تربیت کودک

اسباب بازی کمتر ، زندگی شادتر

معمولا جمع آوری قطعات لگو، اسباب بازی های کوچک و بلوک‌های خانه سازی برای والدین دردسر بزرگی است. جمع آوری و مرتب کردن حجم زیاد اسباب بازی‌ های کودک می‌تواند عملی بسیار خسته کننده و زمان بر باشد. در این مقاله سعی بر آن است تا از دردسرهای شما هنگام خرید و مرتب کردن اسباب بازی ها کاسته شود. براساس تحقیقات اخیر، کودکان با اسباب بازی کمتر شادتر هستند و فضای سالم‌تری برای بازی و رشد دارند. این به تنهایی دلیل خوبی برای والدین است که بخواهند خرید زیاد اسباب بازی‌ برای کودک را کاهش دهند و تهیه لوازم مورد نیاز کودک را به گونه‌ای دیگر مدیریت کنند.

در این مقاله از کودکت به ذکر خلاصه‌ای از پژوهشی می‌پردازیم که در مجلۀ «Infant Behavior & Development» چاپ شده است. در این پژوهش که بر ۳۶ کودک ۱۸ تا ۳۶ ماهه انجام شده، کودکان به دو دسته تقسیم شدند و به مدت ۳۰ دقیقه در دو اتاق بازی مختلف قرار گرفتند؛ به اولین گروه ۴ اسباب‌بازی و به دومین گروه ۱۶ اسباب‌بازی داده شد.

اسباب بازی کمتر ، کودکان خلاق تر

نتیجه این پژوهش بسیار جالب بود. محققان این پژوهش دریافتند کودکان در محیطی با اسباب بازی های‌ کمتر، مدت بیشتری فعالانه در بازی حضور پیدا می‌کنند. وقتی اسباب بازی های کمتری برای انتخاب وجود دارد، کودکان از خلاقیت ذاتی خود استفاده می‌کنند تا راه‌های متفاوتی برای بازی با یک اسباب بازی پیدا ‌کنند. در این میان، آنچه اهمیت بیشتری دارد تقویت مهارت‌های یادگیری و شناختی کودکان است. به گفته محققان، کودکان با اسباب بازی های کمتر، هیجان بیشتری از خود نشان می‌دهند. آن‌ها همچنین بر این باورند که اسباب بازی‌ زیاد موجب حواس پرتی کودکان می‌شود و آن‌ها نمی‌توانند بر بازی تمرکز کافی داشته باشند.

نداشتن تمرکز کافی موجب می‌شود کودک مدام اسباب بازی هایی که در دست دارد رها کند و به سراغ اسباب بازی دیگری برود. بله، به همین سادگی، اسباب بازی بیشتر تمرکز کمتری در کودک ایجاد می‌کند. کودکان در سال‌های اولیه زندگی خود بازه تمرکز پایینی دارند. در این سال‌ها تعدد اسباب بازی‌ها وضعیت را بدتر می‌کند و تمرکز کودکان را کاهش می‌دهد.

اما خبر عجیب و شوک آور این است که والدین شرکت کننده در این پژوهش بیان کردند در خانه حداقل نود اسباب بازی برای کودکان خود تهیه کرده بودند. به طور خلاصه می‌توان گفت، علم امروز نشان دهنده این حقیقت است که اسباب بازی کمتر موجب ایجاد شادی بیشتر در کودکان می‌شود.

مقاله مرتبط: پنهان کردن اسباب بازی ؛ فراتر از یک سرگرمی ساده برای کودکان

با اسباب‌بازی‌های زیاد چه کنیم؟

حال اگر تازه متوجه شده‌اید که لازم نیست کودکتان انبوهی از اسباب بازی در اتاقش داشته باشد، نگران نشوید. می‌توانید رویه جدیدی در پیش بگیرید؛ با اطلاع و همکاری کودک، بخشی از اسباب بازی هایش را، که کمتر مورد توجه اوست، جمع آوری و بسته بندی کنید و برای مدتی دور از دسترس کودک نگه دارید و بعد از مدتی آن‌ها را با تعداد دیگری از اسباب بازی‌ها جا به جا کنید. با این روش، هم از ریخت و پاش های اضافه راحت می‌شوید، هم توجه کودک را به اسباب بازی هایی که مدتی در دسترسش نبوده‌اند جلب می‌کنید و موجب می‌شوید کودک بتواند ارتباط عمیق‌تری با آن‌ها برقرار کند. در عین حال، می‌توانید تعدادی از اسباب بازی ها را به دیگران هدیه دهید یا آن‌ها را به خانه‌های بازی خیریه اهدا کنید.

فراموش نکنید نظرات و تجربۀ شخصی خود را در این زمینه با ما درمیان بگذارید.

محدثه شاه نعمتی

Share
Published by
محدثه شاه نعمتی

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

1 ماه ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago