مراقبت از نوزاد

رشد هفته به هفته کودک؛ مراحل هفته بیست و پنجم رشد کودک

در هفته بیست و پنجم رشد کودک جنب و جوش کوچولوی شما بیش از حد افزایش پیدا کرده است. او می‌خواهد با همه ارتباط برقرار کند و توجه سایرین را به سمت خود جلب کند. در این هفته از او کم‌کم کلمات مبهمی مانند «با»و «ما» می‌شنوید و هیجان‌زده خواهید شد. این هفته منتظر تغییرات شگفت‌انگیزی در کودک خود باشید.

هفته بیست و پنجم رشد کودک

در این هفته نهایت تلاشتان را انجام خواهید داد تا کودک کم و کسری نداشته باشید؛ با این حال نشانه‌های استقلال را در کودک خود می‌بینید. او به سرعت در حال رشد و یادگیری است و کاملا به شما بستگی دارد تا او را در این مسیر تشویق و راهنمایی کنید. او به شما نشانه‌های علاقه به خوردن غذا‌های جامد را نشان می‌دهد و می‌تواند غلت بزند. معمولا این دوره وقت دندان درآوردن کودک است. اگر کودک تب، بی‌قراری و ناآرامی دارد شاید به این مسئله مربوط می‌شود.

بیشتر بخوانید: رشد هفته به هفته کودک؛ مراحل هفته بیست و چهارم رشد کودک

نقاط عطف هفته بیست و پنجم رشد کودک

  • هر ماه یک تغییر جدید در فرزندتان به وجود می‌آید. او به سرعت رشد می‌کند و ارتباط بیشتری با دنیای پیرامونش برقرار می‌کند.
  • کودک شما در حال یادگیری این حرکت است که چگونه از پشت روی شکمش بغلتد. شاید زمانی که می‌خواهید پوشک او را عوض کنید، این کار کودک شما را شگفت‌زده کند. این کار برای هر دوی شما جالب و سرگرم‌کننده است.
  • کوچولوی شما علاقه زیادی به شنیدن صدای شما و حرف‌هایتان دارد. کودک در حال آموختن این مسئله است که با چه حرکات و صدا‌هایی می‌تواند واکنش و توجه شما را به سمت خودش جلب کند. او متوجه شده با فریاد و جیغ زدن می‌تواند توجه شما را جلب کند. همچنین با لبخند زدن و خندیدن می‌تواند شما را وادار به خندیدن کند.
  • او می‌تواند با تکرار چند حرف و تکرار آنها از شنیدن صدای آنها لذت ببرد. با او شروع به صحبت کردن کنید و به او کمک کنید تا تلفظ صحیح کلمات و ارتباط صحیح با اشیا را یاد بگیرد.
  • بیشتر کودکان در این سن آماده خوردن غذا‌های جامد هستند؛ اگر فرزند شما می‌تواند سرش را به خوبی نگاه دارد و به کمک یک تکیه‌گاه بنشیند، می‌توانید به او غذا‌های جامد دهید. او می‌تواند از زبانش برای حرکت دادن غذا به پشت دهانش استفاده کند و غذا را ببلعد.

او توانایی این را دارد که اشیا را از یک دستش در دست دیگر قرار دهد و قادر است خودش را طوری خم کند تا از دو دستش برای برداشتن و آوردن چیزی به سمتش استفاده کند.

تغذیه کودک

در هفته بیست و پنجم رشد کودک می‌توانید همان‌طور که به او شیر مادر یا شیر‌خشک می‌دهید، روزی چند بار کودک را مهمان غذا‌های جدیدی مثل سریال (غلات صبحانه) کنید. اکنون نوبت آن است که کودک را از شیر بگیرید و او را با طعم‌های متنوع غذا‌های خوشمزه آشنا کنید. کودک شما طعم شیرین را ترجیح می‌دهد، بنابراین از سبزیجات شیرینی مانند هویج، آووکادو و سیب‌زمینی شیرین استفاده کنید. برخی از مادران ترجیح می‌دهند از غذا‌های تلخ‌تر مانند لوبیا‌سبز استفاده می‌کنند. می‌توانید با غذا‌های انگشتی هم فرزندتان را آشنا کنید. سعی کنید به تدریج غذا‌های جامد را به کودک معرفی کنید تا واکنش‌های آلرژیک او را از نزدیک مشاهده کنید.

خواب کودک

  • کودک بیست و پنج هفته‌ای شما روزانه چهارده تا پانزده ساعت می‌خوابد. حدود یازده ساعت را در طول شب، می‌خوابد و باقی ساعت‌ها را به چرت زدن در طول روز می‌پردازد.
  • چرت سوم برخی از کودکان این هفته حذف می‌شود.
  • ممکن است کودک در این سن به دلایلی دچار اختلال خواب شود. رشد و درآوردن دندان از علت‌های آن است.
  • احتمالا برخی از کودکان شب‌ها از خواب بیدار می‌شوند و دیگر خوابشان نمی‌برد؛ به خصوص در صورتی که در غلتیدن مهارت پیدا کرده باشد.
  • کودکان هم مانند افراد بزرگسال، نیمه‌‌های شب از خواب بیدار می‌شوند. در واقع خواب در تمام طول شب زمانی معنا می‌دهد که کودک بتواند بعد از یک‌بار یا چندین دفعه بیدار شدن در طول شب، به راحتی و بدون گریه کردن و نیاز به شما، بخوابد. برخی از خانواده‌‌ها تمایل دارند، آموزش خواب را به کودک از این سن، شروع کنند.
  • حتی در صورتی که کودک قادر به غلت زدن باشد و از اینکه ساعت‌های زیادی روی شکمش، قرار بگیرد لذت می‌برد؛ ولی بهتر است هنگام خواب او را روی شکمش قرار ندهید.

مراقبت‌های هفته بیست و پنجم رشد کودک

  • برخی از مادر‌ها تمایل دارند در این سن کمی آب در بطری تغذیه کودک بریزند و به کودک دهند. بهتر است آب سیب را جایگزین آب کنید.
  • کودک بازیگوش شما در غلت زدن حرفه‌ای شده است؛ بنابراین بهتر است خانه را در برابر شیطنت‌های فرزندتان ایمن‌سازی کنید.
  • از آنجایی که کودک توانایی بیشتری به غلت زدن و چرخیدن پیدا کرده، بهتر است از این هفته به بعد برای جلوگیری از پیشامد‌های ناگوار کودک را روی کف زمین قرار دهید.
  • او دیگر علاقه به خوردن غذا‌های انگشتی دارد. می‌توانید به او اجازه دهید که از قاشق برای خوردن غذا استفاده کند.

بیشتر بخوانید: آب دادن به نوزاد از چند ماهگی باید شروع شود؟

واکسیناسیون

در هفته بیست و پنجم رشد کودک باید حواستان به تزریق واکسن‌های او باشد. نوبت سوم واکسن‌های روتاویروس و فلج‌اطفال باید در این هفته تزریق شود.

بازی و فعالیت

بازی باعث ارتباط و پیوند قوی‌تر بین شما و کودکتان خواهد شد و رشد ذهنی و شناختی او را افزایش می‌دهد.

آلبوم عکس

به راحتی می‌توانید در هفته بیست و پنجم رشد کودک از عکس‌های خودتان، آشنایان و دوستانتان یک آلبوم تهیه کنید. این آلبوم را ورق بزنید تا کودک از دیدن تصاویر آن لذت ببرد.

علت و معلول

در واقع هر چیزی به کودکتان در این سن نشان دهید برای او بسیار جذاب خواهد بود. زیرا همه چیز برای او تازگی دارد. به کودک نشان دهید که با خاموش و روشن کردن کلید برق چه اتفاقی نمی‌افتد. حتی می‌توانید به او اجازه دهید که شیر آب را (فقط سرد) باز کند و زنگ خانه را به صدا در آورد.

بیشتر بخوانید: علت ایجاد کولیک در نوزادان چیست و راه درمان آن چگونه است؟

مشورت با پزشک

اگر کودکتان لبخند نمی‌زند و به هیچ وجه تماس چشمی برقرار نمی‌کند و واکنشی نشان نمی‌دهد بهتر با پزشک مشورت کنید. البته هر کودکی با سرعت متفاوتی رشد می‌کند و همه بچه‌ها در زمان معینی به نقاط عطف رشد دست پیدا نمی‌کنند. معمولا رسیدن به نقاط عطف رشد در کودکان زود‌رس دیرتر اتفاق می‌افتد. اگر خاطره لذت‌بخش یا تجربه آموزنده‌ای از روند رشد کودک خود در هفته بیست و پنجم دارید، از طریق شبکه‌های اجتماعی کودکت با مخاطبان دیگر در میان بگذارید.

 

نسترن خسور

Share
Published by
نسترن خسور

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago