تربیت کودک

بازی‌ های آموزشی برای پیش دبستانی ها

بازی‌ های آموزشی در کنار نقشی که در آموزش مفاهیم جدید و آماده کردن بچه‌ها برای ورود به دبستان و اجتماع دارند، سرگرمی خوبی هم هستند تا اوقات خوشی را در کنار کودک خود سپری کنید. بازی های آموزشی باعث می‌شوند که کودک شما به یادگیری مفاهیم جدید تشویق شود و نسبت به یادگیری از خود علاقه نشان دهد. بازی های آموزشی، به خصوص آن دسته از بازی‌هایی که مربوط به آموزش الفبا و خواندن است نقش بسیار زیادی در پیشرفت و تکامل هوش کودک شما دارد. شما به راحتی می‌توانید از ساده‌ترین چیزی‌هایی که در خانه دارید و با کمک گرفتن از خلاقیتی خود برای توسعه مهارت خواندن و نوشتن کودکتان پیش از ورود به مدرسه استفاده کنید. می‌توانید با درست کردن فلش کارت و کلاژ از مجله‌ها بازی‌های سرگرم کننده زیادی درست کنید که در کنار جنبه آموزشی که دارند باعث سرگرمی و یادگیری هرچه بیشتر کودک شما باشد.

مقاله مرتبط: بهترین اسباب بازی برای کودکان ۱۲ تا ۱۸ ماهه کدام است؟

در این مطلب هم به شما هفت پیشنهاد جالب از بهترین بازی های آموزشی که می‌توانید با کودک پیش دبستانی خود انجام دهید را به شما معرفی خواهیم کرد و اگر شما هم تجربه انجام هرکدام از این بازی‌ها را در خانه دارید یا بازی دیگری می‌شناسید که کمک بسیار زیادی به علاقمند کردن کودکتان به یادگیری و توسعه مهارت خواندن و نوشتن در او پیش از ورود به دبستان شده است را می‌توانید در قسمت نظرات وب سایت رسمی کودکت یا صفحات اجتماعی ما به اشتراک بگذارید. کودکت همیشه پذیرای نظرات جدید برای کمک به خانواده‌ها در تربیت هرچه بهتر کودکان و ساختن خاطرات خوش در کنار آن‌ها است.

بازی های آموزشی کودکان

در این قسمت ما به شما هفت بازی ساده آموزشی را معرفی می‌کنیم که خودتان در خانه نیز می‌توانید آن‌ها را انجام داده یا با کمترین هزینه درست کنید.

۱. مجله‌ بازی

از مجلات جالب و جذابی که در خانه دارید بیشترین استفاده را ببرید. تنها چیزی که نیاز دارید این است که قیچی را برداشته و تیترهای بزرگ مجلات و روزنامه‌های شاد و جذاب، به خصوص مجلات مخصوص کودکان را جدا کرده و آن‌ها را روی مقوا بچسبانید تا فلش کارت‌های جدید داشته باشید. استفاده از تصویر در کنار حروف باعث افزایش یادگیری و تثبیت آموزش در حافظه بلند مدت کودک می‌شود.

۲. عکاسی با الفبا

اگر در خانه دوربین دارید بهتر است وقت را هدر نداده و با کمی خلاقیت با کودک خود بازی پیدا کردن الفبا را انجام دهید. با کمک کودک خود از تمام اشیایی که با حروف الفبا شروع می‌شوند عکاسی کنید و زمانی که به خانه برگشتید می‌توانید با عکس‌هایی که گرفته‌اید کتاب الفبا درست کنید و بعد باهم به تمرین و یادگیری الفبا بپردازید. استفاده از تصاویر برای یادگیری کمک به تثبیت یادگیری و آموزش بهتر کودکان و جاگرفتن این آموزش ها در حافظه بلند مدت او می‌شود. مثلا می‌توانید به این شیوه عمل کنید که اگر برای گردش و قدم زدن بیرون از خانه رفته‌اید از او بخواهید چیزی را در طبیعت و اطرافش پیدا کند که با حرف «ز» شروع می‌شود و از آن عکاسی کند و وقتی به خانه رفتید عکس را چاپ کنید و بزرگ زیر آن حرف مورد نظر را بنویسید.

بیشتر بخوانید: ۱۲ سرگرمی برای نوزاد که برای رشد جسمی و ذهنی مفید هستند

۳. کودک شو!

یکی از بهترین بازی های آموزشی برای کمک به یادگیری الفبا، پیش از ورود به پیش دبستانی این است که همراه با کودک خود، کودک شوید. اگر برایتان سوال است که چطور این کار را انجام بدهید که جنبه آموزشی هم داشته باشید، به این ترتیب باید عمل کنید که حروف الفبا را دقیقا همانطور که کودکتان تلفظ می‌کند، حجی کنید. همانطوری که او حرف می‌زند برایش کلمات را بنویسید و بعد آن‌ را بخش بخش برایش تلفظ کنید و به مرور زمان که الفبا را یاد گرفت می‌تواند الفبا را به درستی بخواند و بنویسد.

۴. توپ الفبا


استفاده از توپ الفبا برای یاد دادن حروف الفبا به کودکان بسیار موثر است. این توپ را می‌توانید از اسباب بازی فروشی‌ها تهیه کنید. سه نوع توپ الفبا وجود دارد که برای سنسن مختلف از پیش دبستانی تا بچه‌ها زیر پنج سال و دبستانی‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: دلیل بازی نکردن کودک با اسباب بازی چیست؟

۵. فلش کارت

می‌توانید از فلش کارت‌های آماده در اینترنت استفاده کنید و آن‌ها را پرینت بگیرید و برای آموزش الفبا به کودکان استفاده کنید. به مرور زمان با افزایش اعتماد به نفس کودکتان در یادگیری الفبا می‌توانید از او درباره کلمه‌ها و حروف جدیدی که خودش یاد گرفته است سوال بپرسید.

۶. استفاده از کتاب الفبا

برای شروع آموزش الفبا به کودک خود می‌توانید از کتاب‌های آموزشی الفبا استفاده کنید. این کتاب‌ها را می‌توانید از کتاب فروشی‌ها تهیه کنید. در ایران هم کانون پرورش فکری کتاب‌ها و بازی های آموزشی زیادی برای یاد دادن الفبا به بچه‌های پیش دبستانی دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید و قدم به قدم با کتاب آموزشی به کودک خود پیش از رفتن به مدرسه خواندن و نوشتن آموزش دهید.

بیشتر بخوانید: چند نکته مهم در مورد نحوه صحیح بازی با کودک خردسال

۷. استفاده از فیلم‌های آموزشی

شما می‌توانید از فیلم‌ها و دی وی دی‌های آموزشی برای یاد دادن الفبا به بچه‌ها استفاده کنید. زمانی که کودک شما به سن آموزش رسید از فیلم‌های آموزشی استفاده کنید تا با استفاده از تصاویر کودکانه الفبا را یاد بگیرند و در مرجله بعد می‌توانید با روش های دیگر خواندن و نوشتن را به او یاد دهید. بعد از مدتی که کودکتان با فیلم و کتاب آموزشی کار کرد می‌توانید خودتان به روش‌های گوناگون این آموزش‌ها را در ذهن او تثبیت کنید.

کلام آخر


استفاده از بازی‌ های آموزشی برای یاد دادن الفبا و آموزش خواند و نوشتن به بچه‌ها روش بسیار خوبی است که کودک خود را به مطالعه و یادگیری علاقمند کنید و اعتماد به نفس او را افزایش دهید. حافظه کودکان تصویری است و بیشتر دوست دارند بازی کنند. همین دو مورد به شما این امکان را می‌دهد که با ترکیب کردن بازی، آموزش و استفاده از تصاویر به او چیزهای جدید یاد دهید.

نگین ابراهیمی

Share
Published by
نگین ابراهیمی

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago