پرورش استعداد کودک

بهترین روش های آموزش زبان انگلیسی به کودکان پیش دبستانی کدامند؟

روز به روز والدین تمایل بیشتری به این مسئله پیدا می‌کنند که کودکانشان پیش از ورود به دبستان، زبان انگلیسی را بیاموزند. مثلا در کشور جمهوری چک، مهد‌کودک‌های بسیاری آموزش زبان انگلیسی به کودکان پیش دبستانی را در راس برنامه‌های آموزشی خود قرار داده‌اند. به طوری که در مهد‌کودک‌های خصوصی، آموزش‌ها فقط به زبان انگلیسی انجام می‌شود. بیشتر مهد‌‌کودک‌ها هم دوره زبان انگلیسی را هفته‌ای یکبار یا هر دو هفته یکبار به عنوان یکی از برنامه‌های تحصیلی خود در نظر گرفته‌اند. در واقع هدف این آموزش زبان انگلیسی به کودکان پیش دبستانی چیست؟ کودکان در این دوره چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهند؟ مدت زمان آموزش هر درس باید چه قدر باشد؟ ما تلاش می‌کنیم در این مقاله به چنین سوالاتی پاسخ دهیم.

آموزش زبان انگلیسی به کودکان پیش دبستانی

مقاله مرتبط: با مراحل رشد زبان در کودک چه قدر آشنا هستید؟

آموزش زبان انگلیسی به کودکان پیش دبستانی از ده سال پیش یک شیوه مرسوم در کشور جمهوری چک است و تاکنون هم انجام این شیوه ادامه دارد. بیشتر مهد‌کودک‌ها در جمهوری چک، آموزش زبان انگلیسی به کودکان پیش دبستانی را به عنوان یکی از برنامه‌‌های آموزشی خود دنبال می‌کنند؛ البته در مرکز جمهوری چک یعنی پراک زبان‌هایی مانند فرانسه یا انگلیسی هم به کودکان آموزش داده می‌شود. بیشتر مهد‌کودک‌های بین‌المللی از روش غوطه‌وری برای آموزش استفاده می‌کنند. مهد‌کودک‌های دولتی و خصوصی هم از دیگر روش‌های متفاوت خارجی برای آموزش زبان بهره می‌گیرند. کلاس‌ها یک یا دو بار در هفته برگزار خواهد شد. این آموزش‌ها توسط خود معلم مهد‌کودک یا فردی که مدرک آموزش زبان دوم را دارد، انجام می‌شود. یکی از مهم‌ترین و مشهور‌ترین دور‌ه‌های آموزشی مربوط به هلن دورون است که یادگیری زبان انگلیسی در این سن را مانند زبان مادری امری طبیعی دانسته است. همچنین روانشناسان می‌گویند که یادگیری زبان انگلیسی در سنین پیش‌دبستانی برای کودکان بسیار خوب است و تمام مفاهیم تا سن هفت سالگی در همان ناحیه از مغزشان ذخیره خواهد شد.

درس‌های آموزش زبان انگلیسی به کودکان پیش دبستانی

مهد‌کودک‌ها می‌توانند برای آموزش زبان انگلیسی برنامه‌های همزمان و سراسری داشته باشند، مگر اینکه امکانات آنها از نظر تعداد کلاس‌ها کم باشد. برخی از مهد‌کودک‌ها کلاس‌ها را صبح‌ها و برخی دیگر، بعد از ظهر برگزار می‌کنند؛ هر چند کلاس‌های صبح از نظر بالا بودن میزان تمرکز و توجه کودکان، بهتر است. زمان مناسب برای تدریس هر درس، ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است. کودکان بر اساس رده سنی در این کلاس‌ها تقسیم می‌‌شوند. کودکان ۳ تا ۴ سال در یک کلاس قرار می‌گیرند و روش آموزش زبان به آنها بر اساس بازی و فعالیت‌های جسمی برنامه‌ریزی شده است. برای کودکان ۵ تا ۶ سال آموزش‌ها در قالب نمایشنامه هم انجام می‌شود. اگر تعداد بچه‌ها کم باشد، تقسیم‌بندی‌ها بر اساس میزان دانش کودکان صورت می‌گیرد. بر اساس تحقیقی که توسط موسسه آموزش پراگ در این رابطه صورت گرفته، توصیه شده که آموزش‌ها باید بر اساس مشخص‌های رشدی طبیعی کودکان در این سن برنامه‌ریزی شود. حتی آموزش‌‌های باید چنین ویژگی‌هایی داشته باشد:

  • قابلیت فهم و یادگیری
  • بهره‌مندی از بازی و فعالیت جسمی
  • آموزش غیر‌مستقیم
  • قابلیت پرورش تخیل
  • فعال کردن تمام حواس
  • تنوع فعالیت‌های کلاسی
  • تقویت‌کننده یادگیری
  • رویکرد یادگیری شخصی
  • استفاده از زبان مادری
  • استفاده از محرک‌های مثبت و مناسب

فعالیت‌های بین کلاسی

مقاله مرتبط: آیا می دانید از چند ماهگی باید در انتظار حرف زدن کودکان باشیم؟

مواد آموزشی بسیاری زیادی وجود دارد که معلم‌ها می‌توانند از آنها برای آموزش زبان انگلیسی استفاده کنند. مثلا روش‌های آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم و کتاب‌های کوچک برای بچه‌های با سن کم مناسب است. همچنین بچه‌ها تمایل زیادی به مشاهده مواد آموزشی مثل پوستر‌ها، فلش‌کارت‌ها، تصویر‌ها، فیلم‌ها، کتاب‌ها و لغت‌نامه‌های تصویری دارند. درگیر شدن بچه‌ها با تمرین‌ها و فعالیت‌های سرگرم‌کننده مانند شرکت در جشن‌های مختلف و تولد می‌تواند در یادگیری زبان به آنها کمک کند. چند روش وجود دارد که به کمک آن می‌توان تمرکز بچه‌ها را یادگیری زبان جلب کرد:

  • روش‌ کار عملی
  • روش نقاشی و مکالمه
  • روش آواز‌خوانی و شعر‌خوانی
  • واکنش‌های فیزیکی دسته‌جمعی (TPR)

آموزش‌های کلاسی معمولا شامل روش واکنش‌های فیزیکی دسته‌جمعی می‌شود. در این روش معلم با حرکات بدن و صورت، یک فرآیند آموزشی را تقلید می‌کند و بچه‌ها باید به همان صورت به معلم پاسخ دهند. از این روش برای آموزش درس‌های دیگر هم می‌توان استفاده کرد. این روش تاثیر یادگیری زبان روی کودکان را دو برابر می‌کند. مثلا زمانی که به آموزش اعضای بدن می‌رسد، معلمان می‌توانند از آهنگ‌های مربوط به این بخش استفاده کنند و بچه‌ها هم همراه آنها تکرار کنند. آموزش‌های زبان انگلیسی به کودکان پیش‌بستانی اگر در راستا و هم جهت با رشد طبیعی کودکان و مناسب با سن آنها انجام شود، تاثیر شایانی خواهد داشت. از طرفی دانش بالای معلم، تسلط او در آموزش زبان به کودکان و میزان علاقه او در این زمینه، اهمیت زیادی دارد. بنابراین یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان مانند زبان مادری بسیار مفید و سازنده است.

حتما شما هم مانند سایر والدین مشتاق آموزش زبان انگلیسی به کودکان پیش دبستانی خود هستید. همچنین شاید تا الان کودک خود را به این کلاس‌ها فرستاده باشید. اگر در این زمینه تجربه یا اطلاعاتی دارید، لطفا با بخش نظرات همین مقاله یا شبکه‌های اجتماعی کودکت در میان بگذارید.

نسترن خسور

Share
Published by
نسترن خسور

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

1 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago