یکی از زیباترین احساسات والدین تماشای بزرگ شدن فرزندشان به ویژه در هفته بیست و سوم رشد کودک است. هفته بیست و سوم رشد کودک یکی از هیجانانگیزترین مراحل رشد او است؛ زیرا در این هفته کودک به شناخت درستی از خود و اطرافیان میرسد که نشانههای آن مشخص است. والدین باید با درک این نشانهها، شرایط مراقبت از آنها را تامین کنند. در ادامه بیشتر با جزئیات هفته بیست و سوم رشد کودک آشنا میشویم.
در این هفته معمولا کودک ثبات بیشتری پیدا میکند و آماده ورود به مرحله دیگر رشد است. هفته بیست و سوم رشد کودک و جهش رشدی او زمینه تغییرات جسمی و روانی در هفتههای آینده را فراهم میکند. اکثر کودکان در این هفته پویایی لازم برای چرخیدن به دور خود و آمادگی شروع فعالیتها و مهارتهای قبل از سینهخیز رفتن را دارند. نشانههایی از جلو و عقب رفتن روی شکم را در کودک میبینید؛ در واقع کودک در حال ذخیره کردن تمام نیرو و توانش برای سینهخیز رفتن است.
به مرور متوجه میشوید که کودک دوست دارد غذا را با انگشتانش بگیرد و در دهانش بگذارد و دیگر با رفلاکس مواجه نیست. تولید بزاق در آنها افزایش پیدا میکند و از خوردن غذاهای جامد لذت میبرند. میتوانید برای ارزیابی وزن کودک به پزشک مراجعه کنید. او وزن کودک را اندازهگیری و آن را با وزن همسالان کودک مقایسه میکند و به شما اطلاع میدهد آیا کودک برای اضافه کردن وزن نیاز به تغذیه بیشتر دارد یا نه.
در هفته بیست و سوم رشد کودک میتوانید نشانههای پیشرفت او را در مهارتهای شناختی مشاهده میکنید.
در این سن، کودکان برای مصرف غذاهای جامد آماده میشوند و والدین میتوانند غذاهای نرم را به آنها معرفی کنند. اگر در شرف گرفتن کودک از شیر هستید، او اشتیاق بیشتری برای قاپیدن غذا از دستان شما و خوردن آن پیدا میکند. میتوانید شور و اشتیاق وصفناپذیر کودک را هنگام خوردن پوره یا غذاهای انگشتی مشاهده کنید. با این حال اگر غذاهای جامد را به کودک معرفی میکنید، شیر مادر باید همچنان در اولویت قرار بگیرد. صرفنظر از شیوه تغذیهای که برای کودک انتخاب میکنید، از شیر مادر گرفته تا شیرخشک، کودکتان به مرور مواد غذایی مورد نیاز برای رشد را از خوراکیهایی که طی چند ماه آینده میخورد، دریافت میکند. شیر دادن به کودکان قبل از وعدههای غذایی، تضمین میکند که اشتهای آنها کاملا برآورده شده است.
در این هفته تغییرات جزئی در الگوهای خواب کودک به وجود میآید و در صورتی که کودک اواسط شب از خواب بیدار شد، تعجب نکنید.
در این سن کودکان باید برای واکسیناسیون آماده شوند. ممکن است کودک تا یک روز بعد از واکسیناسیون احساس ناآرامی و ناراحتی داشته باشد. سعی کنید تمام طول روز را کنار کودک بگذرانید. کودک به شش ماهگی رسیده است و ممکن است اولین سرماخوردگی را تجربه کند. به علائم و نشانهها مانند اسهال، تب بالا، استفراغ و غیره توجه کنید.
میتوانید روی صندلی بشینید و زانوهایتان را به هم نزدیک کنید و کودک را روی زانوهایتان قرار دهید. کودک میتواند با هر دو پاهایش یا به پهلو، روی پاهای شما قرار بگیرد. همانطور که کودک را سوار کردهاید و تکان میدهید برای او آواز بخوانید. احساس سقوط برای کودک بسیار لذتبخش و دوستداشتنی است. در این بازی مهارت درک کودک از علت و معلول بیشتر میشود.
میتوانید در حمام محیط شاد و آموزندهای برای کودک فراهم کنید و همزمان مهارتهای کلامی و حرکتی او را بهبود دهید. همانطور که که لیف را به صابون آغشته کردهاید به کودک بگویید که میخواهید انگشتان او را غلغلک دهید. بعد به او بگویید که میخواهید با زانوی او هم همین کار را انجام دهید و همینطور به سایر قسمتهای بدن کودک اشاره کنید تا با آنها آشنا شود.
اگر کودک نشانههای سرماخوردگی دارد، هر چه زودتر به پزشک اطلاع دهید. همچنین در صورت عطسه و سرفه مکرر بهتر است پزشک را در جریان قرار دهید. اگر کودک قادر به هضم مواد غذایی نیست و بدخلق و لجباز شده میتواند مربوط به درد داخلی کودک باشد که قابل بیان توسط او نیست.
در هفته بیست و سوم رشد کودک مهارتهای فیزیکی و شناختی او توسعه پیدا کرده است. سعی کنید با او بیشتر بازی کنید و توجه او را تواناییهای موجود در اندامهای بدن و ذهنش جلب کنید. اگر پیشنهاد یا تجربهای در این زمینه دارید، لطفا از طریق بخش نظرات یا شبکههای اجتماعی کودکت با ما در میان بگذارید.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…