مراقبت از نوزاد

رشد هفته به هفته کودک؛ مراحل هفته بیست و هشتم رشد کودک

کودک شما این هفته مثل توپی از انرژی در حال انفجار است. مغز کودک رشد قابل توجهی داشته است. البته نگران این نباشید که کودک به برخی از نقاط عطف رشد دست پیدا نکرده است. چون زمان رسیدن هر کودک با کودک دیگر به این نقاط عطف فرق دارد.

هفته بیست و هشتم رشد کودک

در هفته بیست و هشتم رشد کودک وزن او بیش‌تر از زمانی است که متولد شده؛ زیرا عضلات او با سرعت زیادی در حال رشد است. در این هفته او یاد گرفته که چهار دست و پا را برود، برای همین سعی کنید اشیای خطرناک را از دسترس او دور نگاه دارید. چرخیدن و غلتیدن در اطراف هم این هفته معمول است. برخی از کودکان ممکن است تازه شروع به سینه‌خیز رفتن کرده باشند و برخی در تلاش و تقلا برای ایستادن هستند. مغز کودک تمرین عضلات را کنترل می‌کند و به کودک برای ایستادن و راه رفتن قدرت می‌دهد. این هفته کودک شما گرسنه‌تر از قبل خواهد بود. افزایش اشتها معمول است، زیرا کودک برای تقویت حرکات سریع و رشد مغز نیاز به انرژی دارد. یادگیری مهارت‌های جدید برای کودک نیاز به کسب انرژی دارد و دوره‌های استراحت او کمتر است.

بیشتر بخوانید: رشد هفته به هفته کودک؛ مراحل هفته بیست و هفتم رشد کودک

نقاط عطف هفته بیست و هشتم رشد کودک

  • اگر چه سپری کردن نقاط عطف یکی از ملزومات مراحل رشد کودک است، اما دست‌یابی و رسیدن به این نقاط در برخی از کودکان با آهستگی انجام می‌شود. این نقاط عطف، به عنوان یک قاعده بی چون و چرا محسوب نمی‌شود، بلکه فقط دستور‌العملی است تا بر اساس آن والدین بدانند که رشد کودک چه پیشرفتی داشته است.
  • کودک شما بی‌پروا شده و چهار دست و پا راه می‌رود و به هر کجا بخواهد سرک می‌کشد. اگر او در حال بلند کردن خود و استفاده از مبلمان و سایر تکیه‌گاه‌ها است یعنی کودک شما در اوج این نقطه عطف قرار دارد.
  • گشت و گذار و سرک کشیدن یکی دیگر از فعالیت‌های این زمان است و این شامل ایستادن به کمک تکیه‌گاه‌هایی برای افزایش توان عضلات پا و استفاده از کمک‌هایی برای راه رفتن محسوب می‌شود.
  • در هفته بیست و هشتم رشد کودک معمول است که کودک راه برود؛ به ویژه در صورتی که به کمک مبل و صندلی شرایط مناسبی را برای این کار فراهم کرده باشید.

تغذیه کودک

در هفته بیست و هشتم رشد کودک احتمالا می‌توانید به او غذا‌های جامد می‌دهید. البته ممکن است برخی از کودکان مایل به خوردن غذا‌های جامد نباشد و شروع مصرف غذا‌های جامد از سن یک‌سالگی است؛ بنابراین نباید کودک را مجبور به این کار کنید. می‌توانید از غذا‌هایی که برای وعده‌های نهار و شام مصرف می‌‌شود، معرفی خوراکی‌های جامد را به کودک شروع کنید. اگر او را مجبور به خوردن غذا‌های جامد کنید، ذهنیت بدی از غذا خوردن در ذهن کودک باقی می‌گذارید. با گذشت دوازده ماه از زندگی کودک، او کشش به خوردن غذا‌های جامد پیدا می‌کند. یک مشکل عمده در این هفته گیر کردن زبان کودک است. به این معنی که او نتواند به کمک زبانش غذا از ابتدا و وسط دهان به عقب آن برای بلعیدن هدایت کند. مشکل دیگر جویدن است؛ به طوری که کودک قادر نیست غذا را طوری در دهانش به جهات مختلف حرکت دهد تا دندان‌ها قادر به جویدن آن‌ها باشند. علایمی مانند خفگی، استفراغ و سرفه از عوارض آن است. در صورت وجود این مشکل، بهتر است با یک متخصص دهان و دندان مشورت کنید.

خواب کودک

در هفته بیست و هشتم رشد کودک احتمالا او دچار اختلال در روند خواب شود. ممکن است بار‌ها شب‌ها با صدای گریه‌‌های او از خواب بیدار شوید. در واقع عضلات کودک در طول خواب در حال حرکت، رشد و تمرین است و ماهیچه‌های کودک در هنگام خواب در حال تقویت شدن است و این مسئله او را بیدار می‌کند. برخی از والدین به خاطر رسیدگی سریع به تقاضای کودک، او را همراه خود روی یک تخت می‌خوابانند. اگر قصد چنین کاری دارید، اقدامات احتیاطی لازم را در نظر بگیرید تا اتفاق ناگواری برای کودک نیفتد. در این صورت کودک برای شیر خوردن راحت‌تر به مادر چفت و سپس از او جدا خواهد شد. مادر می‌تواند به کودک شیر دهد و همان جا بخوابد.

بیشتر بخوانید: در مورد ترس های شبانه کودک چه کاری باید انجام دهیم

مراقبت‌های هفته بیست و هشتم رشد کودک

  • برای آرام کردن لثه‌های ملتهب کودک ناشی از درآوردن دندان می‌توانید از اسباب‌بازی‌های دندانی استفاده کنید. همچنین بعد از اینکه کودک به خاطر گاز زدن به یک خوراکی یا اسباب‌بازی دچار ناراحتی شد، از وسایل سرد و منجمد برای کاهش التهاب لثه او استفاده کنید.
  • اداره و رسیدگی به کودک در یک تخت مشترک آسان است؛ اما اطمینان حاصل کنید که کودک در امنیت کامل قرار دارد.
  • اگر کودک در مصرف غذاهای جامد نرم و پخته مانند انواع پوره‌ها مشکل دارد لازم است از نظر وجود گره زبان، مورد بررسی قرار بگیرد.
  • غذای جامد را به او تحمیل نکنید؛ زیرا در آینده ذهنیت بدی روی او خواهد داشت.

واکسیناسیون

تعدادی از واکسن‌ها را نباید در فاصله چهار تا هفت ماهگی فراموش کنید. تعدادی از واکسن‌ها مانند DTaP، واکسن فلج‌اطفال، PCV، Hib و واکسن روتاویروس باید در این مرحله تزریق شود. اگر پزشک تشخیص دهد که کودک در معرض ابتلا به مننژیت است، تزریق واکسن مننگوکوک را حتما توصیه می‌کند.

بازی و فعالیت

عضلات پای کودک آنقدر قوی شده که بتواند وزن بدنش را روی آنها نگاه دارد. ممکن است او را در حال قدم زدن به کمک یک تکیه‌گاه ببینید. اگر او روی دامن شما جست و خیز می‌کند، زیر بازو‌هایش را بگیرید و به او در راه رفتن کمک کنید. فرزند شما این سن یک شنونده مشتاق خواهد بود و با غان و غون کردن با اطراف خود ارتباط برقرار می‌کند. احتمالا فرآیند صحبت کردن و مکث را درک کرده و زمانی که والدینش با او صحبت می‌کنند، لذت می‌برد.

بیشتر بخوانید: دل درد کودک به چه دلیلی رخ می‌ دهد و درمان آن چیست؟

مشورت با پزشک

تب و بثورات پوستی ممکن است به دنبال واکسیناسیون اتفاق بیفتد. اگر بر اساس غرایز مادرانه خود متوجه مشکلی شده‌اید، حتما با پزشک کودک مشورت کنید.

به عنوان مادر بیش‌تر از هر فرد دیگری نسبت به خلقیات، روحیه و رفتار کودک آگاهی دارید. گاهی کودک را تنها بگذارید تا با خودش وقت بگذراند و از دور مراقبش باشید. اگر درباره هفته بیست و هشتم رشد کودک تجربه یا اطلاعاتی دارید، از طریق شبکه‌های اجتماعی کودکت یا بخش نظرات با سایر والدین در میان بگذارید.

نسترن خسور

Share
Published by
نسترن خسور

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

1 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago