انتخاب مهد کودک یکی از چالشهای بزرگی است که بیشتر والدین با آن روبرو هستند. مهدکودک اولین جامعه آموزشی است که کودک با آن مواجه میشود و به دلیل اهمیت سالهای کودکی و اهمیت آموزش در این دوران، و همین طور یادگیری مهارت های اجتماعی کودکان در این محیط، انتخاب مهدکودک مناسب بسیار اهمیت دارد. در عین حال، سپردن کودک برای مدت نسبتا طولانی به دست مجموعهای آموزشی نیازمند تحقیق و بررسی است. اما زمانی میتوانید انتخاب درستی داشته باشید که استانداردهای مهد کودک خوب را بدانید. در این مقاله کودکت، به استانداردهای مهد کودک خوب برای نگهداری و آموزش کودکان پرداخته شده است.
مهدکودک خوب مهدکودکی است که در آن کادر آموزشی و پرورشی، با تمرکز بر اصولی صحیح، محیط مناسبی برای یادگیری کودکان فراهم میکند. ویژگیهایی که در ادامه به آنها پرداخته شده است بخشی از معیارهایی است که هر مهدکودک خوبی باید داشته باشد:
یکی از استانداردهای مهدکودک خوب این است که مربیان، با ایجاد رابطهای سازنده و مثبت با یکدیگر و با کودکان، احساس تعلق و مهم بودن را برای کودک ایجاد کنند. در چنین مجموعهای، مربیان:
در مهدکودک باکیفیت، مربیان با بهکارگیری مواد آموزشی، برنامههای آموزشی مناسب و فراهم کردن محیط کلاس، ضمن آموزش، علایق کودک را نیز در نظر میگیرند. مربیان:
مهدکودکها باید رویکرد مشخصی داشته باشند. براساس اصول و برنامههای آکادمیک و مشخص، شرایط یادگیری را برای کودکان فراهم کنند و آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنند. بنابراین، فعالیتهای متنوع، برنامهریزیهای مناسب و توجه به نیازهای ویژه هر کودک برای مراکز آموزشی لازم است. در این مراکز، مربیان:
ارزیابی منظم به مربیان کمک میکند متوجه شوند هر کودک چه چیزهایی میداند و چه کارهایی را بهخوبی انجام میدهد. براساس این اطلاعات، مربیان متوجه میشوند، برای ادامه روند یادگیری، به چه مواد آموزشی، فعالیت و محتوایی نیاز دارند. برای ارزیابی میزان پیشرفت و یادگیری کودکان، مربیان:
مسئولان مهدکودک با استاندارد تلاش میکنند با والدین ارتباطی مبتنی بر اعتماد ایجاد کنند. خانوادهها مهمترین افراد زندگی کودکاناند، بنابراین، باید با آنها ارتباطی مثبت ایجاد شود. در واقع، در مهدکودکی خوب، بین خانواده و محیط مهدکودک مشارکت و تعامل دائم وجود دارد. کادر آموزشی با خانواده کودکان ارتباط دارند تا زمینه شناخت بیشتری از کودک و محیط خانوادگی او فراهم شود. در عین حال، این تعاملات شناخت کودک و بهتبع آن برنامهریزی آموزشی برای او را مؤثرتر میکند. در چنین شرایطی، مربیان هم از تواناییهای کودک مطلع میشوند و هم درمییابند که خانوادهها دوست دارند فرزندانشان چه آموزشهایی ببینند. در چنین مهدکودکی، مربیان باید:
نشانههایی که در ادامه به آنها پرداخته شده است نشاندهنده کیفیت پایین مهدکودک است. اگر دیدید مهدکودک فرزند شما چنین ویژگیهای هشداردهندهای دارد، باید حتما اقدامی کنید:
با شناخت استانداردهای مهد کودک خوب، میتوانید محیطی شاداب، آموزنده و مؤثر برای رشد و یادگیری کودک فراهم کنید.
اگر شما هم تجربهای در زمینه شناخت مهدکودک خوب یا بد دارید، حتما با ما و والدین دیگر در قسمت نظرات وبسایت کودکت در میان بگذارید.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…