتان باشد که آن‌ها را تشویق هم بکنید.

بیشتر بخوانید: فرزندان قدرشناس نتیجه چه اقدامات تربیتی و آموزشی هستند؟

با این آموزه‌ها می‌تواند در تربیت کودک قوی موفق باشید. انعطاف‌پذیری، قابلیتی است که به کودک کمک می‌کند تا با سختی، درد، خطرات و استرس کنار بیاید. کمک به کودک در جهت انعطاف پذیر شدن آن‌ها را قوی می‌کند و به آن‌ها اعتماد به نفس می‌بخشد. کسی که اعتماد کافی به شخصیت خود را نداشته باشد، زیر فشار زندگی تسلیم خواهد شد.

با آگاهی از روش‌های تربیتی و تشخیص میزان توانمندی‌های فرزند خود، بهتر می‌توانید کودکت را در مسیر رشد و پیشرفت راهنمایی کنید. به زودی مقالات بیشتری درباره تربیت کودک برای شما منتشر خواهیم کرد.

ابراهیم درستکار

Share
Published by
ابراهیم درستکار

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago