اگر فرزند شما کموزن باشد، مطمئنا شما نگران خواهید شد. کم وزنی کودک دلایل مختلفی دارد. خیلی مهم است که بدانیم دلایل کم وزنی چیست و اینکه چطور میتوانیم به افزایش وزن او کمک کنیم. در ادامه با کودکت همراه باشید تا بیشتر در مورد کم وزنی کودک صحبت کنیم.
تفاوتهایی بین کودک کموزن و کودک لاغر وجود دارد. بنابراین بهتر است هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا با مشورت او، بهترین تصمیم را درباره کودک خود بگیرید. در ادامه با دلایل کم وزنی کودک بیشتر آشنا میشویم.
ژنتیک یمی از دلایل کم وزنی کودک است. اگر والدین کودک، لاغر باشند، احتمالا کودک آنها هم لاغر خواهد بود. این نشان میدهد که کودک کموزنی خود را از والدینش به ارث برده است، بنابراین پزشک ممکن است درمان خاصی را در نظر نگیرد. البته احتمالا پزشک قبل از اینکه به طور قطعی ژنتیک را عامل کم وزنی کودک بداند، مشورت با سایر متخصصان را به شما توصیه کند.
مشکلات گوارشی مانند بیماریهای التهابی روده یا رفلاکس معده میتواند یکی از دلایل کم وزنی کودک باشد. اگر کودک، دچار درد معده یا سوزش آن باشد، ممکن است از غذا خوردن خودداری کند. علائمی مانند استفراغ یا اسهال مکرر باید مورد بررسی قرار بگیرد.
اگر تیروئید کودک بیش از حد فعال و مبتلا به پرکاری تیروئید ( هیپرتیروئیدیسم) باشد، احتمالا با کاهش وزن رو به رو خواهد شد. تحریکپذیری و بیقراری از علائم این بیماری است. تشخیص این بیماری نیاز به انجام آزمایش خون دارد.
از دیگر دلایل کم وزنی کودک در عصر حاضر، اختلالات خوردن است که روز به روز افزایش پیدا میکند. در صورتی که کودکی مبتلا به اختلال خوردن باشد، احتمالا بعد از صرف یک وعده غذایی استفراغ میکند، یا مصرف غذا را به حداقل میرساند.
متخصص اطفال قبل از تشخیص کم وزنی کودک عوامل مختلفی را در نظر میگیرد. عادات غذایی کودک، سلامت کلی، وزن و ساختار بدنی و مشکلات پزشکی و مدت زمانی که وزن کودک در طی آن کاهش یافته، توسط پزشک بررسی میشود. پزشک از شما درباره عادات غذایی کودک میپرسد و شاخص توده بدنی کودک را (BMI) که از اندازهگیری معمولی وزن بهتر است، محاسبه میکند.
اگر کودک شما دچار کاهش وزن است؛ اما این کموزنی دلیل پزشکی ندارد، میتوانید به کمک راههایی به افزایش وزن او کمک کنید.
کودک شما میتواند به راحتی و با کمک یک رژیم غذایی مناسب، وزن اضافه کند. در ادامه با برخی از این رژیمهای غذایی آشنا میشنویم.
در صورتی که تمام تلاشهایتان را برای افزایش وزن کودک انجام دادهاید و با وجود این وزن کودک هنوز تغییری نکرده و افزایش نیافته است، به پزشک مراجعه کنید. پزشک کلیه شرایط جسمی و روانی کودک را میسنجد. همچنین ممکن است به شما توصیه کند که کودک را نزد یک متخصص تغذیه ببرید تا تمام جزئیات تغذیهای را کنترل کند. اگر کودک همچنان از خوردن غذا خودداری میکند، با کودک خود صحبت کنید. شاید علت کم وزنی کودک، روانی باشد.
پیدا کردن علت دقیق کم وزنی کودک چندان آسان نیست و نیاز به شکیبایی و دقتنظر دارد. یک رژیم غذایی اشتهابرانگیز و سالم برای کودک تهیه کنید و روی انجام آن تاکید داشته باشید. اگر کودک روی دستگاه وزن گرفتن قرار نمیگیرد، حتما عاملی او را در این مورد نگران ساخته است. نگرانیها و دیدگاههای خودتان را راجع به دلایل کم وزنی کودک از طریق بخش نظرات این مقاله یا سایر شبکههای اجتماعی کودکت با سایر والدین در میان بگذارید.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…