بارداری دورهای بسیار هیجانانگیز برای هر زنی است که آن را تجربه میکند. بسیار طبیعی است که برنامهریزی برای آمدن نوزاد با فکرها و دغدغههای بسیار زیادی همراه باشد. یکی از سؤالاتی که در برنامهریزی برای روزها و ماههای آینده با آن مواجه میشوید این است که در هر هفته و ماه نوزاد به چه لوازمی احتیاج دارد؟ و چه زمانی باید این وسایل را بخرید؟ یک روش خوب و مطمئن برای پاسخ به این سؤال درست کردن فهرستی از تمام چیزهایی است که باید در زمان صحیح خریداری شوند. با این مقاله همراه باشید تا با فهرست خرید مایحتاج نوزاد در ماههای پیش رو آشنا شوید.
آنچه در این مقاله میخوانید: |
هیچ درست و غلطی در برنامهریزی برای خرید مایحتاج نوزاد وجود ندارد. شما میتوانید این وظیفه را با درست کردن فهرستی در نخستین سه ماهه بارداری شروع کنید و هر ماه، با توجه به بودجهای که دارید، بخشی از این فهرست را تهیه کنید. از سوی دیگر، کاملاً مختارید که تا ماه آخر بارداریتان دست نگه دارید و تمام لوازم مورد نیاز را یکجا و طی یک هفته بخرید. بسیاری از خانمها در این مرحله فهرستهایی طولانی تهیه میکنند و برای رفتن به مغازهها و فروشگاههایی که لوازم نوزاد میفروشند صبر و قرار ندارند. اگر شما هم در این دستهاید، برای پرهیز از ولخرجی، فرایند خرید را آهستهآهسته و در چند ماه به سرانجام برسانید.
برنامهریزی و تقسیم فرایند خرید بین تمامی ماههای بارداری کمکتان میکند تا قبل از آمدن نوزاد تمامی لوازم مورد نیازش را تهیه کنید. در ادامه این مقاله، برنامه پیشنهادی در اختیارتان قرار خواهد گرفت که براساس آن میتوانید در هر ماه بارداریتان بخشی از مایحتاج فرزند دلبندتان را تهیه کنید.
در نخستین سه ماه بارداری، بهتر است کار برنامهریزی برای خرید را تکمیل کنید:
اکنون زمان آن است که برنامهریزیهایتان را به مرحله اقدام برسانید.
سومین سه ماهه بارداری بهترین زمان برای خریدن مایحتاج مهم نوزاد است.
خرید بدون برنامه برای نوزاد هرگز ایده خوبی نبوده و نیست. برای موفقیت بیشتر در برنامهریزی خرید نوزاد، موارد زیر را در نظر داشته باشید.
اولین نکتهای که در زمان برنامهریزی برای خرید نوزاد با آن مواجه میشوید این است که راحتی و رفاه فرزند دلبندتان چقدر برایتان هزینه در بر خواهد داشت! اگر بودجه کافی نداشته باشید، قطعاً باید از هزینهها بکاهید. در برنامهریزیتان، روی چیزهایی که واقعاً لازماند تمرکز کنید و اگر بودجهای اضافی دارید، برای هزینههای آینده پسانداز کنید. ازآنجاکه محصولات نوزاد و کودک با برندهای مختلفی در بازار وجود دارند، بهتر است قبل از هر اقدامی تحقیقات خود را کامل کنید تا مقرونبهصرفهترین گزینهها را بیابید. به این موضوع نیز فکر کنید که درمورد برخی از وسایل نوزاد، خرید لوازم دستدوم سالم و باکیفیت میتواند فکر معقولی باشد.
اگر خانهتان فضای خالی کمی دارد، پس باید از خریدن اثاث غیرضروری چشمپوشی کنید. در آغاز تولد کودک، خود نوزاد کوچک است، اما لگنها، گهواره و کالسکه، میز تعویض، پوشکها و قوطیهای شیر خشک او فضای زیادی را اشغال خواهند کرد. بنابراین، اگر این امکان برایتان وجود دارد، اتاق کاملی را به لوازم کودک اختصاص دهید و اگر این گزینه ممکن نیست، فعلاً از خرید وسایل فانتزی صرفنظر کنید.
در بعضی کشورها رسم تهیه تعدادی از لوازم سیسمونی از طرف مادربزرگ و پدربزرگ کودک وجود دارد. اگر شما هم از این رسم تبعیت میکنید، قبل از هرگونه برنامهریزی برای خرید مایحتاج نوزاد، با این افراد صحبت کنید و از بودجه آنها و وسایلی که قصد خریدشان را دارند مطلع شوید.
بیشتر افراد تا زمان اطلاع از جنسیت جنین برای برنامهریزی دکوراسیون و خرید وسایل نوزاد صبر میکنند. برای دانستن جنسیت قطعی نوزاد، شما باید تا هفته بیستم بارداری صبر کنید.
بسیاری از والدین تا پایان نخستین سه ماهه بارداری برای خرید مایحتاج نوزاد صبر میکنند. تا این زمان، بارداری به مرحله نسبتاً ثابتی خواهد رسید و دیگر چندان خبری از تهوع بارداری نخواهد بود.
طالع خوب و طالع بد موضوعی است که بسیاری از افراد به آن اعتقاد دارند. اما در بهترین حالت، اسم این باورها را میتوان خرافات گذاشت. مطمئن باشید که خرید زودهنگام مایحتاج نوزاد، هیچ تأثیری بر نحوه پیشرفت حاملگی شما نخواهد داشت. اگر هم قرار باشد حرف از اقبال خوب و بد زده شود، خرید زودهنگام بهدلیل وجود تورم درنهایت ایده خوبی خواهد بود. از سوی دیگر، خرید زودهنگام ممکن است باعث تهیه چیزهایی غیرضروری یا بیکیفیت شود.
بسیار مهم است که وسایل نوزاد را بهصورت محدود خریداری کنید. بههرحال، موارد زیر را نباید پیش از به دنیا آوردن نوزاد تهیه کرد:
بهترین زمان برای خرید مایحتاج نوزاد پس از سه ماهه نخست بارداری و زمانی است که جنسیت کودک را میدانید. بهعلاوه، داشتن فهرستی از تمام چیزهایی که لازم دارید کمکتان میکند که هر ماه بخشی از فهرست مایحتاج را تهیه کنید و برای آمدن فرزند عزیزتان آماده شوید.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…