پرورش استعداد کودک

بازی کردن با غذا؛ چرا باید اجازه دهید بچه‌ ها با غذایشان بازی کنند؟

اگر کودکتان به ماجراجویی علاقه دارد، می‌توانید غذا خوردن را برای او تبدیل به یک ماجراجویی کنید که می‌تواند هم جنبه آموزشی داشته باشد و هم او را به غذا خوردن تشویق کند. اگر دوست دارید کودکتان را به خوردن غذاهای سالم تشویق کنید و باعث افزایش اشتهای او شوید به او اجازه دهید که با غذایش بازی کند و بازی کردن با غذا را برای او ممنوع نکنید.

چرا باید اجازه بازی کردن با غذا را به کودک خود بدهیم؟

تحقیقاتی در دانشگاه شرقی فنلاند صورت گرفت که نشان می‌دهد، اگر اجازه دهید بچه‌های بین ۳ تا ۵ سال با غذای خود بازی کنند، باعث می‌شود از بین غذاهای موجود سبزیجات و میوه‌‌ها را بیش از سایر غذاها انتخاب خواهند کنند که این باعث می‌شود کودک تغذیه‌ای سالم‌تر و عادت غذایی بهتری داشته باشد. این دوره‌های آموزشی که در دانشگاه شرقی فنلاند انجام می‌شود، هر پنج حواس کودک را مورد را بررسی قرار می‌دهد و بر مبنای حسگرایی در کودکان برگزار می‌شود.

بر اساس گفته‌های محقق ارشد این مطالعات درباره تغذیه کودکان، کایسکا کاهکونن (Kaisa Kähkönen)، پدر و مادرها می‌توانند از آموزش‌هایی که در این دوره انجام می‌شود در خانه نیز استفاده کنند و برای تهیه میان وعده و غذاهای سالم برای بچه‌ها از این روش‌ها استفاده کنند. در مطلب امروز هم نکاتی را به شما درباره بچه‌ها و عدم ممنوعیت بازی کردن با غذا برای بچه‌ها را به شما آموزش خواهیم داد که امیدواریم برای شما مفید باشد.

خوراکی‌ها فقط خوراکی نیستند!

بیشتر بخوانید: آشپزی با کودک فکر خوبی است که باعث حذف عادت بد غذایی می شود

به عنوان والدین کودک، انجام خریدهای روزانه بخشی از وظایف شما است. اگر می‌خواهید کودکان را برای خرید با خود ببرید بهتر است این کار را تبدیل به یک سرگرمی جذاب و دوست داشتنی کنید. اگر قصد خرید سبزیجات و میوه‌ها را دارید می‌توانید درباره این که مثلا پرتقال شبیه چیست و چه بویی دارد از آن‌ها نظر بخواهید. بچه‌ها عاشق بازی‌هایی مانند ببین و حدس بزن هستند که باعث شود قدرت تخیل آن‌ها را افزای داده و هوششان را تقویت کند.

بوفه‌ای از غذاهای سالم؛ پیشنهادی وسوسه انگیز!

استفاده از بوفه غذا و سرو کردن غذا به صورت سلف سرویس، روش خوبی است که بچه‌ها، به خصوص بچه‌های بدغذا، را به غذاخوردن تشویق کنید. با درست کردن بوفه صبحانه یا عصرانه و انتخاب غذاها و میوه‌ها رنگارنگ به بچه‌ها اجازه می‌دهید که قدرت انتخاب داشته باشند و غذایی که دوست دارند را انتخاب کنند. می‌توانید بعد از انتخاب چیزی که دوست دارند، آن‌ها را به اندازه‌ای که می‌خواهند برش بزنید. با استفاده از درست کردن بوفه غذا یا عصرانه، شما کودک خود را به خوردن غذا و میوه‌های تازه و خوشمزه تشویق خواهید کرد.

باید آن‌ها را تشویق به بازی کردن با غذا کنید و اجازه دهید میوه‌ها و سبزی‌ها را لمس کنند. اگر نگران مریض شدن آن‌ها هستید می‌توانید پیش از شروع به غذا خوردن، دست‌هایشان را خوب بشویید و اجازه دهید هرچقدر می‌خواهند با غذای خود بازی کنند.

مواد تشکیل دهنده غذا را از هم جدا کنید

ما، به عنوان افراد بالغ و بزرگسال دوست داریم که غذاهایمان به خوبی باهم میکس شده باشند و طعم‌ها به خوبی مکمل هم باشند. اما بچه‌ها کنجکاو هستند و دوست دارند بدانند غذایشان از چه چیزهایی درست شده است. به خصوص اگر قصد دارید که غذای جدیدی برای کودک خود درست کنید، دقت کنید تا او همه مواد تشکیل دهنده غذا را ببیند و گاهی اگر ممکن بود در درست کردن غذا به شما کمک کند.

می‌توانید مواد تشکیل دهنده غذا را ابتدا جدا جدا برای آن سرو کنید و اگر دوست داشتند آن‌ها را باهم مخلوط کنید. برای مثال ترکیب ماست و میوه را ابتدا جدا جدا برای آن‌ها کنار بگذارید و بعد اگر دوست داشتند ماست و میوه را مخلوط کنید. بچه‌ها را تشویق کنید تا با مخلوط کردن مواد جدید، طعم‌های تازه را درست کنند تا هم نوعی تشویق به غذا خوردن باشد و هم به افزایش خلاقیت آن‌ها کمک کند.

توصیف غذا!

بیشتر بخوانید: الگوهای رفتاری والدین در مورد غذا خوردن کودک چه نتایجی در بر دارد؟

از بچه‌ها بخواهید تا غذایی که خورده‌اند را برای شما توصیف کنند. برای مثال اگر کودکتان از گوجه فرنگی خوشش نمی‌آید، به جای این که به صورت مستقیم از او بپرسید که گوجه فرنگی دوست دارد یا نه، می‌توانید از او بخواهید جزئیات بیشتری را از غذایی که دوست ندارد به شما بگوید. مثلا از او بپرسید که گوجه فرنگی چه مزه‌ای داشت؟ یا چه شکلی بود؟ رنگ آن چطور بود؟ یا اینکه دقیقا چرا این غذا را دوست نداشتی؟

این پرسش‌ها باعث می‌شود که شما بدانید کودکتان دقیقا از چه طعمی بدش می‌آید و مرتبه بعدی غذایی که دوست ندارد را به شکل تازه و با طعم جدیدی برای او سرو کنید. معمولا بچه‌ها به خوب و بد یک غذا یا فایده‌ای که برایشان دارد، توجه نمی کنند و بیشتر به این فکر می‌کنند که چه مزه‌ای از آن را دوست نداشته‌اند.

غذا را تبدیل به سرگرمی کنید!

کایسا کاهکونن، درباره بازی کردن بچه‌ها با غذایشان می‌گوید:

برای برخی از پدر و مادرها، غذا خوردن بچه‌ها بزرگترین معضل است و همیشه با دردسر و استرس زیادی بچه‌ها را به غذا خوردن راضی می‌کنند.

نکته مهمی که درباره غذا خوردن بچه‌ها و بازی کردن با غذا وجود دارد این است که اجازه دهید بچه‌ها غذایی که می‌خواهند بخورند را بشناسند. وسایل غذاخوری و سرگرمی را برای آن‌ها آماده کنید، می‌توانید با استفاده از رنگ‌های خوراکی و طبیعی مانند رنگ تمشک یا رنگ‌های دیگر و با استفاده از چیزهای دیگر، سرگرمی‌های جدیدی با استفاده از خوراکی‌ها برای بچه‌ها درست کنید. می‌توانید درست کردن استامپ و مهر با استفاده از سیب زمینی را امتحان کنید و اجازه دهید بچه‌ها بافت و نوع خوراکی‌ها را بشناسند. این کار باعث تقویت حس خلاقیت و قدرت تخیل در بچه‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: تغذیه کودکان در سنین مختلف باید چگونه باشد؟

کلام آخر

بچه‌ها را از بازی کردن با غذا ، محروم نکنید. این کار باعث می‌شود که یکی از بزرگترین تفریحات را از کودک خود بگیرید و باعث بد غذایی کودک شود. اجازه دهید هرچقدر می‌خواهند با غذاهای جدید بازی کنند. بافت میوه‌ها و جنس سبزیجات را بشناسند. گاهی آن‌ها را با خود به مزارع و فروشگاه ببرید و اجازه دهید غذای خود را انتخاب کنند و بعد در خانه به کمک خودشان غذا درست کنید. این کار باعث می‌شود که عادت بد غذایی بچه‌ها به مرور زمان از بین برود و استرس کمتری برای غذا دادن به کودک خود داشته باشید.

اگر شماهم تجربه‌های مشابه با این موارد را در خصوص تغذیه کودک و بازی کردن با غذا دارید می‌توانید تجربیات خود را با ما در قسمت نظرات یا صفحات اجتماعی کودکت به اشتراک بگذارید.

نگین ابراهیمی

View Comments

  • هنگام غذا خوردن شاید تنها زمانی باشه که من به راحتی اجازه بازی کردن به دخترم میدهم، به دو علت یکی صندلی غذای کوتاهی که روی زمین ثابت کرده ام و همه غذاها رو می گذارم در سینی آن تا هر چقدر دلش خواست با دست بخورد یا کار با قاشق و چنگال کودک رو برای خوردن غذا امتحان کنه
    علت دوم این که علاوه بر این که صندلی اش قابل شستشو هست، زیرش هم یه سفره یک در یک متری پهن کرده ام که هر چی رو پرت کرد بریزه رویش و نگران کثیف کاری ها نباشم

    در نتیجه واقعا خوش غذا است و مشتاق رسیدن وقت غذا

Share
Published by
نگین ابراهیمی

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

1 ماه ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago